[Historia] Tramwaje

Moderatorzy: JacekM, Dantte

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 24 sty 2011, 13:56

A to nie przypadkiem właściciel powinien zgłosic, ze ktoś go okradł?

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 24 sty 2011, 14:06

piotram pisze:A to nie przypadkiem właściciel powinien zgłosic, ze ktoś go okradł?
Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś wykonał obywatelski obowiązek i dokonał zgłoszenia właściwym organom.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 24 sty 2011, 14:17

piotram pisze:A to nie przypadkiem właściciel powinien zgłosic, ze ktoś go okradł?
Kto jest właścicielem i czy też tak uważa?
MisiekK pisze:Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś wykonał obywatelski obowiązek i dokonał zgłoszenia właściwym organom.
Mało tego - niezgłoszenie przestępstwa, którego masz dowody, jest ścigalne i karalne.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 24 sty 2011, 14:19

TW o wszystkim wie i najwyraźniej nie było zainteresowane. Właściciel ma prawo nie zgłosić straty.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 24 sty 2011, 15:40

piotram pisze:TW o wszystkim wie i najwyraźniej nie było zainteresowane. Właściciel ma prawo nie zgłosić straty.
Ale Ty jako praworządny obywatel jaknajbardziej powinieneś to zrobić. Więc albo idź w te pędy do prokuratora albo nie bij piany.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

TLG

Post autor: TLG » 24 sty 2011, 18:50

Urwał nać! Nawet w takim temacie musicie się żreć?
15/12/2005-12/7/2019

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 24 sty 2011, 20:35

No cóż, teraz już wiesz, czemu klubów, stowarzyszeń itd będzie niedługo więcej niż wagonów zabytkowych. :D
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Pingwin
(2525)

Post autor: Pingwin » 24 sty 2011, 22:40

Ręce mi opadają jak to czytam.
Kłócicie się tak kilkuletnie dzieci i tak naprawdę nie bardzo wiadomo o co. Jeden sprawia wrażenie mądrzejszego od drugiego.
A tak naprawdę gdybyście zamiast żreć koty zebrali się za to wszystko z jajem to gwarantuje wam ze znaleźli byście sponsorów na odremontowanie każdego z tych "trupów"
Glonojad pisze:No cóż, teraz już wiesz, czemu klubów, stowarzyszeń itd będzie niedługo więcej niż wagonów zabytkowych. :D
Jak się dochodzi do "władzy" to się zaczynają kłótnie i spory

A tak żeby zbytnio od tematu nie odskoczyć co z 821+818 O-)

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 24 sty 2011, 22:57

mkm101 pisze:
beni pisze: Jeśli można wiedzieć które mają pozostać.
Wiedzieć można.
371, 400, 534, 588" (535), 642, 753" (503), 795
Czemu jest tego aż tyle?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 24 sty 2011, 23:22

Pingwin pisze: A tak żeby zbytnio od tematu nie odskoczyć co z 821+818 O-)
Ciekawe. Specjalnie pod kątem zachowania zrobiono mu przecież bardzo kosztowne NG (kosztowne, bo wymagały np. odbuodowy konstrukcji dachu), a na liście mkm'a ich nie ma...

[ Dodano: |24 Sty 2011|, 2011 23:22 ]
fik pisze: Czemu jest tego aż tyle?
Aż? Przyjacielu, po mieście krążyły pomysły by "zostawić kilkanaście SKŁADÓW i puszczać je na jednej-dwóch liniach (bynajmniej nie okazjonalnych) na pamiątkę, najlepiej po Pradze"...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 24 sty 2011, 23:33

fik pisze:Czemu jest tego aż tyle?
Serię ponad 800 wagonów będzie reprezentować 7 - w sam raz - tych najbardziej charakterystycznych.
Pingwin pisze:A tak żeby zbytnio od tematu nie odskoczyć co z 821+818 O-)
Na razie jeździ. Potem - ze względu na stan techniczny pudeł - Kraina Wiecznych Objazdów. Owszem ten skład był na liście do zachowania, ale z niej z powyższej przyczyny spadł.
Glonojad pisze:Aż? Przyjacielu, po mieście krążyły pomysły by "zostawić kilkanaście SKŁADÓW i puszczać je na jednej-dwóch liniach (bynajmniej nie okazjonalnych) na pamiątkę, najlepiej po Pradze"...
Pozostawię to bez komentarza.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 24 sty 2011, 23:45

Glonojad pisze:Ciekawe. Specjalnie pod kątem zachowania zrobiono mu przecież bardzo kosztowne NG (kosztowne, bo wymagały np. odbuodowy konstrukcji dachu), a na liście mkm'a ich nie ma...
MisiekK pisze:Na razie jeździ. Potem - ze względu na stan techniczny pudeł - Kraina Wiecznych Objazdów. Owszem ten skład był na liście do zachowania, ale z niej z powyższej przyczyny spadł.
to jak w końcu? :-k
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 24 sty 2011, 23:52

Jak napisał Misiek. Chronologia wydarzeń jest czytelna - od NG trochę czasu minęło i widać bez NGIII by się nie obyło.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 24 sty 2011, 23:52

MeWa pisze:to jak w końcu? :-k
Obie cytowane wypowiedzi się nie wykluczają :)

Ułatwię - skład 821+818 był w takim sobie stanie w 1993 jak robiono żabę - miał to był skład testowy dla rozwiązania do wykrycia ew. problemów. Z rozwiązania zrezygnowano, a że prowizorki są najtrwalsze to tak zostało. Stąd też mega długi czas trwania ostatniego NG.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 24 sty 2011, 23:53

MisiekK pisze: Serię ponad 800 wagonów będzie reprezentować 7 - w sam raz - tych najbardziej charakterystycznych.
W sam raz do czego?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

ODPOWIEDZ