Lewoskręt z Korotyńskiego w Dickensa?
Komunikacja miejska we Włochach
Moderator: Wiliam
Chyba powinno być: skręt z Grójeckiej w Dickensa.
A, bo to 414 będzie jechać od razu Grójecką bez zahaczania o Szczęśliwice! Jakoś mi się wryło że to będzie zahaczać o Szczęśliwice, przejeżdżać przez pętlę i jechać dalej na Instalatorów (analogicznie do dawnego 128). Hmm... to teraz wydaje mi się ta nowa trasa 414 prostsza i sensowniejsza. W sensie że teraz widzę jakiś tam jej sens.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak, brak lewoskrętu z Grójeckiej w Korotyńskiego.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Akurat w Korotyńskiego od południa skręcić się da. W Dickensa się nie da.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W Dickensa, w Dickensa.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Patrząc, jak radni miejscy i dzielnicowi prześcigają się w coraz to bardziej idiotycznych pomysłach, to jeszcze wszystko przed nami. Jeden już napisał interpelację w sprawie wydłużenia do Okęcia 36 i T.Glonojad pisze:W sumie należy się cieszyć, że Instalatorów nie dostała "na próbę" 521. Może brak lewoskrętu w Dickensa z Korotyńskiego nas przed tym uratował...
Tymczasem do ZTM-u wpłynęła petycja od mieszkanki Instalatorów o przywrócenie 328 (lub opcjonalnie wzmocnienie 228). Główny powód taki, że wiele osób jeździło do Popularnej żeby się tam przesiąść w autobusy do centrum.
- ZielonyJamnik
Bez sensu, lepiej dojechać tramwajem niż pchać się w zakorkowane Aleje
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
-
Stary Pingwin
Mnie też żal 328, wsiadłem i po 10 minutach byłem Grójecka/KOR. 331 w żaden sposób go nie zastępuje, dojeżdża nigdzie.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
-
Matt Cubis
Metro Wilanowska to daleko od "nigdzie"
-
Stary Pingwin
W/g organizatora, zawieszone 328 zostanie zastąpione przez 331, podjazdami pod DHL. Nie chodzi o Dworzec Południowy.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Trochę bolą mnie kursy jadące na pusto rano w kierunku Instatatorów. Zawsze ktoś na Rakowcu mógłby skorzystać.
Boli ta PKSowa ofera z Instalatorów w kierunku Popularnej/Alei.
Dopóki nie ma WKD jeszcze jakoś ktoś może tego bronić, ale w II połowie 2024 to "co 30" będzie raziło. Dla zachodniej Instalatorów to powinien być preferowany kierunek.ZielonyJamnik pisze: ↑14 paź 2023, 16:35Bez sensu, lepiej dojechać tramwajem niż pchać się w zakorkowane Aleje
Do tego mierna jest oferta dowozu do obiektów handlowych. Wewnątrzosiedlowych połączeń na Rakowie nie ma. Do Łopuszańskiej 22 trzeba iść pieszo lub dwie przesiadki (by the way - do Aldi/Lidla było uwalone własnie 328). Blue City i Reduta, czy też zagłębie handlowe przy ZP Popularna - co 30'.
Do Biedronki i Pepco przy Grójeckiej czy Hal Banacha jest 414 co 15 min ale tylko w szczycie
na pewno konieczne są dodatkowe kursy skrócone 228 między Popularną a PKP Rakowiec (jeden dodatkowy wóz da częstotliwość 15 min). Tylko żeby udało się w końcu skrócić do Novotelu 228 które traci swoją punktualność robiąc na pusto kilometry do przystanku Sasanki.