Nowa Zajezdnia

Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 29 mar 2007, 19:11

MeWa pisze:
MisiekK pisze: to niech korzysta z opcji 'ignoruj' - swietna sprawa.
nie dla moderatorów jednak.
Moderowanie nie jest obowiazkiem.
MeWa pisze:
MisiekK pisze:Mam pojecie o wiekszej ilosci rzeczy niz myslisz.
być może, ale czytając niektóre posty to po prostu odechciewa się robić cokolwiek i wkładać jakikolwiek wysiłek...
To nie wkladaj zadnego wysilku. Gdybym na tym bazowal nie osiagnalbym w zyciu niczego. Zycie bywa brutalne.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 29 mar 2007, 19:14

MisiekK pisze:
MeWa pisze:nie dla moderatorów jednak.
Moderowanie nie jest obowiazkiem.
fakt, nie jest, nie mniej jednak nie będę rezygnować z byle błahostki.
MisiekK pisze:To nie wkladaj zadnego wysilku. Gdybym na tym bazowal nie osiagnalbym w zyciu niczego. Zycie bywa brutalne.
Pozwól, że nie skorzystam z rady.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 29 mar 2007, 19:18

MeWa pisze:
MisiekK pisze: Moderowanie nie jest obowiazkiem.
fakt, nie jest, nie mniej jednak nie będę rezygnować z byle błahostki.
Kazda wladza wciaga.
MeWa pisze:
MisiekK pisze:To nie wkladaj zadnego wysilku. Gdybym na tym bazowal nie osiagnalbym w zyciu niczego. Zycie bywa brutalne.
Pozwól, że nie skorzystam z rady.
Masz wolny wobor.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 29 mar 2007, 19:20

MisiekK pisze:
MeWa pisze:fakt, nie jest, nie mniej jednak nie będę rezygnować z byle błahostki.
Kazda wladza wciaga.
racja, ale mimo wszystko - jednak za mało jest obeznany w sprawach modteamu :)

Jožin z bažin
Kontakt:

Post autor: Jožin z bažin » 29 mar 2007, 19:20

MeWa pisze:upraszczasz niesamowicie
Jajko jest świeże lub śmierdzi. Gazeta jest w terminie lub po. Trzeciego stanu nie widzę. Nie mam też o to pretensji. Uważam natomiast, że należy za to przeprosić, a nie atakować osoby, które zwróciły na to uwagę.
MeWa pisze:bo ileż można
Raz w zupełności wystarcza. Słowo "przepraszamy" jednak do tego miejsca nie padło.
xxx

Jožin z bažin
Kontakt:

Post autor: Jožin z bažin » 29 mar 2007, 19:21

MeWa pisze:jednak za mało jest obeznany w sprawach modteamu
?
xxx

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 29 mar 2007, 19:22

Hieronim pisze:
ok, pisz co chcesz i uważaj co chcesz, mój limit cierpliwości na dzień dzisiejszy się wyczerpał.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 29 mar 2007, 19:28

Hieronim pisze: Uważam natomiast, że należy za to przeprosić, a nie atakować osoby, które zwróciły na to uwagę.

Słowo "przepraszamy" jednak do tego miejsca nie padło.
Nie chcę być odebrany jako wskakujący na rydwan z napisem "bić MeWę", ale muszę zauważyć, że stara "Zajezdnia" też nie zwykła przepraszać. O zaprzestaniu wydawania nie dowiedziałem się z emaila od redakcji, lecz przypadkiem... być może jednak jest to kwestia pewnej filozofii w podejściu do czytelnika, który nie jest klientem, ale innym miłośnikiem, z definicji niejako wybaczającym i wyrozumiałym.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 29 mar 2007, 19:35

MeWa pisze:racja, ale mimo wszystko - jednak za mało jest obeznany w sprawach modteamu :)
Mozesz jasniej?
inż. Glonojad pisze:O zaprzestaniu wydawania nie dowiedziałem się z emaila od redakcji, lecz przypadkiem... być może jednak jest to kwestia pewnej filozofii w podejściu do czytelnika, który nie jest klientem, ale innym miłośnikiem, z definicji niejako wybaczającym i wyrozumiałym.
Prawda jest taka, ze NZ chciala byc gazeta opiniotworcza czytana przez ludzi powaznie i zawodowo zajmujacych sie tematyka. Ci klienci zostali juz straceni, zostaja milosnicy.

Jožin z bažin
Kontakt:

Post autor: Jožin z bažin » 29 mar 2007, 19:37

inż. Glonojad pisze:stara "Zajezdnia" też nie zwykła przepraszać
"Starej Zajezdni" nie czytałem, więc się na jej temat nie wypowiadam.
MeWa pisze:mój limit cierpliwości na dzień dzisiejszy się wyczerpał.
Nigdy nie zamierzałem Cię wyprowadzać z równowagi. Jeśli to zrobiłem, to przepraszam.
xxx

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 29 mar 2007, 19:49

inż. Glonojad pisze:
Hieronim pisze: Uważam natomiast, że należy za to przeprosić, a nie atakować osoby, które zwróciły na to uwagę.

Słowo "przepraszamy" jednak do tego miejsca nie padło.
Nie chcę być odebrany jako wskakujący na rydwan z napisem "bić MeWę"
wiesz, ja nie będę świecić oczami za ówczesnego naczelnego, który zwiał do UK, ani za innych, którzy mieli pewne zobowiązania, a z których nie wywiązali się. Jeśli jednak pytasz się, czy mi dobrze z tym jak się skończyła się tamta sprawa, to odpowiem, że nie.

[ Dodano: 2007-03-29, 19:51 ]
MisiekK pisze:
MeWa pisze:racja, ale mimo wszystko - jednak za mało jest obeznany w sprawach modteamu :)
Mozesz jasniej?
przesłanie jest jasne: proponuję, byś nie udawał obeznanego w sprawach funkcjonowaniu modteam'u.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 29 mar 2007, 20:04

Co, do jasnej i ciężkiej cholery, ma znajomość funkcjonowania modteamu (a jest w niej w ogóle coś niezwykłego i godnego czynienia z tego wielkiej tajemnicy???) do terminowości wydawania periodyka, w dodatku niszowego? Nie takie opóźnienia widziałem, i nie przy takich tytułach. MeWa nie ma obowiązku przepraszać za pismo, w którym publikuje, wy nie macie obowiązku tego pisma czytać, on nie ma obowiązku moderować, wy nie macie obowiązku tu pisać, więc się wszyscy przymknijcie w diabły, bo sporem cokolwiek merytorycznym ta dyskusja przestała być już dawno.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 29 mar 2007, 20:11

MeWa pisze:przesłanie jest jasne: proponuję, byś nie udawał obeznanego w sprawach funkcjonowaniu modteam'u.
Czy ja cos udaje? Moderuje kilka for i to od ladnych paru lat. Jak mam sie pochwalic, to jedna z grup dyskusyjnych od poczatku jej istnienia w 1996 roku. Z mojej strony EOT, bo Bastian sie denerwuje:) Milego wieczoru.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 29 mar 2007, 20:37

Ok, wynikła trochę w sposób niezamierzony napięta sytuacja, troszkę z mojej strony - niektóre posty po prostu w moim odczuciu były aroganckie i drwiące. Trochę osób jednak wkłada pracę, by napisać teksty, złożyć materiał, sprawdzić. Oczywiście nikt nie broni krytykować i zgłaszać uwag - te zawsze są mile widziane, o ile będą merytoryczne. Ja przynajmniej nie czuję się dobrze, kiedy - po rozwiązaniu wszystkich problemów - muszę zmierzać się z postami, które akurat nie wnoszą nic ciekawego do tematu. Ale przyznam, że np. uwagi Ikarusa mnie zainteresowały. Użytkownicy Wawkomu siłą rzeczy mają nieco większy dostęp do informacji o NZ.
Odpowiadając na pytania z drukiem związane - wydawanie gazety, zwłaszcza na początku, wiąże się z koniecznością wkładu własnego. Wiadomo, że się do tego dokłada. Drukarnia, która miała wydrukować numer, miała awarię maszyny. Szybko więc redakcja zwróciła się do innej drukarni, która była droższa i która miała także inne zlecenia. W tej sytuacji dotrzymanie założonego terminu, chociaż nie wiem jak bardzo by redkacja tego chciała, nie było możliwe. Fakt jest opóźnienie, powody były raz wytłumaczone, ale ja po prostu nie rozumiem, co mają wnieść i zmienić komentarze typu "rychło w czas" itp.
Natomiast owszem, uwagi typu można było znaleźć inną drukarnię wydawać się mogą na pierwszy rzut oka wydawać rozsądne, ale jak mówię - wydawca nie jest Agorą, liczą się koszty, do tego decyzję o zmianie drukarni trzeba było podjąć błyskawicznie.
Rozumiem, że niektórych akurat fakty mogą nie interesować. Nie jest też tak, że redakcja teraz jest zadowolona z tego, że było opóźnienie i nic sobie z tego nie robi. Osobiście trudno przepraszać mi za coś za co nie mam najmniejszego wpływu. Nie mniej jednak jeśli ktoś został narażaony na straty moralne, czasowe bądź jakiekolwiek spowodowane sześciodniownym przesunięciem w ukazaniu się pisma nie pozostaje mi nic innego jak wyrazić ubolewanie. A osobiście przepraszam za niepotrzebną dyskusję, która mogła się inaczej potoczyć.

Być może też nie wszystko jestem w stanie wytłumaczyć, nie mniej jednak, co mnie denerwuje, choć środowisko jest małe, dużo jest zawiści i pogardy, a ja proszę tylko o jedno - doceńmy cudzą pracę. Zważywszy na moje zaangażowanie w moderowanie Wawkomem czasem po prostu nie kryję tego, co myślę. Na innym forum zapewne wykazałbym się większą cierpliwością, jak to swego czasu miałęm okazję, gdzie padały różne słowa w znacznie mniej przyjemnej formie.

Jožin z bažin
Kontakt:

Post autor: Jožin z bažin » 29 mar 2007, 21:56

Ja również przepraszam jeśli kogoś uraziłem. Niemniej zauważę, że moją pracę (a też jestem miłośnikiem) ocenia się bez taryfy ulgowej.
MeWa pisze:proszę tylko o jedno - doceńmy cudzą pracę
Ja cudzą pracę szanuję. Pozdrawiam
xxx

ODPOWIEDZ