Jak to? 3645 zajechał. Wozy z 1 umowy są wszystkie.Pablo-waw pisze:Czyli wychodzi na to, ze kompletu nadal nie ma. Spoko, Pesa jak zwykle mowi wiecej niz robi...
128N PESA Jazz Duo (Ten długi, z dwiema wielkimi głowami)
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Wg ostatnich danych z tramwaru dojechało 45 sztuk, czyli 3601-3644 oraz 3646 - z pierwszego kontraktu brakuje jednej sztuki, pod nr TW 3645, chyba że dojechała w międzyczasieMisiekK pisze:Jak to? 3645 zajechał. Wozy z 1 umowy są wszystkie.
Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem mój post. Wiem co dziś z lawety zjechało.Jacek Z. pisze: Wg ostatnich danych z tramwaru dojechało 45 sztuk, czyli 3601-3644 oraz 3646 - z pierwszego kontraktu brakuje jednej sztuki, pod nr TW 3645, chyba że dojechała w międzyczasie
Ach, nie zrozumiałem - jeśli widziałeś że 46. Jazz Duo, czyli 3645, dziś zjechał z lawety to rzeczywiście komplet 
Patrz zawsze na datę aktualizacji (na górze w aktualizacjach oraz w stopce po lewej)Jacek Z. pisze:Wg ostatnich danych z tramwaru dojechało 45 sztuk, czyli 3601-3644 oraz 3646 - z pierwszego kontraktu brakuje jednej sztuki, pod nr TW 3645, chyba że dojechała w międzyczasieMisiekK pisze:Jak to? 3645 zajechał. Wozy z 1 umowy są wszystkie.
32 Jazzy są już wpisane na stan TW.
„Wazeliniarze są najgorsi. Niżej postawieni mają przez nich przerąbane, a z szefów robią kretynów.”
„Nic tak nie bezcześci człowieka, jak dobrowolne poddaństwo i łaszenie się do cudzej stopy.”
„Nic tak nie bezcześci człowieka, jak dobrowolne poddaństwo i łaszenie się do cudzej stopy.”
Patrzę, patrzęmkm101 pisze:Patrz zawsze na datę aktualizacji (na górze w aktualizacjach oraz w stopce po lewej)
A propos, 3635 do 3640 potwierdzone w R-1, tymczasem w ruchu już 3641 - nie wiecie może jaki przydział do zajezdni? Pewnie ostatecznie (po realizacji także drugiego kontraktu) dociągniemy do podziału 128N: 25 szt. R-1, 25 szt. R-4?
NA R-1 może być więcej wagonów (30?). W końcu trzeba zastąpić 105N2k/2000 przenoszone na R-3 (jest ich 31 składów)Jacek Z. pisze: A propos, 3635 do 3640 potwierdzone w R-1, tymczasem w ruchu już 3641 - nie wiecie może jaki przydział do zajezdni? Pewnie ostatecznie (po realizacji także drugiego kontraktu) dociągniemy do podziału 128N: 25 szt. R-1, 25 szt. R-4?
Wszystkie R-1. Druga transza (3646-3650 też będzie wolska).Jacek Z. pisze: tymczasem w ruchu już 3641 - nie wiecie może jaki przydział do zajezdni?
@ SławekM, MisiekK
Dziękuję za objaśnienie tematu
Dziękuję za objaśnienie tematu
R1 i tak wszystkie do końca.Jacek Z. pisze:A propos, 3635 do 3640 potwierdzone w R-1, tymczasem w ruchu już 3641 - nie wiecie może jaki przydział do zajezdni?
Czy 128N mają zamontowany na dachu promiennik podczerwieni?
Walcowaty kształt wielkości puszki coli, obłożony czerwonawo błyszczącą w ciemności mozaiką na jednym ze skrajnych członów. Przypomina trochę urządzenie stosowane na wojskowych helikopterach - ale tu chyba nie do mylenia rakiet? 
Było już o tym. To wskaźnik naładowania superkondensatora. Im szybciej miga tym więcej energii jest w zasobniku.
33 sztuki na stanie.
„Wazeliniarze są najgorsi. Niżej postawieni mają przez nich przerąbane, a z szefów robią kretynów.”
Jakoś mało wiarygodnie to brzmi. Skoro na jednej linii (nr 1) operującej na co dzień kilkunastoma egzemplarzami tego typu jakoś nie tworzą się mega wyrwy ani mega zatrzymania. Ubytek sięga, okiem obserwatora, bez informacji z wewnątrz R-1 czy R-4, maks. kilku procent (nie licząc problemów z SIP, bo to już odrębny wątek) - przy czym nie wiadomo czy operacje takie jak np. podmiana 3611 przez 3501 w piątek 02.10. są związane z awariami, czy planowe.marco_wawa pisze:Dodatkowo podobno są mega problemy z długimi Jazz'ami, czyli 128N, ale to nie ten wątek.
Spośród ponad 40 sztuk w ruchu na palcach u jednej ręki można wyliczyć te, które ciężko spotkać (np. przerabiany 3601, powypadkowy 3617), więc gdzie te "mega problemy"