[Historia] Tramwaje
Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś wykonał obywatelski obowiązek i dokonał zgłoszenia właściwym organom.piotram pisze:A to nie przypadkiem właściciel powinien zgłosic, ze ktoś go okradł?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Kto jest właścicielem i czy też tak uważa?piotram pisze:A to nie przypadkiem właściciel powinien zgłosic, ze ktoś go okradł?
Mało tego - niezgłoszenie przestępstwa, którego masz dowody, jest ścigalne i karalne.MisiekK pisze:Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś wykonał obywatelski obowiązek i dokonał zgłoszenia właściwym organom.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Ale Ty jako praworządny obywatel jaknajbardziej powinieneś to zrobić. Więc albo idź w te pędy do prokuratora albo nie bij piany.piotram pisze:TW o wszystkim wie i najwyraźniej nie było zainteresowane. Właściciel ma prawo nie zgłosić straty.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No cóż, teraz już wiesz, czemu klubów, stowarzyszeń itd będzie niedługo więcej niż wagonów zabytkowych. 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ręce mi opadają jak to czytam.
Kłócicie się tak kilkuletnie dzieci i tak naprawdę nie bardzo wiadomo o co. Jeden sprawia wrażenie mądrzejszego od drugiego.
A tak naprawdę gdybyście zamiast żreć koty zebrali się za to wszystko z jajem to gwarantuje wam ze znaleźli byście sponsorów na odremontowanie każdego z tych "trupów"
A tak żeby zbytnio od tematu nie odskoczyć co z 821+818
Kłócicie się tak kilkuletnie dzieci i tak naprawdę nie bardzo wiadomo o co. Jeden sprawia wrażenie mądrzejszego od drugiego.
A tak naprawdę gdybyście zamiast żreć koty zebrali się za to wszystko z jajem to gwarantuje wam ze znaleźli byście sponsorów na odremontowanie każdego z tych "trupów"
Jak się dochodzi do "władzy" to się zaczynają kłótnie i sporyGlonojad pisze:No cóż, teraz już wiesz, czemu klubów, stowarzyszeń itd będzie niedługo więcej niż wagonów zabytkowych.
A tak żeby zbytnio od tematu nie odskoczyć co z 821+818
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ciekawe. Specjalnie pod kątem zachowania zrobiono mu przecież bardzo kosztowne NG (kosztowne, bo wymagały np. odbuodowy konstrukcji dachu), a na liście mkm'a ich nie ma...Pingwin pisze: A tak żeby zbytnio od tematu nie odskoczyć co z 821+818
[ Dodano: |24 Sty 2011|, 2011 23:22 ]
Aż? Przyjacielu, po mieście krążyły pomysły by "zostawić kilkanaście SKŁADÓW i puszczać je na jednej-dwóch liniach (bynajmniej nie okazjonalnych) na pamiątkę, najlepiej po Pradze"...fik pisze: Czemu jest tego aż tyle?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Serię ponad 800 wagonów będzie reprezentować 7 - w sam raz - tych najbardziej charakterystycznych.fik pisze:Czemu jest tego aż tyle?
Na razie jeździ. Potem - ze względu na stan techniczny pudeł - Kraina Wiecznych Objazdów. Owszem ten skład był na liście do zachowania, ale z niej z powyższej przyczyny spadł.Pingwin pisze:A tak żeby zbytnio od tematu nie odskoczyć co z 821+818
Pozostawię to bez komentarza.Glonojad pisze:Aż? Przyjacielu, po mieście krążyły pomysły by "zostawić kilkanaście SKŁADÓW i puszczać je na jednej-dwóch liniach (bynajmniej nie okazjonalnych) na pamiątkę, najlepiej po Pradze"...
- MeWa
- Cukiereczek
Glonojad pisze:Ciekawe. Specjalnie pod kątem zachowania zrobiono mu przecież bardzo kosztowne NG (kosztowne, bo wymagały np. odbuodowy konstrukcji dachu), a na liście mkm'a ich nie ma...
to jak w końcu?MisiekK pisze:Na razie jeździ. Potem - ze względu na stan techniczny pudeł - Kraina Wiecznych Objazdów. Owszem ten skład był na liście do zachowania, ale z niej z powyższej przyczyny spadł.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak napisał Misiek. Chronologia wydarzeń jest czytelna - od NG trochę czasu minęło i widać bez NGIII by się nie obyło.
Obie cytowane wypowiedzi się nie wykluczająMeWa pisze:to jak w końcu?
Ułatwię - skład 821+818 był w takim sobie stanie w 1993 jak robiono żabę - miał to był skład testowy dla rozwiązania do wykrycia ew. problemów. Z rozwiązania zrezygnowano, a że prowizorki są najtrwalsze to tak zostało. Stąd też mega długi czas trwania ostatniego NG.