Plany remontowe Tramwajów Warszawskich

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Petroniusz

Post autor: Petroniusz » 16 cze 2010, 4:00

Wolfchen pisze:
MeWa pisze:Na Nowowiejskiej największy problem moim zdaniem to ruch samochodowy i parkujący...
Gorzej jest moim zdaniem w okolicach Stalowej i Czynszowej... :-k
Obie są planowane do remontu w te wakacje. Ale problem Nowowiejskiej to rzeczywiście ruch samochodowy. Ktoś wie, czy po remoncie jakieś zmiany w tej kwestii ma się coś zmienić?

MichalJ

Post autor: MichalJ » 16 cze 2010, 9:24

Jaki niby problem? Ruch samochodowy jest tam ograniczony tak, że bardziej się nie da.

Problemem jest najwyżej parkowanie na torach, ale wcale nie tak częste...

Awatar użytkownika
Petroniusz

Post autor: Petroniusz » 17 cze 2010, 0:58

A tak w ogóle to ma być remont torów, czy przy okazji też ulicy i chodników?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 cze 2010, 8:05

Na Nowowiejskiej miał być remont ulicy i chodników, ale ponieważ ZDM chciał to zrobić "po śladzie", to zaprotestował m.in. dr Brzeziński z Politechniki, że to substandard i na tej ulicy potrzebne są zmiany funkcjonalne. Słusznie, ale w związku z tym miasto wydusiło z siebie coś w stylu "konkurs, koncpecja, kasiora" i zdaje się że będzie remont torów na porządnie i frezowanka przyległego asfaltu. Czyli coś jak na Młynarskiej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 18 cze 2010, 10:32

,,Wyciszenie torowiska,, na pętli Piaski - czytaj na forum Graty krzycholandia

[ Dodano: |18 Cze 2010|, 2010 10:36 ]
http : // krzycholandia.blog.onet.pl/

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 18 cze 2010, 17:28

To nie jest żadne "zamiast remontu". Nie ma to wiele wspólnego - nowe szyny też piszczą, to jest kwestia łuków i zestawów kołowych tudzież bazy wózków.

Smarowanie szyn jest powszechnie stosowane na Zachodzie - natomiast przysiągłbym, że smaruje się jednak powierzchnie boczne, a smar zawiera opiłki metalu dla poprawy przyczepności.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 18 cze 2010, 17:54

Glonojad pisze:zaprotestował m.in. dr Brzeziński z Politechniki, że to substandard i na tej ulicy potrzebne są zmiany funkcjonalne
to znaczy - jakie były propozycje dla tej ulicy?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 18 cze 2010, 18:00

Smarowanie szyn jest powszechnie stosowane na Zachodzie - natomiast przysiągłbym, że smaruje się jednak powierzchnie boczne, a smar zawiera opiłki metalu dla poprawy przyczepności.
hehe i tak u nas jest lepiej niż we Wrocławiu ;-)
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
humptyangel
Kontakt:

Post autor: humptyangel » 18 cze 2010, 19:47

MeWa, przeczytaj Strategię Zrównoważonego Rozwoju Systemu Transportowego.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
Obrazek
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 18 cze 2010, 19:58

Liczyłem na jakieś konkrety ;P
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 18 cze 2010, 20:50

JacekM pisze:
hehe i tak u nas jest lepiej niż we Wrocławiu ;-)
Fajne, ale nie na temat.

@MeWa: Ograniczanie ruchu na Nowowiejskiej przede wszystkim, optymalnie - wycięcie ronda (wpięcie zachodniej Nowowiejskiej w Polną, Noakowskiego w Lwowską).

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 18 cze 2010, 21:03

Glonojad pisze:Ograniczanie ruchu na Nowowiejskiej przede wszystkim, optymalnie - wycięcie ronda (wpięcie zachodniej Nowowiejskiej w Polną, Noakowskiego w Lwowską).
A Śniadeckich? :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 18 cze 2010, 21:12

Też do Lwowskiej, o ile jej nie zaślepić.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 18 cze 2010, 23:13

Glonojad pisze: @MeWa: Ograniczanie ruchu na Nowowiejskiej przede wszystkim, optymalnie - wycięcie ronda (wpięcie zachodniej Nowowiejskiej w Polną, Noakowskiego w Lwowską).
To ja w takim razie wszystko odwołuję i bardzo proszę do 2013 żadnego remontu tej ulicy nie robić.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 19 cze 2010, 12:16

MichalJ pisze:
Glonojad pisze: @MeWa: Ograniczanie ruchu na Nowowiejskiej przede wszystkim, optymalnie - wycięcie ronda (wpięcie zachodniej Nowowiejskiej w Polną, Noakowskiego w Lwowską).
To ja w takim razie wszystko odwołuję i bardzo proszę do 2013 żadnego remontu tej ulicy nie robić.
Czemu akurat do 2013? 8-(
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

ODPOWIEDZ