Jest to jedno z rozwiązań niwelujące poważny problem przepełnienia przystanku Metro Ursynów > Centrum. Ale pozbywasz sie socjalu dla kierowców na stacji benzynowej. I zasadniczo nie upraszcza to problemu rozkładowego. Docelowo planujemy nieco inne rozwiązanietadeo pisze:
myślę, że dobrym rozwiązaniem na Ursynowie dla linii N02 byłoby zastosowanie trasy jednokierunkowej (podobnie jak na Bielanach) i krańca przy stacji metra Ursynów wspólnie z przystankiem dla N01 jadącym do Wilanowa.
myślę o takim przebiegu jednokierunkowym na Ursynowie :
REYMONTA -...- Dolina Służewiecka - al.KEN - METRO URSYNÓW (kraniec, oczekiwanie na N01) - Bartoka - Rodowicza - Dolina Służewiecka -...- REYMONTA.
przy takim przebiegu jak widzisz każdy z istniejących przystanków (ściślej : ZP chociaż tylko jednokierunkowo) dla obecnego przebiegu trasy linii N02 jest zachowany.
w ten sposób można według mnie wygospodarować 2, 3 minuty dla linii N02 i spożytkować je na przesiadkę.
jestem kontent z Twojego poważnego podejścia do problemu praktycznego skomunikowania tych dwóch linii nocnych.
.
Linie nocne po reformie
Moderator: Wiliam
Na Ursynowie ogólnie z nocnymi jest wielki bałagan. przesiadki w kierunku Ursynowa / Wilanowa odbywają się z dwóch przystanków.
Już dawno wspólny przystanek dla nocnych powinien być przed skrzyżowaniem - wtedy rozwiązałoby się problem bałaganu.
Pytanie kto powinien tym się zainteresować żeby coś takiego wprowadzić.
Już dawno wspólny przystanek dla nocnych powinien być przed skrzyżowaniem - wtedy rozwiązałoby się problem bałaganu.
Pytanie kto powinien tym się zainteresować żeby coś takiego wprowadzić.
Mam takie pytanie natury technicznej: skąd kierowca jednego autobusu który ma poczekać na inny ma wiedzieć, że np. inny autobus na który czeka miał awarię i wcale nie przyjedzie tym kursem, albo ma takie opóźnienie, że pojawi się za 15 minut, i tym samym on sam na niego czekając złapie spore opóźnienieSzamot pisze:A ja ze swojej strony postaram się coś pilnie zrobić w tej sprawie. Choćby info dla kierowców by czekali na siebie.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Na odcinku M. Ursynów - Hynka jest stałe zapełnienie 5-10 osób.ITS A 218 pisze:Jak wygląda frekwencja na linii N01 ? Wie ktoś dokładnie ? Na początku kursowania było różnie, a jak jest teraz ?
- R-9 Chełmska
Hmm, ja używając N01 zawsze łapię przy al.Lotników N33/83, pod dom pasuje mi również N02, popatrzyłem więc na rozkład i nie ma co się dziwić - N01 przyjeżdża na M.Ursynów 1:04, N02 odjeżdża 1:05. Cudów nie ma, zwłaszcza, że jeszcze trzeba przejść...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
-
Krzysiek_S
chcę krytycznie odnieść się do zmian w komunikacji nocnej związanej z remontem poniatowszczaka.
N14, N24 i N64 skierowano od razu z dw.Centralnego przez Emilii Plater i Świetokrzyską.
a przecież al.Jerozolimskie są drożne do "ronda de palma".
można więc było poprowadzić objazdy tych linii maximalnie po swoich przebiegach czyli al.Jerozolimskimi a potem Nowym Swiatem do Swiętokryzskiej i Tamki.
tymczasem skazano ludzi na piesze wycieczki (dobrze, że jest pora roku w miarę ciepła),
dodatkowo pozbawiono wygodnego połączenia "rondo de palma"-ZP przy teatrze "Powszechny".
takie działanie nazywam psuciem komunikacji kolego Bastian.
.
N14, N24 i N64 skierowano od razu z dw.Centralnego przez Emilii Plater i Świetokrzyską.
a przecież al.Jerozolimskie są drożne do "ronda de palma".
można więc było poprowadzić objazdy tych linii maximalnie po swoich przebiegach czyli al.Jerozolimskimi a potem Nowym Swiatem do Swiętokryzskiej i Tamki.
tymczasem skazano ludzi na piesze wycieczki (dobrze, że jest pora roku w miarę ciepła),
dodatkowo pozbawiono wygodnego połączenia "rondo de palma"-ZP przy teatrze "Powszechny".
takie działanie nazywam psuciem komunikacji kolego Bastian.
.
No tak, ale Nowy Świat jest zamykany na weekendy (i domyślam się, że ten moment następuje w pt/sob w czasie kursowania nocnych), więc byłby jeszcze większy bałagan związany z ustaleniem, kiedy te linie mają jeździć Nowym Światem, a kiedy nie.tadeo pisze:można więc było poprowadzić objazdy tych linii maximalnie po swoich przebiegach czyli al.Jerozolimskimi a potem Nowym Swiatem do Swiętokryzskiej i Tamki.