SKM w Warszawie

Moderator: JacekM

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 21 sty 2006, 20:50

Lukasz436 pisze:Następny raz wejdę do pociągu KM jak bedą jeżdziły już nowe pociągi.
a co ci nie pasuje w tych bardziej zmodernizowanych jednostkach? I czemu nie narzekasz na trupiaste ikarusy czy wyjce?
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Lukasz436
Kontakt:

Post autor: Lukasz436 » 21 sty 2006, 20:53

JacekM (2357) pisze:
Lukasz436 pisze:Następny raz wejdę do pociągu KM jak bedą jeżdziły już nowe pociągi.
a co ci nie pasuje w tych bardziej zmodernizowanych jednostkach? I czemu nie narzekasz na trupiaste ikarusy czy wyjce?
Na Ikarusy - oczywiście że narzekam, poczytaj moje inne posty. Te autobusy także powinny być już przeznaczone na żyletki. Bardziej zmodernizowane jednotki. W nich jest wszystko okej. Widziałem taką jedną dzisiaj na dworcu. Wewnątrz nawet ładnie. Tylko chodzi o to - żeby kolej przyciagneła jeszcze więcej pasażerów musi być podobna chociaż do pociągów SKM. Teraz z KM korzystają osoby tylko te które muszą. A przecież nie o to chodzi.

Awatar użytkownika
bohunu

Post autor: bohunu » 21 sty 2006, 21:02

Lukasz436 pisze:Teraz z KM korzystają osoby tylko te które muszą.
Nikt nikogo nie zmusza... Chocby wspólny bilet pokazał, że z dojazdów pociągami KM chce korzystać wiele osób.
Lukasz436 pisze:Hehehehe będzie to za 40 lat.
Tja, tylko obawiam się, ze wtedy 14WE może też być już dawno na żyletki pociąte, o ile w ogóle samo SKM przetrwa...
JacekM (2357) pisze:przepraszam bardzo :D
ależ nie ma za co... masz u mnie taryfę ulgową 76 DS-M :D

Lukasz436 pisze:Było to pierwszy i ostatni raz oczywiście.
Skoro pierwszy raz jechałes to czemu wystawiasz tak ogólną ocenę KM? I z doświadczenia radze, nigdy nie mów, ze to jest "ostatni raz", czegokolwiek to by miało dotyczyć...
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 21 sty 2006, 21:17

Lukasz436 pisze:Jak i tak nawet po przeczytaniu tego artykułu przez zwykłych pasażerów ludzie wybiorą SKM, ponieważ co najważniejsze kolejka jest ładniejsza, wygodniejsza i czysta.
I ma ponadgodzinne opóźnienia, jak wczoraj :D

Lukasz436 pisze:Pociąg wydawał jakieś dziwne dźwięki.
14WE też wydają dziwne dźwięki.

JacekM (2357) pisze: przepraszam bardzo :D
No co, PKS Zielona Góra ma licencję na przewóz pasażerów koleją. O zgrozo, nawet chce/chciał z niej robić użytek :D

Lukasz436 pisze:Następny raz wejdę do pociągu KM jak bedą jeżdziły już nowe pociągi. Hehehehe będzie to za 40 lat.
O co zakład, że wtedy 14WE już dawno będą pocięte na żyletki?

Lukasz436 pisze:żeby kolej przyciagneła jeszcze więcej pasażerów musi być podobna chociaż do pociągów SKM.
Za przeproszeniem, bzdurzysz. Tłumy jadą tymi pociągami, tłumy chcą nimi jeździć. Z własnej, nieprzymuszonej woli.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

kam

Post autor: kam » 21 sty 2006, 22:06

Fikander pisze: I ma ponadgodzinne opóźnienia, jak wczoraj
zawsze może w ogóle nie przyjechać jak niektóre pociągi KM
więc aktualnie żadna różnica

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 21 sty 2006, 22:08

kam pisze:zawsze może w ogóle nie przyjechać jak niektóre pociągi KM
Racja, tylko niektórzy twierdzą, że to tylko KM ma opóźnienia.

Awatar użytkownika
Lukasz436
Kontakt:

Post autor: Lukasz436 » 21 sty 2006, 22:22

Fikander pisze:
kam pisze:zawsze może w ogóle nie przyjechać jak niektóre pociągi KM
Racja, tylko niektórzy twierdzą, że to tylko KM ma opóźnienia.
W żadnym wypadku nikt tak nietwierdzi.....

[ Dodano: 2006-01-21, 22:24 ]
Fikander pisze:
Lukasz436 pisze:Jak i tak nawet po przeczytaniu tego artykułu przez zwykłych pasażerów ludzie wybiorą SKM, ponieważ co najważniejsze kolejka jest ładniejsza, wygodniejsza i czysta.
I ma ponadgodzinne opóźnienia, jak wczoraj :D

Lukasz436 pisze:Pociąg wydawał jakieś dziwne dźwięki.
14WE też wydają dziwne dźwięki.

JacekM (2357) pisze: przepraszam bardzo :D
No co, PKS Zielona Góra ma licencję na przewóz pasażerów koleją. O zgrozo, nawet chce/chciał z niej robić użytek :D

Lukasz436 pisze:Następny raz wejdę do pociągu KM jak bedą jeżdziły już nowe pociągi. Hehehehe będzie to za 40 lat.
O co zakład, że wtedy 14WE już dawno będą pocięte na żyletki?

Lukasz436 pisze:żeby kolej przyciagneła jeszcze więcej pasażerów musi być podobna chociaż do pociągów SKM.
Za przeproszeniem, bzdurzysz. Tłumy jadą tymi pociągami, tłumy chcą nimi jeździć. Z własnej, nieprzymuszonej woli.
1. Zdaża się - opóżnienia żdażają się każdemu przewożnikowi na świecie..... No może dla ciebie oprócz KM.....

2. No tak - tylko te dźwięki z SKM nieprzypominają dźwięków po których wnioskujemy że pociąg się rozpada.....

3. ----

4. Owszem bedą już na żyletkach..... Za to KM będzie nadal remontowała swoje niezawodne kible.....

5. Heheheheh - chcą jeżdzić. Otwórz oczy. Zobacz co wynika z ankiet przeprowadzonych 2 czy 3 lata temu przez ZTM.......

[ Dodano: 2006-01-21, 22:27 ]
bohun pisze:
Lukasz436 pisze:Teraz z KM korzystają osoby tylko te które muszą.
Nikt nikogo nie zmusza... Chocby wspólny bilet pokazał, że z dojazdów pociągami KM chce korzystać wiele osób.
Lukasz436 pisze:Hehehehe będzie to za 40 lat.
Tja, tylko obawiam się, ze wtedy 14WE może też być już dawno na żyletki pociąte, o ile w ogóle samo SKM przetrwa...
JacekM (2357) pisze:przepraszam bardzo :D
ależ nie ma za co... masz u mnie taryfę ulgową 76 DS-M :D

Lukasz436 pisze:Było to pierwszy i ostatni raz oczywiście.
Skoro pierwszy raz jechałes to czemu wystawiasz tak ogólną ocenę KM? I z doświadczenia radze, nigdy nie mów, ze to jest "ostatni raz", czegokolwiek to by miało dotyczyć...
1. No cóż - jak bym miał stać 60 minut w korku to ostatecznie skorzystał bym z "usług" KM....

2. ------ Odpowiedź już dałem

3. ------

4. Jechałem pierwszy raz. Ale widzę dość często.......

Awatar użytkownika
bohunu

Post autor: bohunu » 21 sty 2006, 22:57

Lukasz436 pisze:Jechałem pierwszy raz. Ale widzę dość często.......
Popatrz ty... a ja widze codzinnie EU07, a nigdy nią nie jechałem więc się o niej nie wypowiadam...
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 21 sty 2006, 23:03

Lukasz436 pisze:2. No tak - tylko te dźwięki z SKM nieprzypominają dźwięków po których wnioskujemy że pociąg się rozpada.....
A jakie to są dźwięki, po których Wy, Łukaszu, wnioskujecie, że pociąg się rozpada?

Lukasz436 pisze:5. Heheheheh - chcą jeżdzić. Otwórz oczy. Zobacz co wynika z ankiet przeprowadzonych 2 czy 3 lata temu przez ZTM.......
Jakich ankiet? Jakieś konkrety może?
Otwieram oczy. I co widzę? TŁUMY w pociągach KM. Tłumy. I pustki w pociągach SKM.

Lukasz436 pisze:4. Jechałem pierwszy raz. Ale widzę dość często.......
Zamknij oczy, będzie Ci łatwiej wytrzymać ;)

Awatar użytkownika
Lukasz436
Kontakt:

Post autor: Lukasz436 » 22 sty 2006, 10:30

1. O dźwiękach może już nierozmawiajmy. Ja słyszałem swoje, ty słyszysz swoje.

2. Zawsze są przeprowadzane analizy oraz ankiety. Coś takiego było przeprowadzone 2 - 3 lata temu a w SKM nie tak dawno. Co do tłumów. Owszem daj lepszy rozkład dla SKM. Czyli przez 30 minut przez cały dzień. Jeszcze jedno jak SKM pojedzie także do Otwocka - zobaczymy wtedy kto zbieże większe tłumy - hehehe

3. Może i masz rację - trzeba zamknąć oczy to wtedy będzie łatwiej niepatrzyć na to co się dzieje na kolei.

Awatar użytkownika
Banan
Kontakt:

Post autor: Banan » 22 sty 2006, 10:34

Fikander pisze:
Lukasz436 pisze:5. Heheheheh - chcą jeżdzić. Otwórz oczy. Zobacz co wynika z ankiet przeprowadzonych 2 czy 3 lata temu przez ZTM.......
Jakich ankiet? Jakieś konkrety może?
Otwieram oczy. I co widzę? TŁUMY w pociągach KM. Tłumy. I pustki w pociągach SKM.
Popieram. A ilu pasażerów CHCE jeździć KM, moża było się przekonać kilka dni po wprowadzeniu nowego rozkładu. Otóż na stronie KM istniał news, który informował o zmianach. "Skomentowano" go setkami wpisów :!: Ludzie domogali się częstszych kursów i wydłużonych składów. News skasowano ze względu na ilość wpisów jak i ich jakość - (ku.., chu..). A co uzyskali - kliknij tu i jeszcze tu.

AZ

Post autor: AZ » 22 sty 2006, 11:36

SKM do Otwocka nie pojedzie. Obecnie Otwock ledwo płaci haracz na ogryzka 702. Ciekawe jakim cudem by mieli się dogadać z Warszawą w sprawie opłaty (pewnie bajońskie sumy by miasto chciało) za te plastikowane szmelce, skoro obecnie mają pociągi i Otwock do nich nie dopłaca (bo dopłata leci z wojewódzkich funduszy).
A w ogóle to w konfrontacji z SKM to KM-KM nie mają szans bo Ci pierwsi mają płacone (z podatków a niby jak) za przejechany kilometr i nie jest istotne czy wożą powietrze czy nie natomiast KM ma dopłaty, ale musi sobie resztę z biletów zdobyć. Gdyby SKM nie było politycznym tworem już dawno by wylądowało na śmietniku, a tak to marnujmy pieniądze publiczne, bo że paru chłopców z Ursynowa się mogło przejechać raz na pół roku.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 22 sty 2006, 13:28

Lukasz436 pisze:2. Zawsze są przeprowadzane analizy oraz ankiety. Coś takiego było przeprowadzone 2 - 3 lata temu a w SKM nie tak dawno.
Urcze, pytałem o jakieś konkrety. Rozumiem, że ze wzmiankowanej ankiety wynikało, że pasażerowie wolą pomarańcze od arbuzów? ](*,)
Lukasz436 pisze:1. O dźwiękach może już nierozmawiajmy. Ja słyszałem swoje, ty słyszysz swoje.
No słyszę swoje. 14WE brzmi praktycznie identycznie jak EN57... hm, ale dziwne, biorąc pod uwagę, że to jest EN57 :-k
Lukasz436 pisze:Owszem daj lepszy rozkład dla SKM. Czyli przez 30 minut przez cały dzień.
Niech SKM zamówi o czasie lepszy rozkład to go dostanie... ale jak w tej 'spółce' pracują ludzie, którzy nie wiedzą, kiedy się zgłasza wnioski, to marnie to widzę :lol:

Awatar użytkownika
Karol

Post autor: Karol » 23 sty 2006, 13:58

Kibel nie jest zły o ile jest ciepły, nie jest zdemolowany i nie trzeba korzystać z ubikacji :) A jeśli ostatnio coś stuka w czasie jazdy to proszę się nie obawiać-przy takiej temperaturze zamarzają sprężyny przy kołach i pociąg słabo amortyzuje.

Co do EU 07 to jechałem na tym elektrowozie. Strasznie telepie, gorzej niż w kiblu przy przegubie :twisted: za to siedzenia miodzio. Stare ale wygodnie się siedzi, obracają się itd. jak przy biureczku i jeszcze piękny widok na tory :-D
www.kolej.one.pl
Zachęcam do aktualizowania danych!!!

Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)

Awatar użytkownika
bohunu

Post autor: bohunu » 23 sty 2006, 17:16

Ja dziś zamarzłemw SKMce... po 50 min czekania na nią... 1/S1 jako W504255 przybył z opóxnieniem 41min na Powiśle...

ODPOWIEDZ