Całe ostatnie lato spędziłem jeżdżąc po Warszawie autobusem. Jakoś przez lata ludzie żyli bez klimatyzacji i nic złego się nie dztało. Dobry przewiew jest dużo ważniejszy niż klimatyzacja mieląca przepocone powietrze,Piotrek pisze:Ja uważam, że klimatyzacja podnosi znacząco komfort podróżowania i szczególnie w lato, kiedy naprawdę bywa baardzo upalnie (szczególnie w Warszawei) jest niezastąpiona.
Wasze pomysły na obsługę linii przez poszczególne zajezdnie
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
xxx
Też miałem nieprzyjemnośc jeżdżenia "klimatyzowanym" SU18 na 175 zeszłego lata. Wytrzyma się dało tylko stojąc bezpośrednio pod nawiewem, metr dalej już nie. Gorąco jak w piecu, tak że pasażerowie używali ciepłego guzika na każdym przystanku, nawet jak nikt nie wysiadał, po to tylko, aby wpuścic do środka trochę chłodniejszego powietrza. Może ta klima działa, ale tylko do temperatury powietrza 25 stopni, a gdy jest cieplej poprostu nie wyrabia.Piotrek pisze:Ja uważam, że klimatyzacja podnosi znacząco komfort podróżowania i szczególnie w lato, kiedy naprawdę bywa baardzo upalnie (szczególnie w Warszawei) jest niezastąpiona. Dlatego postuluję o busy klimatyzowane na 175 - przynajmniej w jakiejś części, albo tak jak zaproponował emdegger, czyli na lato.
A przy jakiej temperaturze klimatyzacja jest włączanakocur pisze:Może ta klima działa, ale nie tylko do temperatury powietrza 25 stopni, a gdy jest cieplej poprostu nie wyrabia
[ Dodano: 2007-04-14, 19:05 ]
Co w takim razie Twoim zdaniem daje klimatyzacja? Jeśli przyjąć założenie, że nie jest ona w naszym klimacie potrzebna latem, kiedy do Polski napływają masy powietrza ze stref podzwrotnikowych o wyższej siłą rzeczy średniej temperaturze w skali roku, to oznaczać to będzie, że nie jest ona potrzebna nigdzie.Hieronim pisze:Nie powiedziałem, że klimatyzacja nic nie daje. Daje. Ale nie jest to urządzenie potrzebne w naszej szerokości geograficznej
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
Mam zupełnie odmienne zdanie. Jadąc przy ok.33 stopniach w lipcu 2006, wejście do klimatyzowanego 519 było czymś fantastycznym i nikt nie chciał wysiąść z niego, tak było przyjemnie.kocur pisze:Może ta klima działa, ale tylko do temperatury powietrza 25 stopni, a gdy jest cieplej poprostu nie wyrabia.
Nie rozumiem jak można nie odczuwać komfortu klimatyzacji.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
-
Krzysiek_S
Ciekawe jaka inna zajezdnia obsłuży 188 z pętli Olszynka z samego rana
Poza tym trzeba raczej myśleć o liniach gdzie w tej chwili R10 wysyła swoje przeguby bo za te linie zajezdnia weszłaby na 189 czy inne wyżej wymienione. Na 188 śmigają niemal same SU15 więc raczej zejście z tej linii R10 jest bezsensowne.
A może na 186 ?? Przecież na M.Wilanowska z R10 nie jest aż tak daleko a przynajmniej skończyłoby się wysyłanie sztywniaczków. Ewidentnie na 186 R7 sobie nie radzi z obsadą taboru gdyż nawet w soboty
jeżdżą SU15.
A może na 186 ?? Przecież na M.Wilanowska z R10 nie jest aż tak daleko a przynajmniej skończyłoby się wysyłanie sztywniaczków. Ewidentnie na 186 R7 sobie nie radzi z obsadą taboru gdyż nawet w soboty
- Colony
- Kontakt:
117 - nie ma sprawy tylko, że R-7 bierze wszystkie przegubowe brygady z R-10 i obstawia je swoimi SU18.dzidek pisze:117,141,188,514...
141 - obsługiwana w większości SU15?
188 - jw?
514 - a co ma na niej jeździc, może Redutowa. Ostra obsadza swoje linie, a R-7 niech bierze sobie 116, 189 i 519.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)