Balcerowicz musi odejść?

Moderator: Szeregowy_Równoległy

Balcerowicz musi odejść

Tak, Balcerowicz musi odejść - i spłonąć na stosie!
7
21%
Nie, Balcerowicz musi pozostać szefem NBP
21
62%
Tak, Balcerowicz musi odejść - i zostać prezydentem Warszawy
4
12%
Nie mam zdania
2
6%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 29 kwie 2006, 13:17

Oczywiście cudze poglądy szanowac należy. Akurat Dmowski faktycznie był nacjonalista. Był w końcu przewódców eNDecji. Jednak nic złego nie zrobił. Po rewolucji 1905 roku zasiadał nawet w rosyjskim parlamencie.

Co do poglądów Jamnika. Chyba jednak chciałby, żeby Dzierzynskiemu czy Wasilewskiej (kochance Stalina :mrgreen: ) udało się w z Polski stworzyć już przed II wojną światową Polską Socjalistyczną Republikę Radziecką, a w 1920 roku w Białymstoku już dekret o tym powstał. I co by wyszło :-k - bylibyśmy dziś tak zacofani jak Ukraina (z całym szacunkiem) czy Białoruś (z całym szacunkiem dla społeczeństwa). Cóz. A, że socjalzim nie jest w modzie to moze i dobrze- nie sprawdził się więc w modzie nie jest. Ot- prosta sprawa.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Jamnik

Post autor: Jamnik » 29 kwie 2006, 13:53

A uważasz, że kapitalizm się sprawdził? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 29 kwie 2006, 14:17

Kapitalizm ma się lepiej od socjalizmu. Zresztą co komunizm w Polsce miał wspólnego z prawdziwym komunizmem- nawet takim o jakim pisał Marks czy Engels :-? -strzelanie do robotników które Ty drogi Jamniku uważasz za przekłamania historyczne) jest tego najlpeszym przykładem.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 29 kwie 2006, 18:04

Jamnik pisze: Leszek Balcerowicz
Doprowadził do tego, że co piąta osoba w Polsce nie ma pracy.
Kto Ci, dziecko, zrobił takie pranie mózgu? ](*,)
Paweł_K pisze:reżym Aleksandra Łukaszenki.
Słowa reżym i Łukaszenko w kraju, gdzie bohaterem narodowym jest Piłsudzki, śmierdza hipokryzją ;)

[ Dodano: 2006-04-29, 18:05 ]
R-11 Kleszczowa pisze:Zresztą co komunizm w Polsce miał wspólnego z prawdziwym komunizmem
Nic, bo w Polsce nie było komunizmu.

[ Dodano: 2006-04-29, 18:06 ]
R-11 Kleszczowa pisze:bylibyśmy dziś tak zacofani jak Ukraina (z całym szacunkiem) czy Białoruś (z całym szacunkiem dla społeczeństwa).
Ależ, z całym szacunkiem, wiesz w jakim państwie Europy PKB rośnie najszybciej?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Jamnik

Post autor: Jamnik » 29 kwie 2006, 18:18

Fikander pisze:
Jamnik pisze:Leszek Balcerowicz
Doprowadził do tego, że co piąta osoba w Polsce nie ma pracy.
Kto Ci, dziecko, zrobił takie pranie mózgu? ](*,)
Dla Balcerowicza liczy się tylko gospodarka i stopień inflacji. Zapatrzony jest w numerki, a bezrobocie nie interesuje go wcale.
Fikander pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Zresztą co komunizm w Polsce miał wspólnego z prawdziwym komunizmem

[ Dodano: 2006-04-29, 18:06 ]
R-11 Kleszczowa pisze:bylibyśmy dziś tak zacofani jak Ukraina (z całym szacunkiem) czy Białoruś (z całym szacunkiem dla społeczeństwa).
Ależ, z całym szacunkiem, wiesz w jakim państwie Europy PKB rośnie najszybciej?
Otóż to ! =D>

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 29 kwie 2006, 20:08

Fikander pisze:
Oto mi własnie chodziło :)

Fikander pisze:
Słowa reżym i Łukaszenko w kraju, gdzie bohaterem narodowym jest Piłsudzki, śmierdza hipokryzją ;)
=D> =D> =D>
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 29 kwie 2006, 21:01

Jamnik pisze:Dla Balcerowicza liczy się tylko gospodarka i stopień inflacji. Zapatrzony jest w numerki, a bezrobocie nie interesuje go wcale.
Wyjdź i wróć za pięć lat z podstawową wiedzą ekonomiczną.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 29 kwie 2006, 22:02

Jamnik pisze: Dla Balcerowicza liczy się tylko gospodarka i stopień inflacji. Zapatrzony jest w numerki, a bezrobocie nie interesuje go wcale.
W sumie od zwalczania bezrobocia to w Polsce jest m.in. Ministerstwo Pracy. A gospodarka i inflacja to jedne z najwazniejszych rzeczy o jakie w Polsce trzeba dbać. A jakby nie patrzeć to inflancję mamy małą- Bogu dzięki :!:
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Jamnik

Post autor: Jamnik » 29 kwie 2006, 23:30

R-11 Kleszczowa pisze:A gospodarka i inflacja to jedne z najwazniejszych rzeczy o jakie w Polsce trzeba dbać. A jakby nie patrzeć to inflancję mamy małą- Bogu dzięki :!:
I dlatego Twoje poglądy są prawicowe, a moje lewicowe.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 29 kwie 2006, 23:36

Jamnik pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:A gospodarka i inflacja to jedne z najwazniejszych rzeczy o jakie w Polsce trzeba dbać. A jakby nie patrzeć to inflancję mamy małą- Bogu dzięki :!:
I dlatego Twoje poglądy są prawicowe, a moje lewicowe.
I dlatego w wielu kwestiach się nie zgadzamy.

Tylko tu czegoś nie rozumiem. Wolałbys, żeby inflacja była wysoka :-k Bo tak wnionskuje z Twoich wypowiedzi.
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Jamnik

Post autor: Jamnik » 30 kwie 2006, 0:19

Oczywiście, że nie. Ale uważam, że od inflacji i gospodarki ważniejsze jest bezrobocie (a raczej jego brak ;)).

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 30 kwie 2006, 1:47

Jamnik pisze:Ale uważam, że od inflacji i gospodarki ważniejsze jest bezrobocie (a raczej jego brak ;) ).
](*,) ](*,)

Bo na tak FANTASTYCZNY pomysł, że bezrobocie jest ZALEŻNE od stanu gospodarki nie wpadłeś, genjuszu?

Awatar użytkownika
Jamnik

Post autor: Jamnik » 30 kwie 2006, 1:51

Fikander pisze:
Jamnik pisze:Ale uważam, że od inflacji i gospodarki ważniejsze jest bezrobocie (a raczej jego brak ;) ).
](*,) ](*,)

Bo na tak FANTASTYCZNY pomysł, że bezrobocie jest ZALEŻNE od stanu gospodarki nie wpadłeś, genjuszu?
Jest zależne, ale nie jest z nim równoznaczne, geniuszu.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 30 kwie 2006, 1:54

Jamnik pisze: Jest zależne, ale nie jest z nim równoznaczne
A gdzie ja tak napisałem?
Jamnik pisze:geniuszu
To była ironia. ](*,) ](*,) ](*,)

Awatar użytkownika
Jamnik

Post autor: Jamnik » 30 kwie 2006, 2:06

Fikander pisze:
Jamnik pisze: Jest zależne, ale nie jest z nim równoznaczne
A gdzie ja tak napisałem?
A gdzie ja napisałem, że bezrobocie nie jest zależne od stanu gospodarki? ](*,)

ODPOWIEDZ