Linie mikrobusowe
Moderator: Wiliam
-
jacek
- Zbanowany
W kwesti Bialołeki,to by takowa przydała się z Zerania FSO,Modlinska,Dorodna,Mysliborska,Świderska
Tarchomin
Nowodwory,Światowida(nie jestem pewien czy ma juz połaczenie z Modlinska),Przylesie,Oczyszczalnia "Czajka".
Lokalna dowozówka dla osiedli opodal "Czaki",oraz jej pracowników,a także pracowników Selgrosa,jak i równiez nowo powstałych i nadal powstajacych osiedli wzdłuż Mysliborskiej,dotychczas pozbawionych KM
Lokalna dowozówka dla osiedli opodal "Czaki",oraz jej pracowników,a także pracowników Selgrosa,jak i równiez nowo powstałych i nadal powstajacych osiedli wzdłuż Mysliborskiej,dotychczas pozbawionych KM
W sumie ja i moi znajomi mieszkający tam nie potrzebują komunikacji. Wręcz przeciwnie: szybciej dla mnie jest isc, a i spacerek przy tym jest, ale z drugiej strony są tam też starsi ludzie, a innym znajomym się chwalic, jaką mam wspaniałą komunikację to też nie idzie.Colony pisze:To akurat nie jest egoistyczne.
-
jacek
- Zbanowany
Mozna by tez zafundować taka linie mikrobusowa na wzór 209,kursujaca na trasie Kolo, Ciołka, Górczewska, Olbrachta,Stroma,Strakowa,Powstanców Śl.
Może kiedys doczekamy sie połaczenia kolejowego z prawdziwego zdarzenia w tej okolicy i stacyjki w okolicy Strakowej,wiec takie polaczenie miało by racje bytu
Może kiedys doczekamy sie połaczenia kolejowego z prawdziwego zdarzenia w tej okolicy i stacyjki w okolicy Strakowej,wiec takie polaczenie miało by racje bytu
Zaraz. Jak to pozbawionych? To kto i kiedy im tę komunikację odebrał?!jacek pisze:Lokalna dowozówka dla osiedli opodal "Czaki",oraz jej pracowników,a także pracowników Selgrosa,jak i równiez nowo powstałych i nadal powstajacych osiedli wzdłuż Mysliborskiej,dotychczas pozbawionych KM
Oj mogłaby się taka linia przydać. Dowozówka do Hali Wola, do przyszej stacji, tak. Tylko trzeba by chyba zdemontować jeden próg zwalniający.jacek pisze:ozna by tez zafundować taka linie mikrobusowa na wzór 209,kursujaca na trasie Kolo, Ciołka, Górczewska, Olbrachta,Stroma,Strakowa,Powstanców Śl.
Tylko czy trzymać się trasy 209, czy spróbować ją jeszcze trochę podkręcić gdzieś do Redutowej np przez Pustola, czy Nakielską?Jarek pisze:Oj mogłaby się taka linia przydać. Dowozówka do Hali Wola, do przyszej stacji, tak. Tylko trzeba by chyba zdemontować jeden próg zwalniający.
[ Dodano: 2007-07-15, 11:02 ]
jacek pisze:(...) a jesli chodzi o okolice Czajki,to te podjazdy 144 chyba pprzeszły w przeszłosc
Kod: Zaznacz cały
Przystanek: OCZYSZCZALNIA "CZAJKA" 01 --> BUKÓW
DZIEŃ POWSZEDNI ŚWIĘTO i SOBOTA
|Godz. Minuty |Godz. Minuty |
| 6 |[43b | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | NIE KURSUJE |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
| 15 |[10a | | |
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
-
jacek
- Zbanowany
Ups faktycznie jest,ale ma zajebistą czestotliwosc?Busmann pisze:Tylko czy trzymać się trasy 209, czy spróbować ją jeszcze trochę podkręcić gdzieś do Redutowej np przez Pustola, czy Nakielską?Jarek pisze:Oj mogłaby się taka linia przydać. Dowozówka do Hali Wola, do przyszej stacji, tak. Tylko trzeba by chyba zdemontować jeden próg zwalniający.![]()
[ Dodano: 2007-07-15, 11:02 ]jacek pisze:(...) a jesli chodzi o okolice Czajki,to te podjazdy 144 chyba pprzeszły w przeszłoscA to co?Kod: Zaznacz cały
Przystanek: OCZYSZCZALNIA "CZAJKA" 01 --> BUKÓW DZIEŃ POWSZEDNI ŚWIĘTO i SOBOTA |Godz. Minuty |Godz. Minuty | | 6 |[43b | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | NIE KURSUJE | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | 15 |[10a | | |
Czyżby przystanek był na terenie Czajki,gdyż na odcinku od Modlinskiej do Czajki takowego brak,co też odbiera pracownikom Selgrosa i okolicznego osiedla mozliwość korzystania z tego podjazdu.
Ja i tak ten podjazd bym nazwał raczej brakiej podjazdu
Tak, przystanek jest na terenie Czajki (po przejechaniu bramy od razu skręca się w prawo i zawrotka), dla pracowników (chociaż zdarza się, że wysiada osoba postronna, a jeśli idzie do bramy i opuszcza teren oczyszczalni, to raczej się nie czepiają). Poranny kurs jest na Buków, popołudniowy na DWW.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
-
jacek
- Zbanowany
No wiec powinien być umiejscowiony przystanek,gdzies w okolicach Selgrosa, gdzie pracuje olbrzymia rzesza ludzi zaczynajaca prace o 6 rano i powinni oni tez miec dowozówkeBusmann pisze:Tak, przystanek jest na terenie Czajki (po przejechaniu bramy od razu skręca się w prawo i zawrotka), dla pracowników (chociaż zdarza się, że wysiada osoba postronna, a jeśli idzie do bramy i opuszcza teren oczyszczalni, to raczej się nie czepiają). Poranny kurs jest na Buków, popołudniowy na DWW.
Taką linie bym puscił z Choszczówki, która zachaczała by o stacje, potem przeskakiwała Mefoffera,Parcelacyjna,Lakowa, Przylesie,Animuszu
- MeWa
- Cukiereczek
Zwłaszcza w zimie albo w deszczu, kiedy wzdłuż krawężika po "wyrównaniu" jezdni powstaje jedna podłużna kałuża.reserved pisze:W sumie ja i moi znajomi mieszkający tam nie potrzebują komunikacji. Wręcz przeciwnie: szybciej dla mnie jest isc, a i spacerek przy tym jest, ale z drugiej strony są tam też starsi ludzie, a innym znajomym się chwalic, jaką mam wspaniałą komunikację to też nie idzie.Colony pisze:To akurat nie jest egoistyczne.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]