136, 504, 505 i im podobne
Moderator: Wiliam
Brygady mam w zapasie. Moim zdaniem powinno dać się z tym wyrobić, aczkolwiek dokładnie tego wariantu nie liczyłem.
Co do dogadzania. Chyba nie doczytałeś. Od 504 odciąć chciałem tylko przystanki Rybałtów i Mielczarskiego (to raczej nie są Wyżyny) dając tam w zamian 166.
Co do dogadzania. Chyba nie doczytałeś. Od 504 odciąć chciałem tylko przystanki Rybałtów i Mielczarskiego (to raczej nie są Wyżyny) dając tam w zamian 166.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Doczytałem. Napisałeś, że byś "na wschód przerzucił 504 (przez Przy Bażantarni)". Założyłem więc naturalnie, że bez zbędnego kluczenia przez Stryjeńskich, bo IMHO taka trasa nie ma żadnego sensu:
1) dla Kabat wschodnich jest nadal mało atrakcyjna w pozalokalnych relacjach;
2) w zespole METRO NATOLIN nadal oba busy w kierunku zespołu WĄWOZOWA odjeżdżałyby z różnych przystanków.
1) dla Kabat wschodnich jest nadal mało atrakcyjna w pozalokalnych relacjach;
2) w zespole METRO NATOLIN nadal oba busy w kierunku zespołu WĄWOZOWA odjeżdżałyby z różnych przystanków.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie wiem, jak obecnie (remont Puławskiej) punktualność 505, a to istotne przy lokalnych koordynacjach.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
W mojej koncepcji koordynowanie 505 konieczne nie jest (poza odcinkiem POLECZKI - METRO NATOLIN, gdzie można pokusić się o utrzymanie koordynacji z 504), bo linia ta na natolińskim odcinku trasy byłaby tylko dodatkiem do mocnego (i kursującego z częstotliwością nijak nieprzystającą do 15/20/15//20) 179.
Inna sprawa, to próba skoordynowania na końcowym odcinku trasy 166 z 504
Inna sprawa, to próba skoordynowania na końcowym odcinku trasy 166 z 504
Ja bym raczej widział 179 wyciągnięte do Stryjeńskich - w końcu jest to linia lokalna, dowożąca m.in. do metra.
Co do punktualności - jeszcze przed remontem Puławskiej 504 i 505 na przystanek Poleczki w stronę Kabat po południu przyjeżdżały razem, ale związane jest to też z korkami na Marynarskiej (504).
Co do punktualności - jeszcze przed remontem Puławskiej 504 i 505 na przystanek Poleczki w stronę Kabat po południu przyjeżdżały razem, ale związane jest to też z korkami na Marynarskiej (504).
Tylko wtedy dojazd z południowej końcówki Rosoła do metra stałby się bardzo uciążliwy.kocur pisze:Ja bym raczej widział 179 wyciągnięte do Stryjeńskich - w końcu jest to linia lokalna, dowożąca m.in. do metra.
Może jednak zagrać to tak:
166 - STP-Kabaty, Al. KEN, Wąwozowa, Stryjeńskich, Belgradzka, ...
179 - bez zmian
504 - Os. Kabaty, Al. KEN, Wąwozowa, Rosoła, Przy Bażantarni, Al. KEN, Belgradzka, Stryjeńskich, Dereniowa, ...
505 - bez zmian.
Czy nie można na czas remontu Puławskiej skrócić 505 z Kabat do Metra Wilanowska? I tak teraz nim nikt przy zdrowych zmysłach nie jeździ remontowaną Pułąwską autobusem, bo zamiast stac godzinami w korku można bezproblemowo przesiąść się do tramwajów.
W zamian za odzyskane kompletnie zamrnotrawione poprzez stanie w korku wozy z 505 można zwiększyć częstotliwość 504. I po sprawie
W zamian za odzyskane kompletnie zamrnotrawione poprzez stanie w korku wozy z 505 można zwiększyć częstotliwość 504. I po sprawie
Południowa końcówka Rosoła i tak jeździ raczej do metra Kabaty. Poza tym wg tego zagrania masz z jednego przystanku 504 do Centralnego i 505 na Kabaty - już tak było z 436 i nie było to zbyt szczęśliwe rozwiązanie. Ja bym raczej widział to tak:pawcio pisze:Tylko wtedy dojazd z południowej końcówki Rosoła do metra stałby się bardzo uciążliwy.kocur pisze:Ja bym raczej widział 179 wyciągnięte do Stryjeńskich - w końcu jest to linia lokalna, dowożąca m.in. do metra.
Może jednak zagrać to tak:
179 - bez zmian
504 - Os. Kabaty, Al. KEN, Wąwozowa, Rosoła, Przy Bażantarni, Al. KEN, Belgradzka, Stryjeńskich, Dereniowa, ...
505 - bez zmian.
166 - STP-Kabaty, Al. KEN, Wąwozowa, Stryjeńskich, Belgradzka...
179 - Os. Kabaty, Al. KEN, Wąwozowa, Rosoła, Przy Bażantarni, Al. KEN, Belgradzka...
504 - wg twojego pomysłu, tzn. Os. Kabaty, Al. KEN, Wąwozowa, Rosoła, Przy Bażantarni, Al. KEN, Belgradzka...
505 - skrócic do Metra Wilanowska i zamienic w 1xx
Dokładnie tak!pawcio pisze:Tylko wtedy dojazd z południowej końcówki Rosoła do metra stałby się bardzo uciążliwy.
Strasznie się przejąłeś zachodnim odcinkiem BelgradzkiejMoże jednak zagrać to tak:
179 - bez zmian
505 - bez zmian.
Wiem, że moja koncepcja byłaby trudna do przeprowadzenia ze względu na konieczność wmocnienia 166 przecież na całej, dlugiej trasie. Ale - tu pewnie się narażę co poniektórym - linia ta ma IMHO potencjał, także jako połączenie z Pragą. Rozkłada ją przede wszystkim koszmarny, zupełnie nierównomierny rozkład jazdy
Tu czegoś mi brakuje pomiędzy Atryjeńskich i Al. KEN.kocur pisze:166 - STP-Kabaty, Al. KEN, Wąwozowa, Stryjeńskich, Al. KEN, Belgradzka...
To by oczywiście było bardzo fajne rozwiązanie, które otwierałoby drogę do podniesienie częsotliwości 504 do 15 minut w międzyszczycie i pozwalało podciągnięcie 166 w DŚ do 20 minut (koordynacja z 505!). Tylko UD Ursynów nie chce o tym słyszeć.kocur pisze:505 - skrócic do Metra Wilanowska i zamienic w 1xx
Zarówno wczoraj jak i dzisiaj musiałem jechać 504 z przystanku Centrum Onklogii. Wczoraj do kursu o 7:42 ledwo się zmieściłem (przygnieciony do drzwi). Dzisiaj do tego samego kursu się nie zmieściłem - po prostu nie było szansy. Dlatego dokładnie od tego momentu (powrót z pracy oraz dojazd do pracy) realizuję opcję 503 + Metro + Tramwaj. Jak się dzisiaj przekonałem o 7:55 w metrze jest o wiele lóżniej niż w 504. Niestety do pracy się spóżniłem...
Jako ciekawostkę podaję że 505 przyjechał o 7:34 - zaledwie wszystkie miejsca zajęte....
Jako ciekawostkę podaję że 505 przyjechał o 7:34 - zaledwie wszystkie miejsca zajęte....
- fik
- Naczelne Chamidło
Jechałem sobie dzisiaj po 16 136 na Marynarskiej w kierunku Ursynowa. Wcześniej wsiadłem do przyzwoicie wypełnionej (30 osób stojących) solówki, która wypuściła się najpierw przy Racławickiej, potem przy Novotelu - zostało kilkanaście osób. Stojąc w korku na wiadukcie obserwowałem jadące z przeciwka wozy. Oto efekty obserwacji na odcinku Sasanki - GM - linia, przybliżona liczba osób w pojeździe: 189, 15; 189, 40; 182, 5, 504, 25; 136, 20; 401, 40; 189, 30. W mojej solówce sytuacja nie uległa poprawie - wymiany: SASANKI +2, PKP SŁUŻEWIEC -1, TAŚMOWA -3+1, POSTĘPU +1, RZYMOWSKIEGO +2 [tu dogoniliśmy jadące przed nami pustawe 504, do którego wsiadły 4 osoby], CYBERNETYKI -1, GOTARDA +2, BARTŁOMIEJA -1, WYŚCIGI -2, KONCERTOWA 0, METRO URSYNÓW -7+2... Niestety, ale coraz dobitniej widać, że Marynarska ma niską wartość jako element tranzytowego systemu komunikacyjnego.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!