O likwidacji których torów mowa?MeWa pisze:Jednak wspomniana przez Ciebie likwidacja innych torów w tym przypadku niczego by nie rozwiązała.
Awarie i utrudnienia w metrze
Moderator: JacekM
-
kebe
-
kebe
-
kebe
Ta tyle, że to się stało ok 10:00. Mam zdjęcie które zrobiłem podczas próby sprzęgania - jest z 10:11. Do 10:40 nic nie jechało z Młocin. Na zegarach przez 15 min pokazywało, że najbliższy pociąg będzie za 4:00 potem zeszło do 1:20 i tak wyświetlało się przez kolejne 15min. Stałem tam cały czas i o 10:40 zmyłem się do tramwaju.SU45-206 pisze:Pierwszy pociąg w kierunku Młocin kilka minut po 11 pojechał ze Świętokrzyskiej i zaliczył 5 minut postoju na Ratuszu i około 10 na Gdańskim. Na stacjach podawano, że pociągi w kierunku Młocin jeżdżą opóźnione około 20 minut.
Dzisiejszej nocy (27/28.01) wszedłem na stację Służew o godzinie 0:03, na LCD wyświetlało się, że najbliższy pociąg w kierunku Młocin odjedzie za ok. 5 minut, na zegarze odliczającym czas od poprzedniego pociągu było ok. 8 minut. Ostatecznie odstęp między pociągami wynosił 16 minut... Coś się działo, czy to po prostu zwyczajne olewanie rozkładu?
noidea
Sądzę że to olewanie rozkładu. Na ratuszu często wcześnie rano ok.6:30 w kierunku kabat wyświetla się ok.3 min a w rzeczywistości jest 5 lub 6 min.Adam G. pisze:Dzisiejszej nocy (27/28.01) wszedłem na stację Służew o godzinie 0:03, na LCD wyświetlało się, że najbliższy pociąg w kierunku Młocin odjedzie za ok. 5 minut, na zegarze odliczającym czas od poprzedniego pociągu było ok. 8 minut. Ostatecznie odstęp między pociągami wynosił 16 minut... Coś się działo, czy to po prostu zwyczajne olewanie rozkładu?

- MeWa
- Cukiereczek
Intencją nikogo nie jest "olewanie rozkładu". Jest szereg nawet drobnych przyczyn wpływających na realizację rozkładu. Musiał wypaść jeden pociąg, bo wcześniejszy i poprzedni kurs zostały wykonane zgodnie z rozpisaniem obiegów.
Bywalec - do ok. 6.40 nominalna częstotliwość dla pociągów w kierunku Kabat wynosi 6:45, więc wszystko prawidłowo.
Bywalec - do ok. 6.40 nominalna częstotliwość dla pociągów w kierunku Kabat wynosi 6:45, więc wszystko prawidłowo.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Szkoda, że ciężko jest wykorzystać megafony i poinformować o tym pasażerów.MeWa pisze:Intencją nikogo nie jest "olewanie rozkładu". Jest szereg nawet drobnych przyczyn wpływających na realizację rozkładu. Musiał wypaść jeden pociąg, bo wcześniejszy i poprzedni kurs zostały wykonane zgodnie z rozpisaniem obiegów.
noidea
Dziękuję, raz w życiu korzystałem i więcej z taką biomasą mieć do czynienia nie zamierzam. A chodziło o coś więcej niż tylko poinformowanie pasażerów.MeWa pisze:Poprzez żółty telefon można skontaktować się z dyżurnym stacji i przekazać mu swoje uwagi czy zastrzeżenia dotyczące informowania pasażerów.
Zresztą, jak to sobie wyobrażasz? Gdy czekam już 12 minut mam podejść do telefonu i spytać, co się dzieje z pociągiem? Wolę nie myśleć, w jaki sposób by mi odpowiedziano...
noidea