ZTM pisze:dn. 28.08.2011 (niedziela) od godz. 07:30 do godz. 21:00
W związku z organizacją imprezy plenerowej pn. „Dożynki Diecezjalne” na Stadionie Miejskim w Legionowie i związanym z tym zamknięciem dla ruchu kołowego ul. Jana III Sobieskiego (na odcinku od ul. ks. Skargi do ul. Parkowej) linie autobusowe zostają skierowane na trasy objazdowe przebiegające następującymi ulicami:
723
w kierunku krańca PKP LEGIONOWO-PRZYSTANEK
od skrzyżowania ulic Sowińskiego/Mickiewicza ciągiem ulic: Mickiewicza – Jagiellońska – rondo A. i C. Centkiewiczów – Parkowa – Jana III Sobieskiego – Krakowska – rondo Piłsudskiego – Jagiellońska – PKP LEGIONOWO-PRZYSTANEK;
w kierunku krańca ŻERAŃ FSO
od ronda A. i C. Centkiewiczów ciągiem ulic: Jagiellońska – Mickiewicza – Sowińskiego – pl. Poniatowskiego – Piłsudskiego i dalej stałą trasą;
L-9
tylko w kursie wariantowym przez STAROSTWO POWIATOWE w kierunku krańca WIELISZEW-PLAŻA
od skrzyżowania ulic Jana III Sobieskiego/Krasińskiego ciągiem ulic: Krasińskiego – Sowińskiego – Mickiewicza – Jagiellońska – rondo A. i C. Centkiewiczów – Parkowa i dalej stałą trasą;
L-9
tylko w kursie wariantowym przez STAROSTWO POWIATOWE w kierunku krańca PKP LEGIONOWO
od ronda A. i C. Centkiewiczów ciągiem ulic: Jagiellońska – Mickiewicza – Sowińskiego – Krasińskiego – Jana III Sobieskiego i dalej stałą trasą.
Przebieg trasy linii L-9 w obu kierunkach w kursach na trasie podstawowej przez MICHAŁÓW-REGINÓW nie ulega zmianie.
Zawieszone zostaje funkcjonowanie przystanków:
1228 RYCERSKA 02;
1184 MONIUSZKI 01 i 02.
Wznowione zostaje funkcjonowanie przystanku
OS. JAGIELLOŃSKA 01.
Na trasach objazdowych linii 723 i L-9 obowiązują nw. przystanki:
dla linii 723 w kierunku krańca PKP LEGIONOWO-PRZYSTANEK:
MICKIEWICZA 04 – jako stały;
OS. JAGIELLOŃSKA 02 – jako warunkowy;
KS. SKORUPKI 02 – jako warunkowy;
PARKOWA 03 – jako stały;
LWOWSKA 51 – jako stały;
dla linii 723 w kierunku krańca ŻERAŃ FSO:
PARKOWA 51 – jako stały;
KS. SKORUPKI 01 – jako warunkowy;
OS. JAGIELLOŃSKA 01 – jako warunkowy;
dla linii L-9 w kierunku krańca WIELISZEW-PLAŻA:
RYCERSKA 04 – jako stały;
MICKIEWICZA 04 – jako stały;
OS. JAGIELLOŃSKA 02 – jako warunkowy;
KS. SKORUPKI 02 – jako warunkowy;
dla linii L-9 w kierunku krańca PKP LEGIONOWO:
KS. SKORUPKI 01 – jako warunkowy;
OS. JAGIELLOŃSKA 01 – jako warunkowy;
MICKIEWICZA 03 – jako stały.
UWAGA! Na trasie linii 723 przystanki PARKOWA 03 oraz LWOWSKA 51
obowiązują (jako stałe) w kierunku krańca PKP LEGIONOWO-PRZYSTANEK
Objazdy i inne okresowe zmiany tras - 2011
Moderator: Wiliam
-
bartoni722
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
Zamknięcie Marymonckiej od ul. Przy Agorze w kier. Łomianek:
http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,ne ... 68719.html
Po godz. 8 widziałem tylko NR (chyba przy Lindego) i jadące Marymoncką w kier. zamknięcia ITSowe 181, być może inne autobusy kierowane są innymi objazdami.
Po godz. 8 widziałem tylko NR (chyba przy Lindego) i jadące Marymoncką w kier. zamknięcia ITSowe 181, być może inne autobusy kierowane są innymi objazdami.
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... ieta_.htmlTir uszkodził wiadukt. Trasa na Gdańsk zamknięta!
Z powodu wypadku z udziałem ciężarówki przewożącej koparkę zamknięty został tunel na ulicy Pułkowej w stronę Gdańska.
Nad ranem tir przewożący na naczepie koparkę staranował cztery belki wiaduktu na ul. Pułkowej i naruszył jego konstrukcję. Drogowcy ostrzegają, żeby nie jechać ulicą Marymoncką w stronę Gdańska.
Tunel będzie zamknięty, dopóki nie będzie pewności, że jest bezpieczny. Prawdopodobnie będzie wymagał wzmocnienia.
Dla autobusów miejskich wyznaczono objazdy. - Autobusy na Młociny i do Łomianek kursują ulicami: Podleśną, Gwiaździstą i Wisłostradą do Pułkowej - poinformował Adam Sobieraj, rzecznik Zarządu Dróg Miejskich. Rzecznik radzi kierowcom, że skręcili ze Słowackiego za halą Marymoncką w Trasę AK.
Górą wiaduktu ruch odbywa się normalnie.
Zamknięty jest ruch na Marymonckiej w kierunku Łomianek. 181 w stronę cmentarza kursuje przez M. Młociny i od strony Wólczyńskiej (jak dawne 142), 114 zamiast w lewo skręca w prawo w Marymoncką do Podleśnej i dalej już bez zatrzymania Gwiaździstą, Wisłostradą do Pułkowej.alojzy pisze:Zamknięcie Marymonckiej od ul. Przy Agorze w kier. Łomianek:
.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Łomatko.114 zamiast w lewo skręca w prawo w Marymoncką do Podleśnej i dalej już bez zatrzymania Gwiaździstą, Wisłostradą do Pułkowej.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
-
Domino2001
- Bastian
- Sułtan Maroka
Słyszałem o Garażowej, ale nie znam konkretów. Wtedy łapałoby się przystanki przy Konstruktorskiej 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Objazd Wołoskiej w jedną stronę przez Domaniewską - Samochodową a w drugą przez Racjonalizacji - Konstruktorską.
Przy okazji ciekawostka związana z "BIG LIGHT SHOW"
Po zakończeniu imprezy, od ok. godz. 23:00 uruchomione zostaną dodatkowe tramwaje na trasach linii 24 i 25 i autobusy na trasach linii 509 i 517, w celu rozwiezienia uczestników imprezy. Linia 517 będzie kursowała trasą wydłużoną: (…) – Borzymowska – św. Wincentego – Kondratowicza – Chodecka – BRÓDNO-PODGRODZIE.
Przy okazji ciekawostka związana z "BIG LIGHT SHOW"
Po zakończeniu imprezy, od ok. godz. 23:00 uruchomione zostaną dodatkowe tramwaje na trasach linii 24 i 25 i autobusy na trasach linii 509 i 517, w celu rozwiezienia uczestników imprezy. Linia 517 będzie kursowała trasą wydłużoną: (…) – Borzymowska – św. Wincentego – Kondratowicza – Chodecka – BRÓDNO-PODGRODZIE.
Pewnie widziałeś 8816, na którego ja bardzo długo czekałem na Rondzie Waszyngtona.radeom pisze:Czekałem na ten kurs godzinę i przyjechał chwilę po tym, jak zwinąłem się do domu.Plesim pisze: Linia 517 będzie kursowała trasą wydłużoną: (…) – Borzymowska – św. Wincentego – Kondratowicza – Chodecka – BRÓDNO-PODGRODZIE.
To tylko ten jeden dodatkowy kurs w stronę Bródna był? Ja z kolei ok. 23.20 widziałem jakiegoś mana 34xx z 517 na wyświetlaczu, jadącego Handlową w kierunku stadionu i Ursusaashir pisze:Pewnie widziałeś 8816, na którego ja bardzo długo czekałem na Rondzie Waszyngtona.radeom pisze:Czekałem na ten kurs godzinę i przyjechał chwilę po tym, jak zwinąłem się do domu.W okolicy północy powinien dojechać na Bródno-Podgrodzie (z Ronda Waszyngtona wyruszył o 23:35).
Raczej nie (Rav5202 widział więcej dodatkowych wozów na 517). Nie wiem czemu, ale jak zwykle 517 było dyskryminowane, bo przez ok. 30 minut przyjechało aż 5 autobusów na 509 (1 podstawowe, 1 zjazdowe, 3 zasileniowe), a na 517 tylko 2 (1 zjazdowe, 1 zasileniowe).pietia pisze:To tylko ten jeden dodatkowy kurs w stronę Bródna był? Ja z kolei ok. 23.20 widziałem jakiegoś mana 34xx z 517 na wyświetlaczu, jadącego Handlową w kierunku stadionu i Ursusa
Być może, choć zjazdowe 160 odjeżdża z DKS Targówek o 23.13 i 23.33, a tego mana widziałem z daleka, jak odjeżdżał z tego przystanku ok. 23.20, stąd skojarzyłem go z zasieleniami na 517. Ale mogło to być i opóźnione 160 z 23.13ashir pisze: Nie było to może zjazdowe 160, bo ja nie przypominam sobie, abym z pokładu 8816 widział jakiekolwiek 517 w kierunku Ursusa.