Projekt zmian na Ursynowie
Moderator: Wiliam
-
Domino2001
Dlaczego na szczęście nż? Skoro tworzą przystanek, to na czyjś wniosek. Pewnie okoliczni mieszkańcy prosili o to. Odległość między CO a Dunikowskiego jest duża. To tak jak u mnie od UZ do Pileckiego też jest spory kawałek i ciekawy jestem czy się doczekam tam przystanku na wysokości Gandhi?
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tak. Gdy będzie tam skrzyżowanie, będą też przy nim przystanki.Domino2001 pisze:To tak jak u mnie od UZ do Pileckiego też jest spory kawałek i ciekawy jestem czy się doczekam tam przystanku na wysokości Gandhi?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Jakby tak zmienić trasę 192 by zastąpiło częśćiowo 148 na odcinku Ciszewskiego-Kiedacza-Gandhi.
Czyli w kierunku metra Wilanowska z Gandhi nie skręciłaby w lewo w Cynamonową, tylko prosto Gandhi, następnie w lewo w Kiedacza potem znowu w lewo w Ciszewskiego ...
Zaś 148 w kierunku lotniska z Nowoursynowskiej zamiast w Kiedacza skręciłaby w prawo w Ciszewskiego, a potem prosto na lotnisko.
Szczerze pisząc 192 na odcinku od Metra Wilanowska do Cynamonowej ma kiepskie zapełnienie, dopiero od Gandhi na Kabaty ma całkiem niezłą frekwencję.
Inna sprawa, że częstotliwość 192 nie musi być co 12/10 może być 15/12
czyli jeżdzi co 15 minut poza szczytem i co 12 minutek w szczycie.
Tak to widzę.
Nie łojcie mi skóry dobrzy ludzie ...
To tylko propozycja ...
Pozdrówka
Zasypany Kabaciany
Czyli w kierunku metra Wilanowska z Gandhi nie skręciłaby w lewo w Cynamonową, tylko prosto Gandhi, następnie w lewo w Kiedacza potem znowu w lewo w Ciszewskiego ...
Zaś 148 w kierunku lotniska z Nowoursynowskiej zamiast w Kiedacza skręciłaby w prawo w Ciszewskiego, a potem prosto na lotnisko.
Szczerze pisząc 192 na odcinku od Metra Wilanowska do Cynamonowej ma kiepskie zapełnienie, dopiero od Gandhi na Kabaty ma całkiem niezłą frekwencję.
Inna sprawa, że częstotliwość 192 nie musi być co 12/10 może być 15/12
czyli jeżdzi co 15 minut poza szczytem i co 12 minutek w szczycie.
Tak to widzę.
Nie łojcie mi skóry dobrzy ludzie ...
To tylko propozycja ...
Pozdrówka
Zasypany Kabaciany
- R-9 Chełmska
Tak jak pisał Chełmski- linia straciłaby wtedy swoją ideę. Poza tym, gdyby leciała prosto Ciszewskiego, aż tak dużo byśmy wcale nie zyskali, kosztemKabaciarz pisze:Tak to widzę.
No i wydaje mi się, że 192 to jest tymczasowa linia i nie ma się z nią na razie co bawić, bo na zmiany nie pora.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
A co w 192 jest Tymczasowe???ziomal pisze:Tak jak pisał Chełmski- linia straciłaby wtedy swoją ideę. Poza tym, gdyby leciała prosto Ciszewskiego, aż tak dużo byśmy wcale nie zyskali, kosztemKabaciarz pisze:Tak to widzę.Imielin.
No i wydaje mi się, że 192 to jest tymczasowa linia i nie ma się z nią na razie co bawić, bo na zmiany nie pora.
-
Domino2001
Dla mnie jest to linia coprawda popularna, ale nieco sztuczna.Lukasz436 pisze:A co w 192 jest Tymczasowe???ziomal pisze: Tak jak pisał Chełmski- linia straciłaby wtedy swoją ideę. Poza tym, gdyby leciała prosto Ciszewskiego, aż tak dużo byśmy wcale nie zyskali, kosztemImielin.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
Może i nie korzystam zbyt często z tej linii, ale wiem, że jest potrzebna i stanowi obecnie ważny kręgosłup komunikacyjny Ursynowa. Tylko wydaje mi się, że jest to trochę jakby linia tymczasowa. Jest nieco sztucznie włożona w ursynowski ''układ'', który teraz jest uzależniony w większości od zmian w reszcie dzielnic.BJ.2052 pisze:Intrygujące stwierdzenie. Zechcij wyjaśnić, o co w nim chodziziomal pisze:Dla mnie jest to linia coprawda popularna, ale nieco sztuczna.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
Czemu tak Ci się wydaje?ziomal pisze:Tylko wydaje mi się, że jest to trochę jakby linia tymczasowa.
Bo wg. mnie to jakieś urojenia
Nic podobnego.ziomal pisze:Jest nieco sztucznie włożona w ursynowski ''układ'', który teraz jest uzależniony w większości od zmian w reszcie dzielnic.
179 i 192 są chyba najważniejszymi liniami na Ursynowie, nic w nich nie ma sztucznego
- R-9 Chełmska
Jeździ sobie to 192, frekwencji oszałamiającej nie ma, ale widać, że linia przydatna. Niemniej może warto zamienić tabor ze 179? Po kilku miesiącach obserwacji większą frekwencję widzę jednak w 179...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Tia.. tylko pobserwuj sobie zapełnienie 192 w godzinach szczytu - zwłaszcza na odcinku M. Wilanowska- Poleczki. Watpie aby ludzie pomieścili się do Urbinetek jeźdzących na 179R-9 Chełmska pisze:Jeździ sobie to 192, frekwencji oszałamiającej nie ma, ale widać, że linia przydatna. Niemniej może warto zamienić tabor ze 179? Po kilku miesiącach obserwacji większą frekwencję widzę jednak w 179...
179 ma IMHO tabor dostosowany do zapełnienia na kluczowych odcinkach.