Miejskie autobusy pod lupą drogówki

Moderatorzy: JacekM, Dantte

Teokryt

Post autor: Teokryt » 08 paź 2008, 19:30

Nie rób sensacji typ dostał nowy wóz to jedzie powoli żeby nie uszkodzić.
nie rób sensacji? to jak wytłumaczysz wyrównywanie czasu na przystankach? Jak wytłumaczysz wleczenie się aż zapali czerwone? Żeby przypadkiem na żółtym nie przejechać? już pomijam że jechał 50km/h po Trasie Katowickiej...
Obrazek

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 08 paź 2008, 19:34

Teokryt pisze:już pomijam że jechał 50km/h po Trasie Katowickiej...
A to wolno :?: Chciałbym abym mógł jeździć chociaż 40km\h u siebie autobusem na pustej drodze. A jednak za sprawą kierowców jest to rzadkie zjawisko, i nie ma to związku z jakimkolwiek domniemanym strajkiem.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 08 paź 2008, 19:57

Teokryt pisze:Żeby przypadkiem na żółtym nie przejechać?
Bo jak wjedzie na żółtym to policja może zrobić zdjęcie tyłka autobusu na pasach przy czerwonym świetle - już takie zdjęcia widziałem. ](*,)
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
Drivter1234

Post autor: Drivter1234 » 08 paź 2008, 20:01

To jest totalny idiotyzm, nikt w tym mieście nie jeździ zgodnie z przepisami, 50 km/h to fikcja, sama policja to przyznaje że nawet fotoradary mają 30 km/h tolerancji w górę !!!! Zajeżdzanie drogi autobusom to codzienna norma, nieprzewidziane skręty przed 25 tonowym kolosem wiozącym ludzi to chleb powszedni, tylko że osobówka waży troche mniej, zawsze może hamować z piskiem, my niestety nie !!! Ludzie jeźdzą bez jakiejkolwiek wyobraźni, parkują w zatokach, na miejscach dla inwalidów, a policja ma się czepiać do nas bo chcemy mieć np. 10 minut przerwy podczas np. 3 h pracy na jedno kółko ???? LUDZIE TO JEST JAKAŚ PARANOJA !!!! Widze że policja szuka pięniędzy a osobówek łapią coraz mniej bo mają CB to z kogoś trzeba ściągnąć i wyrównać stan budżetu !!! ](*,) ](*,) ](*,) Poza tym skoro ZTM chce tego to będą mieli !!! Ja dziś jeździłem na 181 i jeżdząc zgodnie z ustawą o ruchu drogowym miałem spokojnie po 7 w plecy, więc zapowiada się wesoło, a co z np. linią 167 ??? Nawet nie myśle ale to już problem ekspedytorów. Skoro ludze chcą tak jeździć to im to zapewnimy ale jak będzie -15 w zime a ludzie będa stać po 45 minut na przystanku to już nie mój problem

[ Dodano: Sro 08 Paź, 2008 20:07 ]
Poza tym jeżeli mówimy o statystyce wypadków to zobaczmy jaką ilość ludzi przewożą autobusy i porównajmy ilość kolizji samochodów osobowych i autobusów ... Sorry ale to chyba różnica kolosalna, nie mówiąc już o tym że kierowcy autobusów dziennie średnio za kółkiem około 9 h a kierowca osobówki średnio 1,5 h. REASUMUJĄC = Ilość wypadków samochodów osobowych w warszawie do ilości kolizji/wypadków autobusów + ilość godzin spędzonych za kółkiem zawodowego kierowcy do ilości godzin spędzonych za kółkiem kierowcy auta osobowego. P.S. Albo Normalne rozkłady albo tak jak było. Coś musi być normalnego.

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 08 paź 2008, 21:04

Drogówka jak zwykle udaje, ze coś robi. Mogliby wreszcie metodycznie zająć się łapaniem piratów, a nie urzadzac sobie jakieś jednorazowe pokazówki dla prasy. Do osobówek niech sobie wsiadają cwaniaczki, albo do złotówiarzy, jeszcze lepiej :P

BTW. Ciekawe, czy uczestników akcji zaopatrzono w bilety, bo przeciez nie są umundurowani. :D
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"

"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej

Rosa

Post autor: Rosa » 08 paź 2008, 21:09

Eee, nie siejcie paniki. Jakoś dzisiaj nie zauważylem aby kierowcy jeździli inaczej niż zazwyczaj i np skręt z Umińskiego na pętlę Gocław dalej był wykonywany z pasa do jazdy na wprost (na szczęscie :D )

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 08 paź 2008, 21:15

W radiu mówili, że dziś skontrolowano tylko kilkanaście pojazdów i udzielili jednego pouczenia.
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"

"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej

Jerzy Dąbczak

Post autor: Jerzy Dąbczak » 08 paź 2008, 21:21

piotram pisze: Ciekawe, czy uczestników akcji zaopatrzono w bilety, bo przeciez nie są umundurowani. :D
Policjanci nie muszą być umundurowani, by mieć prawo do bezpłatnego przejazdu.
http://www.ztm.waw.pl/taryfa/ulgi.php
Do bezpłatnych przejazdów środkami lokalnego transportu zbiorowego w m.st. Warszawie uprawnieni są:
17. funkcjonariusze Policji podczas wykonywania obowiązków służbowych,

reserved

Post autor: reserved » 08 paź 2008, 21:37

Ta... a co wtedy, gdy policjant to wykorzysta i pojedzie sobie na piknik na działkę pod pretekstem sprawdzenia kierowcy danego autobusu?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 08 paź 2008, 21:45

Zapewne jest jakiś paragraf o nadużyciu uprawnień służbowych do celów prywatnych czy coś.:-k
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Teokryt

Post autor: Teokryt » 08 paź 2008, 22:04

Frencher pisze:A to wolno
Na tej trasie? pewnie ze wolno, nie tak dawno i 70m/h zasuwali. Rozkład to przez korki i tak fikcja...
Obrazek

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 08 paź 2008, 22:21

reserved pisze:Ta... a co wtedy, gdy policjant to wykorzysta i pojedzie sobie na piknik na działkę pod pretekstem sprawdzenia kierowcy danego autobusu
Gospodarka się zapewne zawali :-"

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 08 paź 2008, 22:26

Teokryt pisze:
Frencher pisze:A to wolno
Na tej trasie? pewnie ze wolno, nie tak dawno i 70m/h zasuwali. Rozkład to przez korki i tak fikcja...
Akurat nie wiem na jakiej podstawie, bądź co bądź, pasażer autobusu byłby w stanie wystawić mandat za przekroczenie prędkości. Z tego to nawet sąd by się uśmiał.
Są w tej sprawie regulacje, a nie jakieś coś co być może ktoś zauważy przez szybę.
ŁK

Awatar użytkownika
rzeznik

Post autor: rzeznik » 08 paź 2008, 22:47

Napisalem maila na adres rzecznika KSP. Zalaczam tekst tutaj... Nie wiem czy powinienem sie czegos obawiac... Licze na to, ze wolnosc slowa nie jest pojeciem czysto teoretycznym :)
Załączniki
drogowka1.doc
(71 KiB) Pobrany 190 razy

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 08 paź 2008, 23:03

rzeznik pisze:Napisalem maila na adres rzecznika KSP. Zalaczam tekst tutaj... Nie wiem czy powinienem sie teraz bac - moze jutro wieczorem skasowac ten zalacznik?... :-k
Nie wiem, czy oni podlegają pod ustawę, ale jak podałeś dane, to powinni odpisać.
Jak nie, to poświęć chwilę i złóż to na biuro podawcze KSP.
ŁK

ODPOWIEDZ