Z tym przy stacji Marymont nie dadzą rady w kwietniu, przejazd Włościańską ma być otwarty najwcześniej w czerwcu 2007 r.Plesim pisze:Czyżby coś się ruszyło.Warszawa: bezpłatne parkingi Parkuj i Jedź
Parkingi mają zostać otwarte w kwietniu. Powstaną przy metrze Wilanowska, Marymont oraz na Połczyńskiej w okolicach centrum handlowego Fort Wola.
Parkingi Park&Ride
Moderator: Wiliam
- MeWa
- Cukiereczek
Warszawa
KRÓTKO
"Parkuj i jedź" z poślizgiem
Nie wcześniej niż w kwietniu zaczną działać parkingi w systemie "Parkuj i jedź" przy stacjach metra Wilanowska i Marymont oraz przy ul. Połczyńskiej. Parkingi powinny być czynne już w ubiegłym roku. Według Michała Dąbrowskiego z Zarządu Transportu Miejskiego termin może się jeszcze przesunąć z powodu zimy. ZTM zdementował wczoraj prasowe doniesienia, jakoby za postój trzeba było płacić. Ratusz chce, by wjazd na parking był możliwy tylko za okazaniem biletu komunikacji miejskiej.
kmaj, 13.02.2007 r.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Plus kamery, obwieszone te latarnie jak choinka. Zastanawia mnie jeszcze jedno. Przygotowano wjazd od strony torów kolejowych - on będzie techniczny czy ogólnodostępny? Naprzeciwko na latarni wisi kamera, wycelowana w ten wjazd.
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie wiem dokładnie, w którym miejscu jest ten wjazd ale może powstał z myślą o planowanym bezkolizyjnym wjeździe na parking od strony Poznania bo wybudowaniu Trasy NS.Siecool pisze:Plus kamery, obwieszone te latarnie jak choinka. Zastanawia mnie jeszcze jedno. Przygotowano wjazd od strony torów kolejowych - on będzie techniczny czy ogólnodostępny? Naprzeciwko na latarni wisi kamera, wycelowana w ten wjazd.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Zdjęcie utwierdziło mnie w przekonaniu, które wyraziłem powyżej.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
GW pisze:Kary za spóźniony garaż przy stacji metra Marymont
śmik, ostatnia aktualizacja 2007-02-20 21:22
Miasto zaczęło naliczać kary za niedotrzymanie terminu zakończenia budowy parkingu "Parkuj i jedź" przy Hali Marymonckiej.
Kara rośnie o 22 tys. zł dziennie. Firma PeBeKa miała zakończyć budowę 18 lutego. Roboty przy trzypoziomowym parkingu koło stacji Marymont potrwają jeszcze co najmniej kilka tygodni. Otwarcie zaplanowano dopiero wiosną. Jak twierdzi Igor Krajnow, rzecznik ZTM, dwa pozostałe parkingi "Parkuj i jedź" - przy stacji Wilanowska i na ul. Połczyńskiej - na razie powstają zgodnie z planem. Obydwa muszą być gotowe w kwietniu.
Przejeżdżałem wczoraj koło tego parkingu przy ul. Włościańskiej, chyba jest gotowy do użytku. Wymieniono przy okazji fragment nawierzchni ulicy Kłodawskiej (od Włościańskiej do wjazdu do parkingu). Zastanawiam się tylko kto w obecnym układzie drogowym będzie z niego korzystał, dopóki nie będzie wjazdu we Włościańską od Słowackiego to nikt tam praktycznie nie dotrze. Teoretycznie można tam dojechać od Popiełuszki wąską Kłodawską ale w praktyce jest to wielce utrudnione (wąsko, dużo parkujących pojazdów, których nie już nie ma gdzie przestawić - na dawnym parkingu stoi blok). A i malowanie na Kłodawskiej jest ... Jadąc zgodnie ze znakami poziomymi wpada się prosto na drzewo lub do wyboru w stojące samochody 
I tak do czasu otwarcia Słodowca (ewentualnie przynajmniej do czasu zawracania tam pociągów) praktycznie nikt nie będzie korzystał z tego parkingu, jeśli chodzi o funkcję, którą ma w swojej nazwie..Kra pisze:Przejeżdżałem wczoraj koło tego parkingu przy ul. Włościańskiej, chyba jest gotowy do użytku. Wymieniono przy okazji fragment nawierzchni ulicy Kłodawskiej (od Włościańskiej do wjazdu do parkingu). Zastanawiam się tylko kto w obecnym układzie drogowym będzie z niego korzystał, dopóki nie będzie wjazdu we Włościańską od Słowackiego to nikt tam praktycznie nie dotrze. Teoretycznie można tam dojechać od Popiełuszki wąską Kłodawską ale w praktyce jest to wielce utrudnione (wąsko, dużo parkujących pojazdów, których nie już nie ma gdzie przestawić - na dawnym parkingu stoi blok). A i malowanie na Kłodawskiej jest ... Jadąc zgodnie ze znakami poziomymi wpada się prosto na drzewo lub do wyboru w stojące samochody