sadze, ze nie ktorzy podpici pasazerowie wykorzystaja do tancow (go go) rure na srodku pojazdudzidek pisze:Szkoda, że SU12 będą jeździć na nocnych liniach
Solarisy, rocznik 07 - technika i eksploatacja
Coś nie pasuje?
Jesli chcesz wiedziec to często ludzie na tym siadali przez co poręcze wypadałychruscik pisze:tak, mam dlugie nogi i strace miejscie do siedzenia, a poza tym na przegubie tez chyba nie usiadesolaris8315 pisze:Coś nie pasuje?
Komentarz moderatora: A ja bardzo proszę bez wycieczek osobistych i takiej retoryki. Odsyłam do "Zarysu zasad i tematyki"
Motorniczy Tramwajów Warszawskich
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dzięki za linkę do ciekawego fotoreportażu na temat dostawy nowych autobusów
[ Dodano: 2007-03-30, 21:32 ]
EDIT:Prawidłowa wielkość fontu na podforum TK to 12 pkt.
[ Dodano: 2007-03-30, 21:32 ]
Jeśli coś nie jest zaprojektowane na siadanie pasażerów to najlepiej, żeby to siadanie nie było możliwe, prawda?chruscik pisze:mam watpliwosci czy sam rozumiesz to co zacytowalemTweety pisze:ale za młody jestes aby to zrozumiecale tez z drugiej strony sa pozytywne strony ow poreczy, bo ja strace podparcie, a jacys kretyni nie beda ich niszczyc, jakos przezyje, a czeste wymiany ow rur to kolejne wydatki...
EDIT:Prawidłowa wielkość fontu na podforum TK to 12 pkt.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
chruscik pisze:mam watpliwosci czy sam rozumiesz to co zacytowalemTweety pisze:ale za młody jestes aby to zrozumiecale tez z drugiej strony sa pozytywne strony ow poreczy, bo ja strace podparcie, a jacys kretyni nie beda ich niszczyc, jakos przezyje, a czeste wymiany ow rur to kolejne wydatki...
ta poręcz bedzie zmorą wielu osób z wóżkami dziecęcymi lub inwalidzkimi bo troszkę przeszkadza. Dlatego ją tak nazwałem bo nie pasuje do tego miejsca
@inż. Glonojad: dziękuje za docenienie pracy kilku osób
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
- chruscik
- Dysklawiaturzysta
- Kontakt:
@Tweety
jak by co to moj post nie sluzyl prowokacji do sporu
ale powracajac do "4" pomiedzy przegubem a drzwiami, to wydaje mi sie, ze to tez utrudni przejscie, "3" niby zajmowaly mniej miesca.
[ Dodano: 2007-03-30, 21:45 ]
wlasnie zauwazylem, ze link ktory podalem to byl link do calej galerii, a nie do zdjecia z siedzeniami miedzy przegubem a dzwiami... przepraszam Tweety
jak by co to moj post nie sluzyl prowokacji do sporu
[ Dodano: 2007-03-30, 21:45 ]
wlasnie zauwazylem, ze link ktory podalem to byl link do calej galerii, a nie do zdjecia z siedzeniami miedzy przegubem a dzwiami... przepraszam Tweety
MOBILIS Ursus
ja wcale nie twierdze że poprawki w tej wersji są lepsze, tylko chciałem przekazac (przynajmniej taki był zamiar) troche z humorem to co się zmieniło. Po to się wprowadza poprawki żeby coś ulepszyć. Nie wiem czym się kierował Solaris Wstawiając rurę w miejscu dla wózków czy montowanie poręczy przy kabinie kierowcy na takiej wysokości, gdzie każdy bedzie na niej siadałchruscik pisze:@Tweety
jak by co to moj post nie sluzyl prowokacji do sporuale powracajac do "4" pomiedzy przegubem a drzwiami, to wydaje mi sie, ze to tez utrudni przejscie, "3" niby zajmowaly mniej miesca.
Chruścik: i ja przepraszam.
Zakończmy temat
Siedzenia zamontowane bokiem do kierunku jazdy za przegubem miały swoje plusy. Teraz, gdy osoba siedząca przy oknie będzie chciała wstac, to ten, kto siedzi od brzegu, będzie musiał ją wypuścić. Poza tym pewnie będzie trochę ciasno.
Ale w ten sposób jest dodatkowy fotel bez podestów (właśnie 4, zamiast 3) i być może o to chodziło projektantowi, bo takich siedzeń jest w sumie niewiele.
Ale w ten sposób jest dodatkowy fotel bez podestów (właśnie 4, zamiast 3) i być może o to chodziło projektantowi, bo takich siedzeń jest w sumie niewiele.
Racja, lecz w godzinach szczytu liczy się ilość miejsc stojących i siedzących a ławeczka zajmowała połowę miejsca tych 4 foteli, więc reasumując zyskaliśmy 1 miejsce siedzące kosztem 4-5 stojących...matematyka jest nieubłagana.fraktal pisze:Siedzenia zamontowane bokiem do kierunku jazdy za przegubem miały swoje plusy. Teraz, gdy osoba siedząca przy oknie będzie chciała wstac, to ten, kto siedzi od brzegu, będzie musiał ją wypuścić. Poza tym pewnie będzie trochę ciasno.
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Może w teorii bo w praktyce tam nie można było stać bo nie bylo się czego trzymać.Filip7370 pisze:
Racja, lecz w godzinach szczytu liczy się ilość miejsc stojących i siedzących a ławeczka zajmowała połowę miejsca tych 4 foteli, więc reasumując zyskaliśmy 1 miejsce siedzące kosztem 4-5 stojących...matematyka jest nieubłagana.
Dla mnie zamiana tej dziwnej trójki na normalną 4 jest dobrym pomyslem.