No i rusza N50

Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy

Szamot

Post autor: Szamot » 12 maja 2007, 10:56

levar pisze:I wreszcie rozkład. "Szamotyzacja" rozkładu niewątpliwie udała się. Nie ma szans, by autobus się wlókł, ponieważ nawet przy niewielkiej ilości przystanków do zatrzymania utrzymuję się opóźnienie 2-3 minutowe. Przy większej frekwencji opóźnienie to może się powiększać.
Mam cichą nadzieję, że po ruszeniu N81 i N01 zmniejszy sie liczba zatrzymań na wspólnym odcinku, co zniweluje ew wzrost frekwencji. W przeciwnym przypadku cudowny pomysł wjazdu tą linią do Mirkowa spowoduje rozłożenie skomunikowań z metrem. Rozkład zmienić nietrudno, ale nie o to chodzi by autobus jeździł sobie, a metro sobie. Cóż, zobaczymy...

levar pisze:Oto pomiary przeprowadzone przeze mnie podczas pierwszego kursu. Nie omieszkam dodać, że Szamot najpierw zjechał mnie, po co je robię, a później, gdy konsekwentnie obstawałem przy swoim, dodał, że w sumie mu się przydadzą [-X :
Bo wartośc takich pomiarów o kant dupy ptłuc gdy są robione na pierwszym kursie i przy nietypowej frekwencji. Ale pewnie, że się przydadzą. :)
levar pisze:W środku nie było ani Policji, ani Straży Miejskiej. Ta ostatnia kręciła się za to na [M] Wilanowska przed odjazdem autobusu.
po czym pojechała za nim.
Wewnątrz autobusu w miejsu na reklamę przy środkowych drzwiach znajduje się żółta kartka "AUTOBUS MONITOROWANY". Taka sama, tyle że biała i w koszulce, przyklejona jest na drzwiach kabiny kierowcy.
Kamery nie przeszkodziły jednak niektórym forumowiczom w wypiciu tymbarka*,
Jak i pewnym podchmielonym młodzieńcom w szukaniu zaczepki. I stąd chciałbym złożyć serdeczne podziękowania Sławkowi za znaczną pomoc w opanowaniu atmosfery, która w pewnym momencie zaczynała się robic mocno nieprzyjemna...

[ Komentarz dodany przez: Bastian: 2007-05-12, 11:34 ]
Korekta cytowania.

fraktal

Post autor: fraktal » 12 maja 2007, 10:57

Czyli jednak wszyscy się zmieścili. ;-) Ciekawe, czy w TKW będzie relacja.

Szamot

Post autor: Szamot » 12 maja 2007, 10:58

Ci co chcieli, tak.
Napełnienie optymalne jak na noc pt/sob.

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 12 maja 2007, 11:58

:arrow: Levar, dzięki za szczegółową relację. Właśnie coś takiego dokładnego chciałem przeczytać :).
Skoro już na pierwszym kursie robiło się, jak to napisał Szamot - nieprzyjemnie, to może jednak policja powinna być w autobusie, a nie w jego otoczeniu.

Awatar użytkownika
jasiu

Post autor: jasiu » 12 maja 2007, 12:14

oj, powinna. Szczególnie, że skoro na 710 zdarzają sie podobno różne krzywe akcje, to co dopiero może się dziać o takiej 3 rano w N50. BTW ciekawe czy te kamery się na coś przydadzą.

Awatar użytkownika
Gronostaj

Post autor: Gronostaj » 12 maja 2007, 13:34

Mirków rulez!
Ja nie za bardzo wiem, gdzie byłam (oprócz tego, że w autobusie), ale zasadniczo bardzo mi sympatycznie było, nie żałuję, że się ruszyłam. Humor mi się poprawił natychmiast :).
To co za nami jechało to była Straż Miejska a nie Nadzór Ruchu?

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 12 maja 2007, 15:32

jasiu pisze:
levar pisze:Stokowieca
Stokowca, panie polonisto :]
Problem w tym, że nazwiska nie zawsze odmieniają się tak jak wyrazy pospolite. Np. nazwisko Kozioł (a jest to przykład autentyczny, bo miałem takiego wykladowcę od baroku i oswiecenia) w dopelniaczu odmienia się Kozioła, a nie - jak mogloby sie wydawac - Kozla. Dlatego też nie jestem przekonany, jak jest w przypadku nazwiska Stokowiec. Jak bede mial chwile, zajrze do madrych ksiazek :p

[ Dodano: 2007-05-12, 15:34 ]
Piotrek pisze:Strasznie fajna musi być ta decha - czekam na zdjęcia O-)
Decha jest cudowna. Sławek także wpadł w zachwyt. Zdjęcia będą, jak wywołam.
Piotrek pisze:Fajny relacja, Levar =D>
Dzięx :-)
Piotrek pisze:A ile było mniej więcej pasażerów, nie miłośników?
Jak na moje oko kilku, mniej niż 10.

[ Dodano: 2007-05-12, 15:40 ]
Szamot pisze:Mam cichą nadzieję, że po ruszeniu N81 i N01 zmniejszy sie liczba zatrzymań na wspólnym odcinku, co zniweluje ew wzrost frekwencji.
Bardzo prawdopodobne, choć jadący z M. Wilanowska i tak zatrzymają N50 na wspólnym odcinku, jak będą chcieli wysiąść.
Szamot pisze:I stąd chciałbym złożyć serdeczne podziękowania Sławkowi za znaczną pomoc w opanowaniu atmosfery, która w pewnym momencie zaczynała się robic mocno nieprzyjemna...
Również wielkie dzięki Sławkowi za zachowanie zimnej krwi =D> .
MZ pisze:Levar, dzięki za szczegółową relację. Właśnie coś takiego dokładnego chciałem przeczytać :) .
Dzięx :* Polonista w służbie społeczeństwu :p
MZ pisze:Skoro już na pierwszym kursie robiło się, jak to napisał Szamot - nieprzyjemnie
Jeśli będą jeździć typy, u których piwo nie wywołuje poprawienia humoru, tylko chęć wpierd***nia komuś, to kamery na pewno się nie przydadzą, a Policja będzie jak najbardziej pożądana.

[ Dodano: 2007-05-12, 15:42 ]
gronostaj pisze:Ja nie za bardzo wiem, gdzie byłam (oprócz tego, że w autobusie)
Najlepsza była Gronostaj, kiedy w połowie drogi ze Skolimowa do [M] Wilanowska zapytała: "A to my już wracamy :?: :?: :szok: :!: " :hahaha:

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 12 maja 2007, 16:52

levar pisze:
Piotrek pisze:Strasznie fajna musi być ta decha - czekam na zdjęcia O-)
Decha jest cudowna. Sławek także wpadł w zachwyt. Zdjęcia będą, jak wywołam
Śmiem twierdzić, że podobne a może nawet identyczne są na Nocnym Expressie Piaseczno który wcześniej uruchomił tą linią :P

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 12 maja 2007, 17:15

levar pisze:Zdjęcia będą, jak wywołam.
Czekam z niecierpliwością, bo na razie nigdzie zdjęć nie widać ;)
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 12 maja 2007, 17:17

levar pisze:
jasiu pisze: Stokowca, panie polonisto :]
Problem w tym, że nazwiska nie zawsze odmieniają się tak jak wyrazy pospolite. Np. nazwisko Kozioł (a jest to przykład autentyczny, bo miałem takiego wykladowcę od baroku i oswiecenia) w dopelniaczu odmienia się Kozioła, a nie - jak mogloby sie wydawac - Kozla. Dlatego też nie jestem przekonany, jak jest w przypadku nazwiska Stokowiec. Jak bede mial chwile, zajrze do madrych ksiazek :p
Mieliśmy polityka o nazwisku Siwiec (ta sama końcówka) - jakoś nie przypominam sobie, by była odmiana "Siwieca" ;)
levar pisze:Również wielkie dzięki Sławkowi za zachowanie zimnej krwi
To znaczy? :>
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 12 maja 2007, 17:18

MeWa pisze:To znaczy? :>
:killer: Pewnie tak ;)
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

mobil one
Kontakt:

Post autor: mobil one » 12 maja 2007, 22:21

"Tabor dostosowany do potrzeb" :?:
To wkrótce może być ,delikatnie mówiąc, cienko z zajęciem miejsca
w tej linii.
Raczej na linii N 50 widziałbym SU 12 z R-1.
Linia 155: 1966-2011

155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)

WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 12 maja 2007, 23:16

mobil one pisze:To wkrótce może być ,delikatnie mówiąc, cienko z zajęciem miejsca
w tej linii.
Że aż tak dużo ludzi na te 3 kursy? Hmm...
mobil one pisze:Raczej na linii N 50 widziałbym SU 12 z R-1.
Nowe Solarki :(
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 13 maja 2007, 15:39

MeWa pisze:Mieliśmy polityka o nazwisku Siwiec (ta sama końcówka) - jakoś nie przypominam sobie, by była odmiana "Siwieca" ;)
OK, zgadzam się.
MeWa pisze:To znaczy? :>
Vide post Szamota z 10:56.

dzidek

Post autor: dzidek » 13 maja 2007, 15:44

mobil one pisze:Raczej na linii N 50 widziałbym SU 12 z R-1.
ja też ale zerknij na czas przejazdu tej linii :-$

ODPOWIEDZ