Służewiec i jego problemy

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 16 sie 2011, 9:00

Zabrakło co najmniej podbicia częstotliwości 138. No i 151 przez Jugosłowiańską i Meissnera.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
groov

Post autor: groov » 16 sie 2011, 9:27

Moje niedopatrzenie :) . 151 na szybko pisalem, a o 138 po prostu zapomnialem :P . Tyle ze podbijanie 138 ciagnie za soba albo pociecie 338, albo rowniez kasacje :)
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 16 sie 2011, 9:44

pawcio pisze:Zabrakło co najmniej podbicia częstotliwości 138.
Po co, skoro jest 210?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 16 sie 2011, 9:50

Nie przesadzasz z tym szafowaniem 210? Abstrahując od tego, że podbicie 138 przydałoby się także w innych miejscach (np. Zwycięzców).
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
groov

Post autor: groov » 16 sie 2011, 9:58

Jeszcze przekierowac 165 przez Gotarda, i bedzie spokoj na lata na przy Bokserskiej ;-)
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 16 sie 2011, 10:05

A co z wiaduktem na Cybernetyki? Osobna linia?
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Awatar użytkownika
groov

Post autor: groov » 16 sie 2011, 10:19

To jest w sumie ciekawe zagadnienie. Pierwsze pytanie ktore mi sie nasuwa, to czy bedzie potrzeba uzytkowania go w tym momencie przez KM? Buduja tam infrastrukture pod komunikacje? Mam na mysli przystanki i zatoki. Ostatnia kwestia jest, czy wraca 382 po wakacjach, ktore mogloby tamtedy ewentualnie jezdzic, dojezdzajac dalej 17 Stycznia do Okecia.

Tak czy inaczej to jest oddzielna kwestia mam wrazenie.
Always
...and never.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 16 sie 2011, 10:24

groov pisze:Buduja tam infrastrukture pod komunikacje? Mam na mysli przystanki i zatoki.
Tak.
groov pisze:czy wraca 382 po wakacjach, ktore mogloby tamtedy ewentualnie jezdzic
Prawdopodobnie nie, ale przed wyborami nigdy nic nie wiadomo.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
groov

Post autor: groov » 16 sie 2011, 10:37

Bastian pisze:
groov pisze:Buduja tam infrastrukture pod komunikacje? Mam na mysli przystanki i zatoki.
Tak.
No to faktycznie, jest to kwestia, ktora powinna byc brana pod uwage.
Bastian pisze:
groov pisze:czy wraca 382 po wakacjach, ktore mogloby tamtedy ewentualnie jezdzic
Prawdopodobnie nie, ale przed wyborami nigdy nic nie wiadomo.
Cos w tym jest ;) . Ja widze w tym miejscu szanse dla 382, moze z jakims logiczniejszym numerem, w odswiezonej formie.
Always
...and never.

Awatar użytkownika
Mong
(ZEA_R-0)

Post autor: Mong » 16 sie 2011, 10:45

groov pisze:Ja widze w tym miejscu szanse dla 382
A ja nie. Najlepsza w jego miejsce jest taka linia (szkoda, że numerek 134 jest już zajęty):
OKĘCIE - trasa linii 382 - Cybernetyki - Postępu - Marynarska (powrót: Rzymowskiego - Cybernetyki) - trasa linii 117 - trasa linii 519 - POWSIN-PARK KULTURY

Dzięki takiej linii można:
-zlikwidować 382
-połączyć 117 i 507 w linię 117 na trasie DW. CENTRALNY - Saska - GOCŁAW (na Francuskiej 117 powinna zastąpić 111 lub 123)
-skrócić 519 do Wilanowa

Awatar użytkownika
groov

Post autor: groov » 16 sie 2011, 10:57

ZEA_R-0 pisze:
groov pisze:Ja widze w tym miejscu szanse dla 382
A ja nie. Najlepsza w jego miejsce jest taka linia (szkoda, że numerek 134 jest już zajęty):
OKĘCIE - trasa linii 382 - Cybernetyki - Postępu - Marynarska (powrót: Rzymowskiego - Cybernetyki) - trasa linii 117 - trasa linii 519 - POWSIN-PARK KULTURY

Dzięki takiej linii można:
-zlikwidować 382
-połączyć 117 i 507 w linię 117 na trasie DW. CENTRALNY - Saska - GOCŁAW (na Francuskiej 117 powinna zastąpić 111 lub 123)
-skrócić 519 do Wilanowa
I przejazd przez <M> Wilanowska ? Mam wrazenie ze ta linia bylaby nierownomiernie wykorzystywana...
Always
...and never.

Awatar użytkownika
Mong
(ZEA_R-0)

Post autor: Mong » 16 sie 2011, 11:07

groov pisze:I przejazd przez <M> Wilanowska ?
Napisałem trasa linii 117, a ta nie biegnie przez :mewa: Wilanowska. Jasne, że przed al. Lotników i Wałbrzyską.

Awatar użytkownika
groov

Post autor: groov » 16 sie 2011, 11:20

ZEA_R-0 pisze:
groov pisze:I przejazd przez <M> Wilanowska ?
Napisałem trasa linii 117, a ta nie biegnie przez :mewa: Wilanowska. Jasne, że przed al. Lotników i Wałbrzyską.
Tylko ze to jest z kolei rozbijanie potoku z Powsinskiej na Wilanowska i Sluzew. Nie wiem na ile by byla to duza strata, ale fakt faktem, co do zastapienia 117, zaproponowalem juz 401 do Wilanowa. Z kolei taka para 239 + 401 bylaby rowniez ciekawa opcja dla Wilanowa, ale w DS z kolei mogloby byc nie do przetrawienia :P
Always
...and never.

Awatar użytkownika
Mong
(ZEA_R-0)

Post autor: Mong » 16 sie 2011, 11:23

groov pisze:Tylko ze to jest z kolei rozbijanie potoku z Powsinskiej na Wilanowska i Sluzew.
Służew to to samo co Wilanowska i więcej. Na Wilanowskiej jest metro, tramwaje i... tylko to. Na Służewiu jest metro, tramwaje, bazarek, szkoły, cmentarz i Bóg wie co jeszcze.

Awatar użytkownika
groov

Post autor: groov » 16 sie 2011, 11:27

Ja wiem ze Sluzew jest atrakcyjniejszy, ale nie jestesmy w stanie przekierowac "siedemstetek" z Konstancina do Sluzewia, co za tym idzie rozbijamy potok z Powsinskiej na dwie stacje metra. Ja jestem generalnie za Sluzewiem, zeby nie bylo ze jestem przeciwny, ale staram sie na to spojrzec ze strony ludzi mieszkajacych na Przyczółkowej.
Always
...and never.

ODPOWIEDZ