a co ci nie pasuje w tych bardziej zmodernizowanych jednostkach? I czemu nie narzekasz na trupiaste ikarusy czy wyjce?Lukasz436 pisze:Następny raz wejdę do pociągu KM jak bedą jeżdziły już nowe pociągi.
SKM w Warszawie
Moderator: JacekM
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Na Ikarusy - oczywiście że narzekam, poczytaj moje inne posty. Te autobusy także powinny być już przeznaczone na żyletki. Bardziej zmodernizowane jednotki. W nich jest wszystko okej. Widziałem taką jedną dzisiaj na dworcu. Wewnątrz nawet ładnie. Tylko chodzi o to - żeby kolej przyciagneła jeszcze więcej pasażerów musi być podobna chociaż do pociągów SKM. Teraz z KM korzystają osoby tylko te które muszą. A przecież nie o to chodzi.JacekM (2357) pisze:a co ci nie pasuje w tych bardziej zmodernizowanych jednostkach? I czemu nie narzekasz na trupiaste ikarusy czy wyjce?Lukasz436 pisze:Następny raz wejdę do pociągu KM jak bedą jeżdziły już nowe pociągi.
Nikt nikogo nie zmusza... Chocby wspólny bilet pokazał, że z dojazdów pociągami KM chce korzystać wiele osób.Lukasz436 pisze:Teraz z KM korzystają osoby tylko te które muszą.
Tja, tylko obawiam się, ze wtedy 14WE może też być już dawno na żyletki pociąte, o ile w ogóle samo SKM przetrwa...Lukasz436 pisze:Hehehehe będzie to za 40 lat.
ależ nie ma za co... masz u mnie taryfę ulgową 76 DS-MJacekM (2357) pisze:przepraszam bardzo
Skoro pierwszy raz jechałes to czemu wystawiasz tak ogólną ocenę KM? I z doświadczenia radze, nigdy nie mów, ze to jest "ostatni raz", czegokolwiek to by miało dotyczyć...Lukasz436 pisze:Było to pierwszy i ostatni raz oczywiście.
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
- fik
- Naczelne Chamidło
I ma ponadgodzinne opóźnienia, jak wczorajLukasz436 pisze:Jak i tak nawet po przeczytaniu tego artykułu przez zwykłych pasażerów ludzie wybiorą SKM, ponieważ co najważniejsze kolejka jest ładniejsza, wygodniejsza i czysta.
14WE też wydają dziwne dźwięki.Lukasz436 pisze:Pociąg wydawał jakieś dziwne dźwięki.
No co, PKS Zielona Góra ma licencję na przewóz pasażerów koleją. O zgrozo, nawet chce/chciał z niej robić użytekJacekM (2357) pisze: przepraszam bardzo
O co zakład, że wtedy 14WE już dawno będą pocięte na żyletki?Lukasz436 pisze:Następny raz wejdę do pociągu KM jak bedą jeżdziły już nowe pociągi. Hehehehe będzie to za 40 lat.
Za przeproszeniem, bzdurzysz. Tłumy jadą tymi pociągami, tłumy chcą nimi jeździć. Z własnej, nieprzymuszonej woli.Lukasz436 pisze:żeby kolej przyciagneła jeszcze więcej pasażerów musi być podobna chociaż do pociągów SKM.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
W żadnym wypadku nikt tak nietwierdzi.....Fikander pisze:Racja, tylko niektórzy twierdzą, że to tylko KM ma opóźnienia.kam pisze:zawsze może w ogóle nie przyjechać jak niektóre pociągi KM
więc aktualnie żadna różnica
[ Dodano: 2006-01-21, 22:24 ]
1. Zdaża się - opóżnienia żdażają się każdemu przewożnikowi na świecie..... No może dla ciebie oprócz KM.....Fikander pisze:I ma ponadgodzinne opóźnienia, jak wczorajLukasz436 pisze:Jak i tak nawet po przeczytaniu tego artykułu przez zwykłych pasażerów ludzie wybiorą SKM, ponieważ co najważniejsze kolejka jest ładniejsza, wygodniejsza i czysta.
14WE też wydają dziwne dźwięki.Lukasz436 pisze:Pociąg wydawał jakieś dziwne dźwięki.
No co, PKS Zielona Góra ma licencję na przewóz pasażerów koleją. O zgrozo, nawet chce/chciał z niej robić użytekJacekM (2357) pisze: przepraszam bardzo
O co zakład, że wtedy 14WE już dawno będą pocięte na żyletki?Lukasz436 pisze:Następny raz wejdę do pociągu KM jak bedą jeżdziły już nowe pociągi. Hehehehe będzie to za 40 lat.
Za przeproszeniem, bzdurzysz. Tłumy jadą tymi pociągami, tłumy chcą nimi jeździć. Z własnej, nieprzymuszonej woli.Lukasz436 pisze:żeby kolej przyciagneła jeszcze więcej pasażerów musi być podobna chociaż do pociągów SKM.
2. No tak - tylko te dźwięki z SKM nieprzypominają dźwięków po których wnioskujemy że pociąg się rozpada.....
3. ----
4. Owszem bedą już na żyletkach..... Za to KM będzie nadal remontowała swoje niezawodne kible.....
5. Heheheheh - chcą jeżdzić. Otwórz oczy. Zobacz co wynika z ankiet przeprowadzonych 2 czy 3 lata temu przez ZTM.......
[ Dodano: 2006-01-21, 22:27 ]
1. No cóż - jak bym miał stać 60 minut w korku to ostatecznie skorzystał bym z "usług" KM....bohun pisze:Nikt nikogo nie zmusza... Chocby wspólny bilet pokazał, że z dojazdów pociągami KM chce korzystać wiele osób.Lukasz436 pisze:Teraz z KM korzystają osoby tylko te które muszą.Tja, tylko obawiam się, ze wtedy 14WE może też być już dawno na żyletki pociąte, o ile w ogóle samo SKM przetrwa...Lukasz436 pisze:Hehehehe będzie to za 40 lat.
ależ nie ma za co... masz u mnie taryfę ulgową 76 DS-MJacekM (2357) pisze:przepraszam bardzo
Skoro pierwszy raz jechałes to czemu wystawiasz tak ogólną ocenę KM? I z doświadczenia radze, nigdy nie mów, ze to jest "ostatni raz", czegokolwiek to by miało dotyczyć...Lukasz436 pisze:Było to pierwszy i ostatni raz oczywiście.
2. ------ Odpowiedź już dałem
3. ------
4. Jechałem pierwszy raz. Ale widzę dość często.......
Popatrz ty... a ja widze codzinnie EU07, a nigdy nią nie jechałem więc się o niej nie wypowiadam...Lukasz436 pisze:Jechałem pierwszy raz. Ale widzę dość często.......
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
- fik
- Naczelne Chamidło
A jakie to są dźwięki, po których Wy, Łukaszu, wnioskujecie, że pociąg się rozpada?Lukasz436 pisze:2. No tak - tylko te dźwięki z SKM nieprzypominają dźwięków po których wnioskujemy że pociąg się rozpada.....
Jakich ankiet? Jakieś konkrety może?Lukasz436 pisze:5. Heheheheh - chcą jeżdzić. Otwórz oczy. Zobacz co wynika z ankiet przeprowadzonych 2 czy 3 lata temu przez ZTM.......
Otwieram oczy. I co widzę? TŁUMY w pociągach KM. Tłumy. I pustki w pociągach SKM.
Zamknij oczy, będzie Ci łatwiej wytrzymaćLukasz436 pisze:4. Jechałem pierwszy raz. Ale widzę dość często.......
1. O dźwiękach może już nierozmawiajmy. Ja słyszałem swoje, ty słyszysz swoje.
2. Zawsze są przeprowadzane analizy oraz ankiety. Coś takiego było przeprowadzone 2 - 3 lata temu a w SKM nie tak dawno. Co do tłumów. Owszem daj lepszy rozkład dla SKM. Czyli przez 30 minut przez cały dzień. Jeszcze jedno jak SKM pojedzie także do Otwocka - zobaczymy wtedy kto zbieże większe tłumy - hehehe
3. Może i masz rację - trzeba zamknąć oczy to wtedy będzie łatwiej niepatrzyć na to co się dzieje na kolei.
2. Zawsze są przeprowadzane analizy oraz ankiety. Coś takiego było przeprowadzone 2 - 3 lata temu a w SKM nie tak dawno. Co do tłumów. Owszem daj lepszy rozkład dla SKM. Czyli przez 30 minut przez cały dzień. Jeszcze jedno jak SKM pojedzie także do Otwocka - zobaczymy wtedy kto zbieże większe tłumy - hehehe
3. Może i masz rację - trzeba zamknąć oczy to wtedy będzie łatwiej niepatrzyć na to co się dzieje na kolei.
Popieram. A ilu pasażerów CHCE jeździć KM, moża było się przekonać kilka dni po wprowadzeniu nowego rozkładu. Otóż na stronie KM istniał news, który informował o zmianach. "Skomentowano" go setkami wpisówFikander pisze:Jakich ankiet? Jakieś konkrety może?Lukasz436 pisze:5. Heheheheh - chcą jeżdzić. Otwórz oczy. Zobacz co wynika z ankiet przeprowadzonych 2 czy 3 lata temu przez ZTM.......
Otwieram oczy. I co widzę? TŁUMY w pociągach KM. Tłumy. I pustki w pociągach SKM.
-
AZ
SKM do Otwocka nie pojedzie. Obecnie Otwock ledwo płaci haracz na ogryzka 702. Ciekawe jakim cudem by mieli się dogadać z Warszawą w sprawie opłaty (pewnie bajońskie sumy by miasto chciało) za te plastikowane szmelce, skoro obecnie mają pociągi i Otwock do nich nie dopłaca (bo dopłata leci z wojewódzkich funduszy).
A w ogóle to w konfrontacji z SKM to KM-KM nie mają szans bo Ci pierwsi mają płacone (z podatków a niby jak) za przejechany kilometr i nie jest istotne czy wożą powietrze czy nie natomiast KM ma dopłaty, ale musi sobie resztę z biletów zdobyć. Gdyby SKM nie było politycznym tworem już dawno by wylądowało na śmietniku, a tak to marnujmy pieniądze publiczne, bo że paru chłopców z Ursynowa się mogło przejechać raz na pół roku.
A w ogóle to w konfrontacji z SKM to KM-KM nie mają szans bo Ci pierwsi mają płacone (z podatków a niby jak) za przejechany kilometr i nie jest istotne czy wożą powietrze czy nie natomiast KM ma dopłaty, ale musi sobie resztę z biletów zdobyć. Gdyby SKM nie było politycznym tworem już dawno by wylądowało na śmietniku, a tak to marnujmy pieniądze publiczne, bo że paru chłopców z Ursynowa się mogło przejechać raz na pół roku.
- fik
- Naczelne Chamidło
Urcze, pytałem o jakieś konkrety. Rozumiem, że ze wzmiankowanej ankiety wynikało, że pasażerowie wolą pomarańcze od arbuzów?Lukasz436 pisze:2. Zawsze są przeprowadzane analizy oraz ankiety. Coś takiego było przeprowadzone 2 - 3 lata temu a w SKM nie tak dawno.
No słyszę swoje. 14WE brzmi praktycznie identycznie jak EN57... hm, ale dziwne, biorąc pod uwagę, że to jest EN57Lukasz436 pisze:1. O dźwiękach może już nierozmawiajmy. Ja słyszałem swoje, ty słyszysz swoje.
Niech SKM zamówi o czasie lepszy rozkład to go dostanie... ale jak w tej 'spółce' pracują ludzie, którzy nie wiedzą, kiedy się zgłasza wnioski, to marnie to widzęLukasz436 pisze:Owszem daj lepszy rozkład dla SKM. Czyli przez 30 minut przez cały dzień.
Kibel nie jest zły o ile jest ciepły, nie jest zdemolowany i nie trzeba korzystać z ubikacji
A jeśli ostatnio coś stuka w czasie jazdy to proszę się nie obawiać-przy takiej temperaturze zamarzają sprężyny przy kołach i pociąg słabo amortyzuje.
Co do EU 07 to jechałem na tym elektrowozie. Strasznie telepie, gorzej niż w kiblu przy przegubie
za to siedzenia miodzio. Stare ale wygodnie się siedzi, obracają się itd. jak przy biureczku i jeszcze piękny widok na tory 
Co do EU 07 to jechałem na tym elektrowozie. Strasznie telepie, gorzej niż w kiblu przy przegubie
www.kolej.one.pl
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
Ja dziś zamarzłemw SKMce... po 50 min czekania na nią... 1/S1 jako W504255 przybył z opóxnieniem 41min na Powiśle...