Dla Powstańców i dla Radiowej, co w tym dla ciebie nieoczywistego?Majusi pisze:kolizje z T na Powstańców Śląskich, Dywizjonu 303 (może nieistotne gdy 2 T nie pojawią się w tym samym czasie na kierunkach kolizyjnych i wtedy dla kogo priorytet ?)
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Eksploatacja jednotoru na Boernerowo
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Nie widzę powodów do promocji linii. Ci co z niej mogą korzystać to wybierają T lub A. Przecież to są ludzie, którzy korzystają z KZ. Nie rozumiem co tu promować? Że tramwajem lepiej? pewnie, że tak o ile jedziemy w korkach, ale tam? czyżby na siłę chcielibyśmy wepchnąć ludzi do tramwaju aby powiedzieć, że inwestycja była uzasadniona? Czy metro promowaliśmy? A przecież go nie widać.
[ Dodano: |14 Maj 2011|, 2011 00:30 ]
[ Dodano: |14 Maj 2011|, 2011 00:31 ]
Czyli widać, że "20" jest traktowana po macoszemu.
[ Dodano: |14 Maj 2011|, 2011 00:30 ]
Czyli "20" czeka. A może jest spóźniona?Bastian pisze:Dla Powstańców i dla Radiowej, co w tym dla ciebie nieoczywistego?Majusi pisze:kolizje z T na Powstańców Śląskich, Dywizjonu 303 (może nieistotne gdy 2 T nie pojawią się w tym samym czasie na kierunkach kolizyjnych i wtedy dla kogo priorytet ?)
[ Dodano: |14 Maj 2011|, 2011 00:31 ]
Czyli widać, że "20" jest traktowana po macoszemu.
- Bastian
- Sułtan Maroka
W każdym przypadku pierwszeństwo przy przydzielaniu priorytetu powinien mieć pojazd wiozący więcej ludzi (oczywiście globalnie, a nie w każdym konkretnym przypadku). A więc 23 przed 20, 20 przed samochodem osobowym.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A na Powstańców Śląskich - Radiowej można jeszcze dodatkowo uwzględnić pierwszeństwo tramwaju w ruchu nad tramwajem stojącym na przystanku.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A skąd ja to wiem, że w danej chwili w T jest więcej ludzi niż ludzi w oczekujących pojazdach?Bastian pisze:W każdym przypadku pierwszeństwo przy przydzielaniu priorytetu powinien mieć pojazd wiozący więcej ludzi (oczywiście globalnie, a nie w każdym konkretnym przypadku). A więc 23 przed 20, 20 przed samochodem osobowym.
Czasami w nich jedzie parę osób. A zakładanie, że 100 all day & night to lekka przesada. Tak samo mogę przyjąć, że w samochodzie jedzie 4 osoby.
-
geograf_OSU
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wydawało mi się, że napisałem to dość wyraźnie...
[ Dodano: |15 Maj 2011|, 2011 02:22 ]
[ Dodano: |15 Maj 2011|, 2011 02:22 ]
Szansa, że w jakimkolwiek tramwaju będzie mniej, jest i tak bliska zeraMajusi pisze:Tak samo mogę przyjąć, że w samochodzie jedzie 4 osoby.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Gdyby zakładać wartości rzeczywiste, to w szczycie porannym należałoby w ogóle zatrzymać ruch samochodów. Więc uśrednienie to ukłon w obie strony.
A poza tym jest coś takiego jak polityka transportowa, ale tego za Gomułki nie oczono.
A poza tym jest coś takiego jak polityka transportowa, ale tego za Gomułki nie oczono.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Eee.... nie rozumiem. No a skąd się w takim razie biorą te wartości średnie, jeśli nie z rzeczywistych? Widać ktoś wyliczył (źródło?), że na 4 puszki jedzie średnio 5 osób. Można by się zastanawiać, jak ta wartość się zmienia w zależności od pory dnia. W szczycie może wyjść wyższa (odwózka dzieci, żony, matki, kochanki...Paweł D. pisze:1,2-1,3 to chyba wartości średnie, nie rzeczywiste. No chyba, że te 0,2-0,3 to dzieciKwZ pisze: Przyjmuj raczej wartości rzeczywiste, czyli 1,2-1,3 os./samochód.
W sumie zasadne to rozważanie, czy 20-tka, wioząca ze 40-50 osob powinna zawsze i bezwarunkowo wzbudzać sygnał na PW, blokując jakieś 40 aut, czyli też ze 50 osób min. Hm. Myślę, że skoro już tą trasę jednak odtworzono, to tak, niech się ją wykorzysta w pełni.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Zakładasz, że ile samochodów przejedzie dwoma pasami w ciągu, dajmy na to, 10 sekund? Bardziej bym się obawiał liczyć autobusdrja pisze:W sumie zasadne to rozważanie, czy 20-tka, wioząca ze 40-50 osob powinna zawsze i bezwarunkowo wzbudzać sygnał na PW, blokując jakieś 40 aut, czyli też ze 50 osób min.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jeśli chcemy, by z tych 50 osób kilka następnym razem pojechało tramwajem, to owszem, trzeba blokować.
Majusi kiedyś zarzucił normą teoretyczną, nie pamiętam, coś jak 1800 pojazdów umownych/h (na każdy pas). Wychodzi 10 samochodów. I nie sądzę, żeby w praktyce mogło być dużo więcej.Bastian pisze:
Zakładasz, że ile samochodów przejedzie dwoma pasami w ciągu, dajmy na to, 10 sekund? Bardziej bym się obawiał liczyć autobus
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!