A u mnie LRyki przerobiły się na WA.Bastian pisze:I pozna je po czym, skoro w ramach jednego powiatu (w tym przypadku: całej Warszawy) nie trzeba już przerejestrowywać? Ja na Bielanach mam WN.
Parkingi Park&Ride
Moderator: Wiliam
Wiadomo coś na temat dalszych planów rozbudowy parkingów PiR? Kiedyś się mówiło np o takim parkingu w okolicach stacji PKP Płudy i PKP Żerań...
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
person, BJ. Gdybym mógł zaparkować gdzieś o 8 rano ulicy to ok. niestety zwykle o 8 rano okolice P+R są zapchane albo zwyczajnie miejsc parkingowych jest b. mało. Dlatego zamiast zostawiać auto na peryferyjnym P+R żeby nie mieć kłopotu z odebraniem go parkuje właśnie tam gdzie trzeba, czyli wjeżdżanie do miasta i parkuje gdzie nie ma SPPN a miejsca i dobry dojazd jest.
Właśnie o to chodzi że wjeżdżam do miasta za dnia i chciałbym wyjechać nad ranem ale wtedy system P+R mi nie pomaga i przez to parkuje właśnie na ulicy, obok P+R. Czy o to chodziło?
Właśnie o to chodzi że wjeżdżam do miasta za dnia i chciałbym wyjechać nad ranem ale wtedy system P+R mi nie pomaga i przez to parkuje właśnie na ulicy, obok P+R. Czy o to chodziło?

Dlaczego właściwie P+R al. Krakowska nazywa się tak, a nie krócej: P+R Krakowska? Jeśli jest ulica w nazwie pętli, to się jej już nie używa.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
W nazwach przystanków pomija się słowo 'ulica'. Nie pomija się innych określeń (aleja, plac, skwer etc).
Sprawdzić czy nie metro Wilanowska 
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
ZTM ogłasza chęć budowy parkingu "Metro Młociny III", a Osa stanowczo protestuje przeciw zabetonowaniu kolejnego fragmentu Bielan. Czy słusznie?
http://autobusczerwony.blox.pl/2016/12/ ... a-ZTM.html
Równolegle ogłoszono powstanie kolejnych 27 parkingów. Tym razem nie tylko w granicach Warszawy:
http://autobusczerwony.blox.pl/2016/12/ ... a-ZTM.html
Równolegle ogłoszono powstanie kolejnych 27 parkingów. Tym razem nie tylko w granicach Warszawy:
lanowane inwestycje to wybudowanie nowych lub przebudowanie już istniejących parkingów w Warszawie oraz w gminach sąsiadujących ze stolicą (Markach, Lesznie, Wołominie, Kobyłce, Legionowie, Radzyminie, Podkowie Leśnej, Ząbkach, Żyrardowie, Grodzisku Mazowieckim, Wieliszewie, Jaktorowie, Pruszkowie, Piastowie, Michałowicach)
http://www.ztm.waw.pl/informacje.php?i=1229&c=98&l=1
No ostro pojechał Osa, ale w zasadzie ma rację. P+R w granicach miasta nie są chyba raczej spektakularnym sukcesem, biorąc pod uwagę jaką liczbę samochodów pochłaniają. No i zawsze jest pytanie, czy P+R nie zachęca wręcz do podróży samochodem.

-
Stary Pingwin
Wydajemisie, że Piaseczno i Lesznowola bardziej graniczą z Warszawą, niż Grodzisk i Żyrardów.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Metro Młociny zachęca do pozostawienia tam puszki.
To jest dobra lokalizacja na PR.
To jest dobra lokalizacja na PR.
Przegubowce ,to sól tej ziemi .
Nie jestem przeciw takim parkingom, ale w tym przypadku dochodzi ekologia. Wbrew zapowiedziom o zachowaniu w miarę zielonej nawierzchni parkingu, planuje się zabetonować kolejny fragment pasa rozdzielającego jezdnie ul. Kasprowicza i wyciąć drzewa, które rosną wolno (dęby), ale mają już osiem lat, więc szkoda by było zaczynać wszystko od początku. Pytanie, czy warto, skoro zmieści się tu garstka samochodów, a kolejne ruszą na okoliczne osiedla na Wrzecionie czy Wawrzyszewie. Z drugiej strony, jak czytam, ich mieszkańcy mają problem, żeby zaparkować w pobliżu własnego bloku. Wcześniej w ZTM mówiło się o nadbudowie istniejącego garażu. Co też może być problematyczne, bo w końcu zapcha się dojazd/wyjazd.
Kto wie, czy nie sensowniej byłoby zacząć przymiarki do wydłużenia I linii metra z jedną stacją na prawdziwych Młocinach i końcową przed wjazdem do Łomianek. I tam zrobić wielki parking, a właściwie garaż przesiadkowy. Miejsce jest - przy nowym centrum handlowym i węźle drogowym w Burakowie.
Kto wie, czy nie sensowniej byłoby zacząć przymiarki do wydłużenia I linii metra z jedną stacją na prawdziwych Młocinach i końcową przed wjazdem do Łomianek. I tam zrobić wielki parking, a właściwie garaż przesiadkowy. Miejsce jest - przy nowym centrum handlowym i węźle drogowym w Burakowie.
Ekologia, byłem za tym 30 lat temu, teraz dla mnie to oszołomy.
Dęby sadziłem też jakiś czas temu i jestem za nimi,ale nie nad tunelem.
Każde drzewo rozwali mur i kiedyś może też być z tym problem, jestem technik terenów zieleni z wykształcenia.
Zieleń da się łatwo odtworzyć.
Linia metra do Łomianek?
Dęby sadziłem też jakiś czas temu i jestem za nimi,ale nie nad tunelem.
Każde drzewo rozwali mur i kiedyś może też być z tym problem, jestem technik terenów zieleni z wykształcenia.
Zieleń da się łatwo odtworzyć.
Linia metra do Łomianek?
Przegubowce ,to sól tej ziemi .
Tylko pod warunkiem przyłączenia Łomianek do Warszawy, granice miasta są dla metra nieprzekraczalne.

Chodziło o granicę zachodnią i II linię, tutaj mamy I linię i granicę północną, więc może akurat dałoby się ją przekroczyć metrem