Obie są planowane do remontu w te wakacje. Ale problem Nowowiejskiej to rzeczywiście ruch samochodowy. Ktoś wie, czy po remoncie jakieś zmiany w tej kwestii ma się coś zmienić?Wolfchen pisze:Gorzej jest moim zdaniem w okolicach Stalowej i Czynszowej...MeWa pisze:Na Nowowiejskiej największy problem moim zdaniem to ruch samochodowy i parkujący...
Plany remontowe Tramwajów Warszawskich
Moderator: Wiliam
- Petroniusz
- Petroniusz
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na Nowowiejskiej miał być remont ulicy i chodników, ale ponieważ ZDM chciał to zrobić "po śladzie", to zaprotestował m.in. dr Brzeziński z Politechniki, że to substandard i na tej ulicy potrzebne są zmiany funkcjonalne. Słusznie, ale w związku z tym miasto wydusiło z siebie coś w stylu "konkurs, koncpecja, kasiora" i zdaje się że będzie remont torów na porządnie i frezowanka przyległego asfaltu. Czyli coś jak na Młynarskiej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To nie jest żadne "zamiast remontu". Nie ma to wiele wspólnego - nowe szyny też piszczą, to jest kwestia łuków i zestawów kołowych tudzież bazy wózków.
Smarowanie szyn jest powszechnie stosowane na Zachodzie - natomiast przysiągłbym, że smaruje się jednak powierzchnie boczne, a smar zawiera opiłki metalu dla poprawy przyczepności.
Smarowanie szyn jest powszechnie stosowane na Zachodzie - natomiast przysiągłbym, że smaruje się jednak powierzchnie boczne, a smar zawiera opiłki metalu dla poprawy przyczepności.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
hehe i tak u nas jest lepiej niż we WrocławiuSmarowanie szyn jest powszechnie stosowane na Zachodzie - natomiast przysiągłbym, że smaruje się jednak powierzchnie boczne, a smar zawiera opiłki metalu dla poprawy przyczepności.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- humptyangel
- Kontakt:
MeWa, przeczytaj Strategię Zrównoważonego Rozwoju Systemu Transportowego.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Fajne, ale nie na temat.JacekM pisze:hehe i tak u nas jest lepiej niż we WrocławiuSmarowanie szyn jest powszechnie stosowane na Zachodzie - natomiast przysiągłbym, że smaruje się jednak powierzchnie boczne, a smar zawiera opiłki metalu dla poprawy przyczepności.
@MeWa: Ograniczanie ruchu na Nowowiejskiej przede wszystkim, optymalnie - wycięcie ronda (wpięcie zachodniej Nowowiejskiej w Polną, Noakowskiego w Lwowską).
- Bastian
- Sułtan Maroka
A Śniadeckich?Glonojad pisze:Ograniczanie ruchu na Nowowiejskiej przede wszystkim, optymalnie - wycięcie ronda (wpięcie zachodniej Nowowiejskiej w Polną, Noakowskiego w Lwowską).
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Też do Lwowskiej, o ile jej nie zaślepić.
- fik
- Naczelne Chamidło
Czemu akurat do 2013?MichalJ pisze:To ja w takim razie wszystko odwołuję i bardzo proszę do 2013 żadnego remontu tej ulicy nie robić.Glonojad pisze: @MeWa: Ograniczanie ruchu na Nowowiejskiej przede wszystkim, optymalnie - wycięcie ronda (wpięcie zachodniej Nowowiejskiej w Polną, Noakowskiego w Lwowską).
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!