Ale pan architekt Michal Borowski chcial na sile to zrobic w imie polityki 'odzyskania miasta dla pieszych'.Hieronim pisze:Wyznacz czasy międzyzielone dla skrzyżowania z przejściami naziemnymi i bez tych przejść. W przypadku wprowadzenia przejść naziemnych przez Centrum nie dałoby się przejechać...
Rondo Babka - organizacja ruchu
Moderator: Wiliam
- tarantula01
- Kontakt:
- Bastian
- Sułtan Maroka
Obwodnica obwodnicą. Mógłby to zrobić co najwyżej wtedy, gdyby na wszystkich arteriach w centrum były powyznaczane i respektowane buspasy.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- tarantula01
- Kontakt:
Bez zawężenia Marszałkowskiej dalej byłaby kicha (międzyzielone)Bastian pisze:Mógłby to zrobić co najwyżej wtedy, gdyby na wszystkich arteriach w centrum były powyznaczane i respektowane buspasy.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- Bastian
- Sułtan Maroka
Kicha gdzie? Na buspasie? Bo gdzie indziej mnie nie interesuje, im gorzej się będzie jeździło po centrum samochodami, tym mniej będzie chętnych do tego.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- tarantula01
- Kontakt:
Też, bo "międzyzielone zatrzymałoby" i autobusyBastian pisze:Kicha gdzie? Na buspasie?
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przy buspasach te kilka sekund można odcierpieć.
- MeWa
- Cukiereczek
Dziennik podaje, że jeśli nie wrócą mrozy, sygnalizacja świetlna na rondzie Babka zacznie działać jeszcze w styczniu. Polepszyć ma się jedynie kierowcom. Piesi będą przechodzili przez każdą ulicę na dwie raty. Dłużej potrwać ma jazda tramwajem, zwłaszcza tych skręcających (2, 16, 28), albo jadących po skosie (1). "W ciągu godziny przejeżdżają 122 składy. Robiliśmy różne analizy, tak aby tramwajom ułatwić przejazd. Ale będzie gorzej niż jest" - powiedział prezes firmy, która wykonuje sygnalizację. Koszt sygnalizacji - 2,2 mln zł.
Dla mnie to nieporozumienie, żeby po raz kolejny podejmować działania przeciwne niż deklarowane. Zamiast zysku dla komunikacji, zmianę na lepsze odczują jedynie kierowcy samochodów
 ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Dla mnie to nieporozumienie, żeby po raz kolejny podejmować działania przeciwne niż deklarowane. Zamiast zysku dla komunikacji, zmianę na lepsze odczują jedynie kierowcy samochodów
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Tez jestem przeciwny pogarszaniu systemu ( ktory i tak juz jest fatalny), funkcjonowania komunikacji...
A na bus pasy rodem z europy raczej sie nie doczekamy
A na bus pasy rodem z europy raczej sie nie doczekamy
Złośliwiec i zadziora - od urodzenia!
ITS, Veolia, PKS, Mobilis - Wszystkim mówie stanowcze NIE!
ZTM =
http://www.youtube.com/watch?v=9BV4OGqnuiQ
Sajlens...
Aj kil ju 
http://pl.youtube.com/watch?v=McjV6Ynz1Hc
KOZAK
ITS, Veolia, PKS, Mobilis - Wszystkim mówie stanowcze NIE!
ZTM =
http://www.youtube.com/watch?v=9BV4OGqnuiQ
Sajlens...
http://pl.youtube.com/watch?v=McjV6Ynz1Hc
KOZAK
To jawna kpinaMeWa pisze:Piesi będą przechodzili przez każdą ulicę na dwie raty. Dłużej potrwać ma jazda tramwajem, zwłaszcza tych skręcających (2, 16, 28), albo jadących po skosie (1). "W ciągu godziny przejeżdżają 122 składy. Robiliśmy różne analizy, tak aby tramwajom ułatwić przejazd. Ale będzie gorzej niż jest" - powiedział prezes firmy, która wykonuje sygnalizację. Koszt sygnalizacji - 2,2 mln zł.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Trzeba skońćzyć z tym dziwactwem. Skręty przez tory - tylko strzałkowe!fraktal pisze:To nie paradoks, tak pośrednio wynika z przepisów ruchu drogowego - tzn. na skrzyżowaniach o ruchu kierowanym można zatrzymywać się na torach, o ile zdążysz zjechać przed zmianą świateł dla tramwajów.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.