210

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 26 kwie 2010, 20:06

Adam G. pisze:205 nie ma znaczącej roli w systemie transportowym miasta, niemniej jednak, nie nazywałbym jej socjalem - zapewnia brakujące połączenie przez al. Wojska Polskiego, korzysta z niej coraz więcej ludzi.

303 - sam kiedyś byłem jej wielkim przeciwnikiem, ale parę razy widziałem to naprawdę zatłoczone :-s
Wykorzystanie nie determinuje bycie socjalem lub nie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 26 kwie 2010, 20:22

Pracowałem ładne kilka lat przy al. Lotników i 33 puste nie jeździło. I nikt mi nie wmówi, że jest niepotrzebne. Sprawa jest prosta - nasi wielcy ynżynierowie wiedzą, że nie umieją sobie poradzić ze skrzyżowaniem Wołoska/Woronicza. Zamiast podnosić swoje kwalifikacje lub oddać to innym mądrzejszym to trzeba coś uwalić. Najprościej skręcający tramwaj. Ale najpierw kampania wmawiająca jakie to zajefajne będzie 210.... Ech...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 26 kwie 2010, 20:23

33 było pustawe kiedykolwiek na nie nie trafiłem, a co 5 minut byłoby totalnym muchowozem.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 26 kwie 2010, 20:24

Tu już przesadziłeś. Dobrze wiesz, że w razie posiadania wolnych brygad jego miejsce zajęłaby 16.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 26 kwie 2010, 20:26

Owszem, ale mowa była o wydłużeniu 33 a nie 16.

A na 16 brygad nie ma, bo ważniejsze jest wysyłanie podsyłów w te i nazad przez Mokotów na 23.

Nie zmienia to faktu, że jest to relacja czysto socjalna, bo do Centralnego szybciej z południowej Puławskiej jest 10'ką.

Nie ma przyszłości dla takich socjalnych, niszowych relacji a każda sekunda na takie wynalazki to sekunda (jak nie trzy) mniej na relacje podstawowe. Niestety, jeśli chcemy mieć nowoczesny system tramwajowy i rzeczywiste priorytety, z czegoś trzeba będzie zrezygnować.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 26 kwie 2010, 20:30

Glonojad pisze:A na 16 brygad nie ma, bo ważniejsze jest wysyłanie podsyłów w te i nazad przez Mokotów na 23.
Te są dla utrzymania planu solówek na poziomie 23 sztuk. Nic to, że potrzeba 18.
Poczekaj na nowe, majowe 23. Tylko zanim obejrzysz rozkład weź dwie dawki nerwosolu.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 26 kwie 2010, 20:34

Hehehe. Nie wiem, czy ZTM będzie w stanie mnie jeszcze zaskoczyć. A jest już majowy maxT, czy jak zwykle rozkłady w proszku i na ostatnią chwilę będą?

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 26 kwie 2010, 21:01

A jest już majowy maxT, czy jak zwykle rozkłady w proszku i na ostatnią chwilę będą?
Rozkłądy są. Pojawiły się w sobotę w wersji elektronicznej, a dziś papierowej. Choć akurat 23 było już w piątek, bo nie brało udziału w bałaganie z Puławską.

drapka

Post autor: drapka » 27 kwie 2010, 8:44

yavorius pisze:
Adam G. pisze:Ale przecież dojazd do Szpitala MSWiA z Wilanowskiej to też żadna tragedia - wystarczy zaledwie jedna przesiadka.
Albo i bez przesiadki - 107.
Ale tylko z Wilanowskiej i tylko w jedną stronę.
Popatrz, jaka franca!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 27 kwie 2010, 8:46

Niewątpliwie - skoro chodzi o dojazd z Wilanowskiej, to chodzi o dojazd z Wilanowskiej :bredzisz: :P
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 27 kwie 2010, 8:46

Hm, racja.
Jestem w ciężkim szoku, że nie zatrzymuje się przy <M> Wilanowska, no ale w sumie nie ma gdzie ;)

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 27 kwie 2010, 9:19

Z tego co pamiętam, to najbardziej burzyły się okolice przystanku Niedźwiedzia.

Domino2001

Post autor: Domino2001 » 27 kwie 2010, 9:27

To się okaże czy 210 spełni swoje zadanie. Na 165 zaczęło się od SU10 i tak ludzie nim jeździli, że przed remontem ronda przy Bokserskiej jeździło SU18. Więc jak ludzie będą szturmować 210, to i tu SU18 się pojawi za jakiś czas.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.

drapka

Post autor: drapka » 27 kwie 2010, 9:27

pawcio pisze:Z tego co pamiętam, to najbardziej burzyły się okolice przystanku Niedźwiedzia
No to się jeszcze poburzą chyba, bo ciągnąć tego stwora do Wyścigów chyba nie ma sensu. No chyba że by to jakoś połączyć z jedną z tych róznych dziwnych linii, które kursują z Wilanowskiej na Karczunkowską, z opcją zjechania na Wilanowską na siusiu :)
Popatrz, jaka franca!

ashir

Post autor: ashir » 29 kwie 2010, 12:00

ZTM pisze:od 01.05.2010 (sobota)
W celu realizacji bezpośredniego połączenia szpitala przy ul. Wołoskiej z okolicą Metra Wilanowska uruchomiona zostaje linia 210 na trasie:
METRO WILANOWSKA – Puławska – Woronicza – Wołoska – św. Andrzeja Boboli – RAKOWIECKA-KOŚCIÓŁ (powrót: Rakowiecka – Łowicka – Madalińskiego – Wołoska...)
Wznowione zostaje funkcjonowanie przystanku RAKOWIECKA-KOŚCIÓŁ 08 zlokalizowanego na ulicy Rakowieckiej.

ODPOWIEDZ