Dziś kierowca 3431ZTM pisze:dla linii 723 w kierunku krańca ŻERAŃ FSO:
PARKOWA 51 – jako stały;
Objazdy i inne okresowe zmiany tras - 2011
Moderator: Wiliam
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Na stałym przystanku się zatrzymuje i koniec. Tym bardziej, że pasażer żądał przez wyraźne podniesienie ręki. Następny kurs za pół godziny
.
Co ciekawe niektórzy i tak się zatrzymują na tym przystanku (normalnie obowiązuje tylko dla N63).
Co ciekawe niektórzy i tak się zatrzymują na tym przystanku (normalnie obowiązuje tylko dla N63).
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Tragedia. Może jechał pierwszy raz, tym bardziej, że jest do BWLka, a nie wiedział, że ten przystanek, to akurat ten przystanek, co go obowiązuje...Na stałym przystanku się zatrzymuje i koniec
Mniejsza o to... Końca świata nie było, tak więc pół godziny oczekiwania na następny autobus chyba też nie skończy świata...
- fik
- Naczelne Chamidło
Ciekawe, czy byłbyś taki pyskaty, jakbyś się spóźnił pół godziny na zakład przez niechlujstwo twojego kolegi po fachu i musiał się tłumaczyć, że to przecież "nie koniec świata".Pawel_ pisze: Mniejsza o to... Końca świata nie było, tak więc pół godziny oczekiwania na następny autobus chyba też nie skończy świata...![]()
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
http://ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=1576&l=1Zmiana tras linii 710, 724, 739, 807 i L-3
od 01.09.2011 (czwartek)
W związku z bardzo złym stanem nawierzchni jezdni na krańcu POLKOLOR w Piasecznie linie autobusowe zostają wycofane z w/w krańca i skierowane do krańców tymczasowych.
710 i 724
od skrzyżowania Armii Krajowej / Okulickiego ulicami: w lewo w ul. Okulickiego – Wojska Polskiego – Kusocińskiego – Puławska do przystanku SZKOLNA 01 gdzie odbywać się będą postoje.
Trasy obu linii w kierunku krańca METRO WILANOWSKA od przystanku SZKOLNA 01 pozostają bez zmian.
727
od skrzyżowania Puławska / Okulickiego w obu kierunkach ul. Puławską z pominięciem przystanków w zespole KUSOCIŃSKIEGO.
739
przejazd ul. Okulickiego bez wjazdu na pętlę, następnie ul. Okulickiego – Wojska Polskiego – do przystanku KUSOCIŃSKIEGO 01 gdzie odbywać się będą postoje.
Powrót: Wojska Polskiego – Kusocińskiego – Puławska – Chyliczkowska – Armii Krajowej – Okulickiego i dalej bez zmian.
807 i L-3
od skrzyżowania Nowa / Okulickiego / Powstańców Warszawy ulicami: Powstańców Warszawy – Jana Pawła II – Wojska Polskiego do przystanku KUSOCIŃSKIEGO 02 gdzie odbywać się będą postoje.
Powrót: Wojska Polskiego – Okulickiego – Nowa i dalej bez zmian.
Uruchamia się przelotowy przystanek SZKOLNA 51 (w tylnej części przystanku SZKOLNA 01) dla linii 709, 727, 739, N83..
Zawiesza się funkcjonowanie przystanków POLKOLOR 01 i 02.
W związku z postojami linii 739, 807 i L-3 przystanek 01 w zespole KUSOCIŃSKIEGO nie obowiązuje na trasie linii 710.
Linie 710, 724, 727, 739, 807 i L-3 kursować będą wg specjalnych rozkładów jazdy.
727 w kierunku Metra Wilanowska to ma się rozumieć pod prąd?
Ja jestem przezorny, więc w podróż do pracy udaję się wcześniej. Niby po co, nie... A właśnie dlatego, że nigdy nic nie wiadomo... Wolę być na zakładzie dużo wcześniej, wypić kawkę, chwilkę z kimś tam pogadać i udać się w poszukiwaniu wozu.fik pisze:Ciekawe, czy byłbyś taki pyskaty, jakbyś się spóźnił pół godziny na zakład przez niechlujstwo twojego kolegi po fachu i musiał się tłumaczyć, że to przecież "nie koniec świata".
Gorzej jakbyś miał taką przygodę z 138 co Szeregowy, który go chciał porwać. Chyba byś tego nie przewidział?Pawel_ pisze:Ja jestem przezorny, więc w podróż do pracy udaję się wcześniej. Niby po co, nie... A właśnie dlatego, że nigdy nic nie wiadomo... Wolę być na zakładzie dużo wcześniej, wypić kawkę, chwilkę z kimś tam pogadać i udać się w poszukiwaniu wozu.
Ale czy ja mówię, że celowo olał ten przystanek... Nie. Idąc tym tropem to ja też ostatnio olałem przystanek stały na linii 305, którą jechałem pierwszy raz, a sam przystankowy słupek stał całkowicie zasłonięty pięknym drzewkiem... Zorientowałem się dopiero wtedy, jak Knapik zaczął gadać już o następnym przystanku.fik pisze:Świetnie, pozwól jednak, że ja nie będę w planowaniu dnia uwzględniał dnia dobroci dla kierowców olewających obowiązki i będę od nich oczekiwał takich drobiazgów, jak zatrzymywanie się na przystankach.
To była woroniczański dziad, jak to sam Szeregowy_Równoległy napisał.ashir pisze:Gorzej jakbyś miał taką przygodę z 138 co Szeregowy, który go chciał porwać. Chyba byś tego nie przewidział?
Na pewno nie przewidziałbym tego, ale rozmowa z kierowcą wyglądałaby pewnie podobnie, jak Szeregowego, a jak nie, to z Utraty/Zabraniecka na Utratę Skład nie jest daleko... Ale wtedy to grana byłaby rozmowa telefoniczna z ZTM, z oddziałem MZA Woronicza...
A zgłaszał ktoś pretensje?Pawel_ pisze:Ale czy ja mówię, że celowo olał ten przystanek... Nie. Idąc tym tropem to ja też ostatnio olałem przystanek stały na linii 305, którą jechałem pierwszy raz, a sam przystankowy słupek stał całkowicie zasłonięty pięknym drzewkiem... Zorientowałem się dopiero wtedy, jak Knapik zaczął gadać już o następnym przystanku.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
No, coś jednak zmienia. Nawet przy poważniejszych sprawach sądy usiłują ustalić, czy ktoś dopuścił się przestępstwa celowo, czy nieświadomie, co ma wpływ na wymiar kary. Nie twierdzę, że nieświadomość rozgrzesza kierowcę, twierdzę natomiast, że powinna mieć wpływ na to, jak kierowcę się ocenia.fik pisze:Ale co to zmienia?Pawel_ pisze:Ale czy ja mówię, że celowo olał ten przystanek... Nie.