Nie wiem, codziennie tam nie bywam, ale jak dwa razy jechałem 505, to raz w nim stałem, a drugi raz musiałem się przesiadać na tramwaj, żeby się nie spóźnić. Może miałem pecha, ale chyba i tak na codzień w szczycie autobus szybciej od tramwaju nie pojedzie.BJ pisze:No ale gdzie Ty tam masz korek od Dolnej...
210
Moderator: Wiliam
Popatrz, jaka franca!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja go widzę prawie codziennie (po południu), a mieszkam prawie przy Puławskiej... 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Zajawka na stronie ztm (jeszcze nie komunikat) o uruchomieniu linii 210 zapowiada, że będzie ona kursowała od ok. godz. 6:00. Znając odrobinę realia publicznej służby zdrowia zastanawiam się, czy o 6 przed rejestracją nie kłębi się już tłumek pacjentów oczekujacych na rzeczy róznorakie. Ciekawe czy ta 6:00 była też i pod tym kątem ustalana. Jeśli okaże się, że potrzeba jest trochę wcześniej dowieźć ludzi, to może można by zrobić tak, że linia będzie wcześniej kończyć i wcześniej zaczynać?
http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?&c=100&l=1&i=200
http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?&c=100&l=1&i=200
Popatrz, jaka franca!
- ZaciszaniN
- Kontakt:
210 będzie klasycznym socjalem - będzie kursować co pół godziny.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
A dlaczego ja nie mogę mieć takiej linii-socjala koło siebie? Metro Marymont - Szpital Bielański, o! W końcu nie ma teraz do niego bezpośredniego połączenia tramwajem.
To jakaś absolutna paranoja, do tego tekst w stylu "autobusy będą niskopodłogowe, dzięki czemu - w przeciwieństwie do wysokopodłogowych tramwajów - zapewnią wygodne podróżowanie" to absolutne zaprzeczenie tego, do czego tak bardzo dąży ZTM.
To jakaś absolutna paranoja, do tego tekst w stylu "autobusy będą niskopodłogowe, dzięki czemu - w przeciwieństwie do wysokopodłogowych tramwajów - zapewnią wygodne podróżowanie" to absolutne zaprzeczenie tego, do czego tak bardzo dąży ZTM.
noidea
A było coś między Metrem Marymont a Szpitalem Bielańskim przez 30 lat, które nagle zniknęło? A są tam chętni zainteresowani taką relacją? Brakuje takiego połączenia? Jesli tak, to bym poparł. Obawiam się, że komunikacja miejska, tak długo jak jest dotowana także z podatków ludzi, którzy potrzebują pojechać z Puławskiej na Wołoską (a jest ich trochę, bo - jak juz była kiedyś mowa - powietrze i muchy nie protestują, a tu protesty były), musi też w miarę mozliwości odpowiadać na ich potrzeby. Bo inaczej to byśmy mieli trzy linie autobusowe: E-4, 189 i 190.
Popatrz, jaka franca!
Akurat na Żoliborzu obrodziło socjalami: 205, Z-5 (BTW: nie można połączyć tych dwóch linii?)Adam G. pisze:A dlaczego ja nie mogę mieć takiej linii-socjala koło siebie?
Litości, z Twardowskiej jest rzut kamieniem...Adam G. pisze:Metro Marymont - Szpital Bielański, o! W końcu nie ma teraz do niego bezpośredniego połączenia tramwajem.
A jeśli to za daleko, to zawsze możesz wsiąść w Ł, więc nieprawda, że nie ma bezpośredniego połączenia w podanej relacji
17?drapka pisze:A było coś między Metrem Marymont a Szpitalem Bielańskim przez 30 lat, które nagle zniknęło?
205 to linia która pracuje całkiem dobrze, Z-5 to porażka stulecia i faktycznie, socjal, przez który w dodatku ucierpiało 205...person pisze:Akurat na Żoliborzu obrodziło socjalami: 205, Z-5 (BTW: nie można połączyć tych dwóch linii?)
Oczywiścieperson pisze:Litości, z Twardowskiej jest rzut kamieniem...
Mało kursów niskopodłogowych i w dodatku są nieoznaczoneperson pisze:A jeśli to za daleko, to zawsze możesz wsiąść w Ł, więc nieprawda, że nie ma bezpośredniego połączenia w podanej relacji
noidea
205 nie ma znaczącej roli w systemie transportowym miasta, niemniej jednak, nie nazywałbym jej socjalem - zapewnia brakujące połączenie przez al. Wojska Polskiego, korzysta z niej coraz więcej ludzi.fik pisze:Z-5, 205, 303, 156Adam G. pisze:No właśnie, skolko? Bo ja widzę co najwyżej Z-5...
I nie, nie wierzę w znaczącą rolę 205 w systemie transportowym miasta.
303 - sam kiedyś byłem jej wielkim przeciwnikiem, ale parę razy widziałem to naprawdę zatłoczone
156 nie wjeżdża w ogóle na teren Żoliborza
noidea