Warszawskie Linie Turystyczne
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
I to już w połowie czerwcaMC pisze:Ustalano odwrotną trasę.
Bo to nie jest dowozówka na bazar.Desert pisze:Dlaczego jest zero taktu?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Myślałem że jest, na bank teraz wszystkie mamy z dziećmi będą znały na pamięć każdy odjazd! Zawsze każdy wiedział o której to rusza a teraz sam będę miał z tym problemy.Bo to nie jest dowozówka na bazar.
Po raz kolejny przekombinowane.
Takt i przerwę techniczną widać od pierwszego spojrzenia. Ale skoro czytanie rozkładów jest takie trudne...Desert pisze:Zawsze każdy wiedział o której to rusza a teraz sam będę miał z tym problemy.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- Bastian
- Sułtan Maroka
Bo nie było rozkładów sobotnich, to i nie było oddzielnych stref czasowych na soboty.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
KLIK
Przejedź się zabytkową „Tetką"
ZTM proponuje przejazd zabytkowymi wagonami tramwajowymi w ramach turystycznej linii T. W nietypową podróż można wybrać się od 2 lipca do 4 września, w każdą sobotę i niedzielę oraz dodatkowo w poniedziałek, 15 sierpnia.
Tramwaje T będą kursowały co 45 minut na trasie:
PL. NARUTOWICZA - Filtrowa - Krzywickiego - Nowowiejska - Marszałkowska - pl. Bankowy - Andersa - Międzyparkowa - Słomińskiego - most Gdański - Starzyńskiego - Jagiellońska - Ratuszowa - Targowa - al. Solidarności - most Śląsko-Dąbrowski - al. Solidarności - Okopowa - Towarowa - pl. Zawiszy - Grójecka - PL. NARUTOWICZA
Godziny odjazdów z pl. Narutowicza: 10.56, 11.41, 12.26, 13.11, 13.56, 14.41, 15.26, 16.11, 16.56, 17.41.
W wybranych kursach (odjazdy z pl. Narutowicza: 10.56, 12.26, 13.56, 15.26, 16.58) członkowie Klubu Miłośników Komunikacji Miejskiej opowiedzą o historii miasta i stołecznej komunikacji zbiorowej.
W wagonach kursujących na linii T będzie obowiązywała standardowa taryfa biletowa ZTM. Bilety jednorazowe będą kasowane w kasownikach tradycyjnych (tzw. dziurkaczach), obsługiwanych przez konduktorów – członków Klubu Miłośników Komunikacji Miejskiej, działających na rzecz Tramwajów Warszawskich.
Na biletach czasowych konduktorzy umieszczać będą pieczątkę wraz z adnotacją o dacie i godzinie rozpoczęcia przejazdu. Przejazd na podstawie ważnego biletu okresowego (krótko- lub długookresowego) będzie możliwy po wcześniejszym jego skasowaniu (aktywowaniu karty) w innym pojeździe komunikacji miejskiej lub w bramce metra.