Wakacje autobusowe 2009
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Cóż, nie udało się jej nie wrócić 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Jeździłem 101 przez cały czerwiec. W godzinach szczytu jest potrzebna, jakkolwiek irracjonalne by to nie było to ludzie tym jeżdżą. Codziennie stojąc na Zielenieckiej zastanawiałem się po kiego grzmota ci ludzie tu siedzą zamiast iść do tramwaju. A zdarzało się, że brakowało siedzących. W obu kierunkach między Wileńskim a pl. Konstytucji zapełnienie zawsze miałem bardzo sensowne. Jako 3XX ma rację bytu na pewno, w międzyszczycie nie mam pojęcia więc się nie wypowiem.
-
Dęboszczak
I dlatego do obsługi linii trafią Su10Szeregowy_Równoległy pisze:Jeździłem 101 przez cały czerwiec. W godzinach szczytu jest potrzebna, jakkolwiek irracjonalne by to nie było to ludzie tym jeżdżą. Codziennie stojąc na Zielenieckiej zastanawiałem się po kiego grzmota ci ludzie tu siedzą zamiast iść do tramwaju. A zdarzało się, że brakowało siedzących. W obu kierunkach między Wileńskim a pl. Konstytucji zapełnienie zawsze miałem bardzo sensowne. Jako 3XX ma rację bytu na pewno, w międzyszczycie nie mam pojęcia więc się nie wypowiem.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Na dodatku było SU10 i było idealne. Ma być ich więcej?
To chyba najlepsze podsumowanie kondycji tego muchowoza znikąd donikad, jakie padło na tym forum.Dęboszczak pisze:I dlatego do obsługi linii trafią Su10Szeregowy_Równoległy pisze:Jeździłem 101 przez cały czerwiec. W godzinach szczytu jest potrzebna, jakkolwiek irracjonalne by to nie było to ludzie tym jeżdżą. Codziennie stojąc na Zielenieckiej zastanawiałem się po kiego grzmota ci ludzie tu siedzą zamiast iść do tramwaju. A zdarzało się, że brakowało siedzących. W obu kierunkach między Wileńskim a pl. Konstytucji zapełnienie zawsze miałem bardzo sensowne. Jako 3XX ma rację bytu na pewno, w międzyszczycie nie mam pojęcia więc się nie wypowiem.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
Czy jest jakiś sposób, aby ta linie ukatrupić? Czy ta linia powraca dla mieszkańców Powiśla, Pragi? Dla kogo jest niezbędne jej funkcjonowanie?Dęboszczak pisze:I dlatego do obsługi linii trafią Su10Szeregowy_Równoległy pisze:Jeździłem 101 przez cały czerwiec. W godzinach szczytu jest potrzebna, jakkolwiek irracjonalne by to nie było to ludzie tym jeżdżą. Codziennie stojąc na Zielenieckiej zastanawiałem się po kiego grzmota ci ludzie tu siedzą zamiast iść do tramwaju. A zdarzało się, że brakowało siedzących. W obu kierunkach między Wileńskim a pl. Konstytucji zapełnienie zawsze miałem bardzo sensowne. Jako 3XX ma rację bytu na pewno, w międzyszczycie nie mam pojęcia więc się nie wypowiem.
Totalne marnowanie brygad. Odcinek praski, dubel ze 144, potem tramy do samej Wisły, czyzby Powiśle o nia walczyło i o bezpośredni dojazd do pl.Konstytucji i metra?
Może 118 wygiąc od pl.3 Krzyży, po trasie 101 i dalej Marszałkowską przez patelnie, po własnej trasie ( 118 już nic nie zaszkodzi i nic nie pomoże w zdobyciu frekwencji, więc...).
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Zamiast ukatrupić można by pomyśleć nad przepoczwarzeniem jej w jakieś 3XX. Skoro ludzie chcą tym jeździć w szczycie, a że chcą to widziałem, to niech mają, a jeśli poza szczytem i w DS jeździ puste to jest zbędne i wtedy jeździć nie musi. Skoro 118 nic nie pomoże to może właśnie 118 pogonić w cholerę, a w to miejsce puścić 101? Co do 144 to moim zdaniem to jest jakiś potworek nikomu do niczego nie potrzebny, może poza pracownikami Czajki. Czasem wracam tym cudakiem do domu i miejsca można sobie wybierać. Od Wschodniego do FSO dubluje tramwaje, a później robi nędzną konkurencję silnemu 516 i reszcie tarchomińskiego stada. Jeśli Tarchomin może mieć bezpośrednie połączenia z całym światem to czemu Powiśle czy Praga Północ mają nie mieć 101?
-
Dęboszczak
a tak w ogóle to znalazłem taki kwiatek w sezonie ogórkowym:
http://urzad.targowek.waw.pl/data/media/09.08.20.se.jpg
http://urzad.targowek.waw.pl/data/media/09.08.20.se.jpg
Moim zdaniem 144 powinno zostać wzmocnione w szczycie (do co 15 min zamiast co 20) - obecnie w szczycie 144 jest pełne bo odciążyłoby 509. Wieczorami 144 też nie narzeka na brak pasażerów. Z jakim całym światem? Skoro mówi się o likwidacji 510 to chyba Tarchomin ma prawo mieć połączenie bezpośrednie z jakimś dworcem kolejowym?Szeregowy_Równoległy pisze:Co do 144 to moim zdaniem to jest jakiś potworek nikomu do niczego nie potrzebny, może poza pracownikami Czajki. Czasem wracam tym cudakiem do domu i miejsca można sobie wybierać. Od Wschodniego do FSO dubluje tramwaje, a później robi nędzną konkurencję silnemu 516 i reszcie tarchomińskiego stada. Jeśli Tarchomin może mieć bezpośrednie połączenia z całym światem to czemu Powiśle czy Praga Północ mają nie mieć 101?
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
-
Dęboszczak
Obie nadają się do likwidacji. Prędzej czy później...zeus pisze:Moim zdaniem 144 powinno zostać wzmocnione w szczycie (do co 15 min zamiast co 20) - obecnie w szczycie 144 jest pełne bo odciążyłoby 509. Wieczorami 144 też nie narzeka na brak pasażerów. Z jakim całym światem? Skoro mówi się o likwidacji 510 to chyba Tarchomin ma prawo mieć połączenie bezpośrednie z jakimś dworcem kolejowym?Szeregowy_Równoległy pisze:Co do 144 to moim zdaniem to jest jakiś potworek nikomu do niczego nie potrzebny, może poza pracownikami Czajki. Czasem wracam tym cudakiem do domu i miejsca można sobie wybierać. Od Wschodniego do FSO dubluje tramwaje, a później robi nędzną konkurencję silnemu 516 i reszcie tarchomińskiego stada. Jeśli Tarchomin może mieć bezpośrednie połączenia z całym światem to czemu Powiśle czy Praga Północ mają nie mieć 101?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nic tak nie poprawia poziomu oceny artykułów w GW czy Dzienniku, jak próbka "fachowości" brukowca...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.