Podciąganie 25 gdziekolwiek nie sprawi, że na Ochocie nie będzie mniej kursów w Jerozolimskie.
(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
Zgadnij
ŁK
Wzmocnienie alej? Bezpośredni dojazd z Bródna do patelni? Cena za skrócenie 517? Bezpośredni dojazd z Centrum do szpitala na Banacha?
KrzykaczeGeorg pisze:Wzmocnienie alej? Bezpośredni dojazd z Bródna do patelni? Cena za skrócenie 517? Bezpośredni dojazd z Centrum do szpitala na Banacha?
ŁK
To wiadomo. Krzykacze są powodem istnienia wielu linii. Ale o co konkretnie był krzyk? O sam numerek (tak jak parę lat temu o 103) czy jakąś relację?
-
Matt Cubis
Bezpośredni dojazd z Bródna w ciąg Jerozolimskich.
Płaczki, jak to z Ochoty.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Z którego Bródno nie korzysta.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Krzysztof_J
- Kontakt:
Może i nie ma potrzeby 25 na Annopol, ale uważam, że powinna być linia z Ochoty do Jerozolimskich niejadąca z Okęcia, bo do 7 lub 9 rano często trudno jest wsiąść. A dzięki takiemu 25 ktoś kto wsiada np. przy Bitwy Warszawskiej, czy placu Narutowicza ma szansę jechać we w miarę normalnych warunkach. Z kolei np. skrócenie 7 do Banacha i zostawienie tylko 9 z Okęcia to też raczej nie najlepszy pomysł. A z drugiej strony można z kolei skrócić 25 np. do Wiatracznej.
Gdyby sloty 25 wydłużyć na Okęcie, to średnio z BW1920 byłoby tyle samo miejsca. Chyba że by nagle podaż przyciągnęła popyt.
Ogólnie to skręcać coś będzie, tylko nie wiem czy nie z Rakowieckiej i Pól.
Ogólnie to skręcać coś będzie, tylko nie wiem czy nie z Rakowieckiej i Pól.
ŁK
Bo i nie końcówka ochocka jest tutaj problemem. Strefowanie podaży nie jest złym pomysłem, a czy to będzie się nazywało 9A, 9bis, 9f, 25, 39, 44 czy 77 to już kwestia drugorzędna. Najważniejsze powinno być po ukatrupieniu obencnego 25 wzmocnienie relacji Wiatrak - Jerozolimskie.Krzysztof_J pisze: ↑20 maja 2023, 14:42Może i nie ma potrzeby 25 na Annopol, ale uważam, że powinna być linia z Ochoty do Jerozolimskich niejadąca z Okęcia, bo do 7 lub 9 rano często trudno jest wsiąść. A dzięki takiemu 25 ktoś kto wsiada np. przy Bitwy Warszawskiej, czy placu Narutowicza ma szansę jechać we w miarę normalnych warunkach. Z kolei np. skrócenie 7 do Banacha i zostawienie tylko 9 z Okęcia to też raczej nie najlepszy pomysł. A z drugiej strony można z kolei skrócić 25 np. do Wiatracznej.
Tam to się prosi już od 2015 roku, to jest od czasu uruchomienia M2C, puszczenie minimum pół 1.
- Krzysztof_J
- Kontakt:
To można po prostu puscić 25 na Wiatraczną, zamiast robić kolejne warianty 9.primoż pisze: ↑20 maja 2023, 15:21Bo i nie końcówka ochocka jest tutaj problemem. Strefowanie podaży nie jest złym pomysłem, a czy to będzie się nazywało 9A, 9bis, 9f, 25, 39, 44 czy 77 to już kwestia drugorzędna. Najważniejsze powinno być po ukatrupieniu obencnego 25 wzmocnienie relacji Wiatrak - Jerozolimskie.