Tatmto było uwagą ogólną, a nie do Ciebie. Uderz w stół...?
Funkcjonowanie metra a moĹźliwoĹÄ podania rozkĹadu minutowego
Moderator: JacekM
E, tam. W newralgicznych godzinach szczytu nadal by było "co x minut"MeWa pisze:Utrata podstawowej zalety, jaką jest ogrmona elastyczność.
Myślę, że to przez to siedzenie w stołówce i niekorzystną zmianę czasuMeWa pisze:Tatmto było uwagą ogólną, a nie do Ciebie. Uderz w stół...?![]()
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Zadał mądre (także z matematycznego punktu widzenia) pytanie. Mamy co 6-8 minut, czyli de facto co 6, czy co 8? Dwie minuty to sporo przy podróży z przesiadkamijaco pisze:i co ciekawego wniosłes do dyskusji?nie masz nic do powiedzenia to po co tu wchodzisz?m72 pisze: Nie będziesz brał imienia Pana Boga swego nadaremnie.
To jest dobre pytanie. Czytasz?
Świetnie. Jest kursuje co 6-8 min. 2 minuty różnicy. Co z nimi zrobić?
[ Dodano: |25 Paź 2009|, 2009 02:05 ]
Niestety odnoszę takie wrażenie. I chyba nie tylko ja...Wolfchen pisze:Czy owy rozkład jest jakąś pilnie strzeżoną tajemnicą państwową?
- MeWa
- Cukiereczek
Pytanie może i mądre, ale nie ma takiego odstępu pomiędzy pociągami podanego w rozkładzie.levar pisze:Zadał mądre (także z matematycznego punktu widzenia) pytanie. Mamy co 6-8 minut, czyli de facto co 6, czy co 8? Dwie minuty to sporo przy podróży z przesiadkami
Może i tak, ale za "nierobieniem" przemawia nie brak chęci, a względy praktyczne i funkcjonalne.i dlatego w tym kraju wszystko wygląda jak wygląda. Nie muszę - nie robię.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Nie wydaje mi się, aby zasady funkcjonowania metra w innych krajach aż tak znacząco się różniło od naszego fetyszyzowanego (w odniesieniu do przesiadek) metra, że uniemożliwiają rozkład minutowy.MeWa pisze:Może i tak, ale za "nierobieniem" przemawia nie brak chęci, a względy praktyczne i funkcjonalne.
Nie wiem, jak dla innych, ale dla mnie właśnie ta nieprzewidywalność metra (obok braku zasięgu) jest podstawowym powodem, dla którego nie korzystam z metra...
EDIT: Zlikwidowałem sklonowaną zawartość.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Nie bij tylko.jaco pisze:i co ciekawego wniosłes do dyskusji?nie masz nic do powiedzenia to po co tu wchodzisz?
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
- Solaris U10
- MeWa
- Cukiereczek
Z uwagi na natężenie ruchu / liczbę pasażerów nieporównywalne z którymkolwiek innym środkiem transportu ma sens - możliwość jak najmniejszych, niezauważalnych utrudnień przy znacznych odstępstawach od rozkładów w razie konieczności.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
-
jaco
masz racje w 100% to głowny powod dlaczego jest taki rozkład a nie inny,własnie chodzi o elastycznosc,aby pasazer nie zauwazył delikatnych opoznien/przyspieszen,np wtedy kiedy maszynista wyskoczy do kibelka itp i po to własnie podawane sa odstepy np 2-3 minuty czy 6-8 minut.a jesli sa ogromne np opoznienia lub przyspeszenia to w tym przedziale czasowym poprostu podjedzie inny obieg a nie ten ktory jest przewidziany własnie w tym czasie czyli w tabelce:)w komunikacji naziemnej zauwazy sie opoznienie pojazdu np o 6 minut a w metrze nie bo najzwyczajniej podmieniaja sie obiegi,ale chyba juz wyzej gdzies to tłumaczyłem:)MeWa pisze:Z uwagi na natężenie ruchu / liczbę pasażerów nieporównywalne z którymkolwiek innym środkiem transportu ma sens - możliwość jak najmniejszych, niezauważalnych utrudnień przy znacznych odstępstawach od rozkładów w razie konieczności.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ty chyba w szkole na WF-ie same samobóje strzelałeś?jaco pisze:w komunikacji naziemnej zauwazy sie opoznienie pojazdu np o 6 minut a w metrze nie bo najzwyczajniej podmieniaja sie obiegi
Podałeś kolejny argument za możliwością wprowadzenia rozkładów minutowych, przynajmniej poza szczytem. Gratulacje
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
-
jaco
somobója to strzelił twoj tata jak widać,jak by ci sie chciało przeczytac cały temat to bys wiedział,ze jestem przeciwny takiemu rozkładowi w szczycie o poza szczytem nie,wiec proponuje poczytac wczesniej troche.mi osobiscie jest obojetne jaki rozkład jest w metrze,jak komus jest potrzebny taki rozkład to po raz kolejny proponuje pisac w tej sprawie do ZTM-u i do metra a nie wyżalać sie na forum i uzywac argumentow tybu"nie da sie" czy "niedasizm"od jeczenia na forum nic sie nie załatwi a z tego co sie orientuje to nie wpływa zadna korespondencja w tej sprawieBastian pisze:Ty chyba w szkole na WF-ie same samobóje strzelałeś?jaco pisze:w komunikacji naziemnej zauwazy sie opoznienie pojazdu np o 6 minut a w metrze nie bo najzwyczajniej podmieniaja sie obiegi
Podałeś kolejny argument za możliwością wprowadzenia rozkładów minutowych, przynajmniej poza szczytem. Gratulacje
- Bastian
- Sułtan Maroka
W takim razie prosimy o niewypowiadanie się w tym temaciejaco pisze:mi osobiscie jest obojetne jaki rozkład jest w metrze
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow