Pochwal się,pochwal z kim to forumowicze mają do czynieniaFrencher pisze:Jak dla mnie ktoś może się uważać za chodzącą encyklopedię w jakiejś dziedzinie, ale jak nie ma na to papieru, i nie udowadnia posiadanej wiedzy działaniami w praktyce, to on jest dla mnie tyle wart, co osoba z wykształceniem ogólnym na poziomie liceum.
A co do całej sytuacji opisanej przez GW,to o ile kierowca tego 517 faktycznie mógł się tak zachować(bo czubów w MZA nie brakuje),to jednak bądź co bądź zachował się bardzo adekwatnie do zaistniałej sytuacji
Więcej pytań nie mam...REGULAMIN PRZEWOZU OSÓB I BAGAŻU ŚRODKAMI LOKALNEGO TRANSPORTU ZBIOROWEGO W M.ST. WARSZAWIE pisze:§ 7
Pasażerowie zajmujący miejsca stojące, w czasie jazdy powinni trzymać się uchwytów lub poręczy.
§ 11
1. Osoby uciążliwe, zagrażające bezpieczeństwu lub porządkowi mogą być usunięte z pojazdu, przystanku lub ze stacji metra, bądź niedopuszczone do przewozu lub wejścia do strefy biletowej metra. Pasażerom tym nie przysługuje zwrot opłaty za ewentualny przejazd lub wejście do strefy biletowej metra.
§ 12
1. W przypadkach nadzwyczajnych, takich jak np. zagrożenie zdrowia lub życia, popełnienie przestępstwa, rażące naruszenie przepisów porządkowych lub inne poważne zakłócenie porządku publicznego, obsługa pojazdu uprawniona jest do zmiany ustalonej trasy przejazdu w celu skorzystania z pomocy odpowiednich służb, w szczególności Policji, Straży Miejskiej m.st. Warszawy, jednostki ratowniczo-gaśniczej, placówki służby zdrowia.