Co do projektu zmian- moje uwagi... Po pierwsze zrobią z 143 linię typu 165, bo proponowana częstotliwość spowodowana wiadomo czym jest zniechęcająca. Przed wydłużeniem trasy tej linii, rozkłąd nie wyglądała tak źle, jak ma wyglądać teraz. Dziwne to dodatkowo, bo przecież ma mieć skróconą trasę. Ale brygady brygadami, stworzenie kolejnego muchowozu- och... No, przynajmniej coś isę ruszy z 305.

Szczególnie, że w grudniu, jeżeli przetarg się uda, mają ew. podobno wprowadzić na tą linię mikrobusy...

Oby się udało!
Kolejna sprawa to ,,lokalniówki'' jak uwielbiam tego typu linie nazywać...

Otóż biega o 204 ( ,,nazwa robocza'' - a jakże robocza

). Chodzi mi o to, że1 65 w obecnej formie wystarcza Wyczółkom, choć jako tako spełnia rolę ,,objazdówki'', ale raczej służy jako dojazdówka od <M>Wilanowskiej do Galerii Mokotów. Lepiej by było, gdyby ją zostawić, bo 204 jest dobrą ideą w stylu pierwotnego 306, lecz NAPRAWDĘ jest potrzebne BEZPOŚREDNIE połączenie Ursynowa z płd. częścią Al. Wilanowskiej i Wilanowem!!! Naprawdę, taka linia jest bardzo potrzebna. Terefere, nie ma ŻADNEJ koordynacji na Dolinie Służewieckiej, ani na Nowoursynowskiej dwóch ,, kierunków'', szczególnie Sikorskiego i Dol. Służ. z Wilanowską. Trudno jest natomiast, a raczej brak na to chęci ZTMowi, wprowadzić jakiekolwiek zmiany w rozkładzie podmiejszczaków odjeżdżających z <M>Wilanowska w kierunku Konstancina, tyczy to też 139.
jest coraz więcej domó przy Al. Wilanowskiej, ulica prawie nie wytrzymuje, tworzą się korki, a panuje na niej kompletny bałagan. Gdyby puścić takie 204 na trasie Wilanów- Kabaty, sytuacja nieco by się poprawiła.

A więc...
Teraz czas na 515. Idea dobra, tylko problem odcinka Rembertów- Centrum pozostaje. Niby kolej jest, ale wiadomo... I najważniejsze- koordynacja na Służewiu. Na pewno pomoże w tym metro, jednak trzeba tu się skupić w sprawach rozkładowych.
Do 168 nie mam również wilu uwag, całkiem niezła częstotliwość planowana, dobry i porządny, a jednocześnie nie za bardzo zakręcony projekt. Tylko problem odcinka Wiatraczna-Targówek/Bródno pozostaje. Korek na Targowej utrudnia sprawę, gdyby była obwodnica, to by było najłatwiej, ale...

Tramwaje są, ale one wszystkiego nie rozwiążą, z resztą doszło do tego, że przy Dw. Wileńskim tworzą się korki... tramwajowe...
Może by dało się uruchomić coś, co by omijało Grochowską, zjeżdżało znowu Lubelską, kawałek jechało Zamoyskiego i Targową do Ząbkowskiej, a potem jechałoby Ząbkowską, potem przez wiadukt i wjeżdżało na Targówek po wyjeździe na Radzymińską, potem jechało przez tą dzielnicę do Bródna najprostszą drogą...
Mogłoby jeździć nie często, wiem, ale wystarczyłoby, gdyby było skoordynowane z co drugim kursem 168.
Podoba mi się projekt zmian na Ursynowie Zach., również ew. nowa trasa 185 i tu pochwała dla ZTMu!
Nowe 306 jest trochę kontrowersyjne, ale chyba przejdzie.
193 jeżeli już, to lepiej koło tego Centrum Mokotów i dalej np. Postępu, Konstruktorską i Woronicza do Spartańskiej?...

Ale to mało możliwe ze względu na skręty...
Na Gocławiu w sensie lokalnym nie moja działka, nie moja okolica za bardzo, więc się nie znam, nie wypowiadam.

Choć chyba dobre zmiany związane z Jugosławiańską...
107 chyba dobrze, choć mam pewne wątpliwości, ale rozwiązało by to pewne problemy.
136- very good. Wreszcie by tak nie kręciło...

Chyba dobra zmiana związana z Młynowem

Tak samo 157.
186- dobrze, całkiem niezła zmiana, trochę poprawi się Racławicka i Wołoska.
I to by było na tele...
Jeżeli ktoś przeczytał moje ,,bzdury''- dzięki.