[pyt] Zapytania taryfowe
Moderator: JacekM
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie, taki wymóg nie miałby sensu. Jeden mógł się spóźnić i nie pojechał - i co wtedy? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Hehe, co więcej - w internecie jest napisane, że można to załatwić w godzinach 10-18, w rzeczywistości jest to 7:30-15:10 i to w punkcie obsługi klienta, nie w okienku nr 1Siecool pisze:Spoko, mamy 13 sztuk. Miła pani z kasy na Centralnym powiedziała, że przejazdy grupowe w pospiesznych załatwia się na Wschodnim, po prostu miód na moje serce.
noidea
Dla mnie wszystko bije konieczność złożenia zamówienia na przejazd grupowy. które musi być zgłoszone przez "szkołę/uczelnię/biuro podróży/zakład pracy/parafię/itp.". Czuję się jakbyśmy dalej żyli w głębokich latach 80-tych, od tej pory nic się nie zmieniło w tej materii w całym PKP.malyniak pisze:W ogóle załatwianie przejazdu grupowego jest paradne np. zeszyciki w których pani będzie rejestrować Wasze zgłoszenie
A tak a propos biletów zbiorowych. W niektórych PKS jak się jedzie większą grupą, taniej i wygodniej czasem jest wynająć autobus z kierowcą niż czekać na kurs planowy i kupować bilety. Polecam bo sam nieraz z tego korzystałem. Kiedyś na Górnym Śląsku musieliśmy ze stacji PKP dojechać (w 3 os.) na miejsce szkolenia ok. 30 km w jedną stronę. Taksówkarz zaśpiewał taką cenę, że zrobiło mi się gorzej, bodajże 6 czy 7 zł/km (w tym opłacony powrót). Podszedłem do kasy PKS i zapytałem za ile PKS by nas dowiózł. Busów sporo stało na placu (międzyszczyt). Zaproponowali chyba coś ok. 5 zł/km no i pojechaliśmy, elegancko faktura, bus nieco starszy H9 ale spoko. Tylko kierowca był nieco zdziwiony, że jest nas tylko trzech. Warto nieraz spróbować jakichś nietypowych rozwiązań.
Poszło nadspodziewanie sprawnie i dobrze - pani z punktu obsługi podróżnych nie robiła problemów, nawet zobaczywszy pisemko, napisane przez mnie wczoraj wieczorem, a dzisiaj podpisane w dziekanacie przez znudzoną panią jedzącą kanapkę. 
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
Posiadając turystyka ważnego do godziny 6:00 mogę Szczeciniakiem dojechać do Warszawy, jeśli pociąg przyjeżdża wg RJP o 5:44, a z powodu remontu przyjeżdża po godzinie 6?
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!