To jest chore. Te kursy powinny jechać jako 41 na Służewiec z pełną choinką a nie z podziałem na 2 pseudopółkursy na różnych liniach. dla pasażera jadącego z Feminy do Centralnego nie ma znaczenia co za linia przyjedzie 41 czy 17 - podaż jest zachowana. A jak takie wydłużone 41 przejedzie przejedzie przez Woronicza to i tak ludzie pojadą dalej.Glonojad pisze:Przebranie następuje na przystanku Rondo Radosława, samoczynnie. Do tego miejsca wyświetla Rondo Radosława, bez Kursu Skróconego. Słusznie zresztą, bo dla pasażera to nie jest przecież żaden kurs skrócony - tym bardziej, że informacja przystankowa obiecuje jazdę DALEJ i to jako 17.
(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Słusznie, że bez Skróconego, ale niesłusznie, że Rondo. Powinno od razu wyświetlać 'Służewiec', najlepiej '41 Służewiec' przełączane na '17 Służewiec', a jeśli tak nie potrafi, to '17 Służewiec' już od samego początku - wg mnie ważniejsza jest prawidłowa informacja na Chałubińskiego, ale nie należy straszyć Bródna kursem tylko do Ronda.Glonojad pisze:Przebranie następuje na przystanku Rondo Radosława, samoczynnie. Do tego miejsca wyśwuetlq Rondo Radosława, bez Kursu Skróconego. Słusznie zresztą, bo dla pasażera to nie jest przecież żaden kurs skrócony - tym bardziej, że informacja przystankowa obiecuje jazdę DALEJ i to jako 17.
Pojadą dalej, o ile nie wystraszą się numerka 41 i w ten tramwaj wsiądą.-tu jest, rozumiem, cały sens tego rozwiązania.MisiekK pisze: To jest chore. Te kursy powinny jechać jako 41 na Służewiec z pełną choinką a nie z podziałem na 2 pseudopółkursy na różnych liniach. dla pasażera jadącego z Feminy do Centralnego nie ma znaczenia co za linia przyjedzie 41 czy 17 - podaż jest zachowana. A jak takie wydłużone 41 przejedzie przejedzie przez Woronicza to i tak ludzie pojadą dalej.
A jeśli już chieć unikać zmiany numeru na trasie, to ja bym optował za 17 z Bródna. Jak ma Bródnie ktoś zauważy 17, to zbaranieje i nie ma bata, musi przeczytać, dokąd to jedzie. Zresztą precedens jest - odkąd pamiętam tak odbywają się kursy wyjazdowe - a kiedyś nie było elektroniki i na porządku dziennym były pytania do prowadzącego taką np. 4 na Woronicza - czy Puławską to on pojedzie w lewo czy w prawo.
Popatrz, jaka franca!
Szkoda, że jej od razu nie powiększono o kolejny tor. Przecież wiadomo było, że Służewiec Biurowy się rozbudowuje...Tylko czy się zmieści na tej nowej pięknej zapchanej pętli?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
A nie można po prostu zrobić dwóch linii zamiast trzech?
17 5/7,5/10 METRO MŁOCINY-SŁUŻEWIEC
41 5/7,5/- ANNOPOL-SŁUŻEWIEC
37 Likwidacja linii
17 5/7,5/10 METRO MŁOCINY-SŁUŻEWIEC
37 Likwidacja linii
-
Stary Pingwin
To samo postulowałem stronę wcześniej. Proste rozwiązania są najlepsze.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Brakuje 5 brygad tak na oko.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Jakoś nikogo bwl nie dziwią, a tu taki krzyk... Mieliśmy, mamy i pewnie będziemy mieć bwl z niepełnymi kursami przed czy po zmianie linii (choćby na 205, 708) i aż takich kontrowersji to nie budzi. Tu jedyną różnicą jest to, że przejazd techniczny wynosi zero i nikt pasażerów nie wyrzuca, a tyle krzyku...
No bez przesady. Ile można pchać brygad na to Bródno?Georg pisze:A nie można po prostu zrobić dwóch linii zamiast trzech?
A brygady na to skąd?
Z Tarchomina. Już zjadamy pulę wagonów na Tarchomin (cały!), a do jego uruchomienia jeszcze mnóstwo czasu. Chyba właśnie przekroczyliśmy granicę puli na Mehoffera.
A jak się próbowałem dopytać, czy te wozokm tarchominowe to stoją w zajezdniach i czekają, czy jeżdżą po mieście, to odpowiedzi jakieś takie niekonkretne były...
Rozumiem, że Tarchomin się otworzy mniej więcej razem z metrem, to z linii Praga-Centrum się tramwaje pozabiera?
Rozumiem, że Tarchomin się otworzy mniej więcej razem z metrem, to z linii Praga-Centrum się tramwaje pozabiera?
Sorry, z fusów wróżyć nie potrafię.
Otóż to, przebudowa zaledwie sprzed chyba trzech lat. Owszem jest lepiej, ale to było działanie nie "na jutro" i nie "na dziś", tylko doganianie "wczoraj".KwZ pisze:Szkoda, że jej od razu nie powiększono o kolejny tor. Przecież wiadomo było, że Służewiec Biurowy się rozbudowuje...Tylko czy się zmieści na tej nowej pięknej zapchanej pętli?
4bis Stalowa - Woronicza
I to nie jeden precedens z ostatnich pięciu lat chociażby. Przykłady:drapka pisze:Zresztą precedens jest - odkąd pamiętam tak odbywają się kursy wyjazdowe - a kiedyś nie było elektroniki i na porządku dziennym były pytania do prowadzącego taką np. 4 na Woronicza - czy Puławską to on pojedzie w lewo czy w prawo.
17 MMłociny - Służewiec przez Piaski (3 półkursy rano)
wcześniej: 19 Piaski - Służewiec (chyba też 3 półkursy rano)
oraz: 4 Bródno - Służewiec (chyba z 5 półkursów rano, jako wariant od Królikarni)
a z lata 2013: 4 Bródno - Służewiec (wszystkie kursy w porannym szczycie, jako wariant od Woronicza, jakoś nikomu nie przeszkadzało, a to ten sam problem i ten sam ZTM, co pół roku, no bez Witka, ale przecież to nie on to wymyślił)
Z tym Służewcem i 17-ką same problemy. Zaorać i jedno. i drugie.
4bis Stalowa - Woronicza