Egzaminy...
Moderator: Szeregowy_Równoległy
Jeżeli ktoś się chce uważać za humanistę i uznaje ten cytat za głupi, to nie ma prawa aspirować nawet do miana humanisty. I to nie z powodu awersji do całek.BJ pisze:Jeden mniej lub bardziej głupi cytat nie powinien służyć jako zamykacz ust humanistom nie przepadającymi za matematyką i nie potrafiącymi dobrze matematyki
[ Dodano: Czw 06 Maj, 2010 ]
Prosimy, nie krępuj się!BJ pisze:Na tej samej zasadzie mogę przytoczyć fraszkę "Na matematyka"
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Nie jest przesadny, ani tym bardziej tendencyjny. Co najwyżej ironiczny.BJ pisze:To nie znaczy, że uważam go za kompletnie głupiego i bezsensownego, natomiast jest przesadny i tendencyjny.
Media robią straszny szum, że matematyka po 25 latach wróciła na maturę, a jakby zapomniały, że miała wrócić już 8 lat wcześniej, kiedy po raz pierwszy próbowano wprowadzić maturę według nowych zasad. I od razu matematyka miała być obowiązkowa, w końcu przyszła pani minister Łybacka i nakazała wycofanie się z nowej matury i przywrócenie starej. Ale próbną musieliśmy napisać. I oczywiście było trochę nerwów, ale źle nie było (choć, żeby było bardzo łatwo, to też nie pamiętam). Tak więc myślę, że nie trzeba tego egzaminu demonizować i się go bać, choć trzeba też dodać, że nie wszystko zależy od samych uczniów, sporo również od nauczycieli.
- R-9 Chełmska
Heh, sam kończąc liceum uznałem, że matematyka do niczego mi się nie przyda. Studia dosyć znacząco zweryfikowały te poglądy, sam zaczynam się śmiać z licealistów zbytnio ignorujących ten przedmiot
[ Dodano: Czw 06 Maj, 2010 12:35 ]
[ Dodano: Czw 06 Maj, 2010 12:35 ]
Gratulacje, ja swoje 6 uznałem za wielki sukcesGrzesiek pisze:Tymczasem, kiedy wszyscy zajmowali się angielskim, ja wygadałem prezentację z polskiego na 19/20 punktów
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Wykształcenie średnie uzyskuje się otrzymując świadectwo ukończenia liceum (III klasy). Niezależnie od matury. Ale poza tym się z Tobą zgadzampawcio pisze:Są pewne podstawy, które trzeba mieć, by móc się legitymować wykształceniem średnim.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Solaris U10
Sposób przeprowadzania tej sesji egzaminacyjnej jest jakiś chory, już wczoraj miałem wrażenie, że egzaminy od 9 do 17 to było dużo, a dzisiaj pisałem do 18! Jeśli już muszą być dwa poziomy jednego dnia, to niech chociaż podstawa będzie po południu, a rozszerzenie rano, kiedy się ma jeszcze świeży umysł...
Tylko wówczas po podstawowej nie będzie możliwości wycofania się z rozszerzonej. A taki chyba był zamysł systemu.Solaris U10 pisze:posób przeprowadzania tej sesji egzaminacyjnej jest jakiś chory, już wczoraj miałem wrażenie, że egzaminy od 9 do 17 to było dużo, a dzisiaj pisałem do 18! Jeśli już muszą być dwa poziomy jednego dnia, to niech chociaż podstawa będzie po południu, a rozszerzenie rano, kiedy się ma jeszcze świeży umysł...
A nie ma się wówczas niepełnego średniego tak jak absolutorium bez obrony nie daje pełnego wykształcenia wyższego? Czy może tutaj też się mylę?JacekM pisze:Wykształcenie średnie uzyskuje się otrzymując świadectwo ukończenia liceum (III klasy). Niezależnie od matury.
Niestety, moim zdaniem się myliszpawcio pisze:A nie ma się wówczas niepełnego średniego tak jak absolutorium bez obrony nie daje pełnego wykształcenia wyższego? Czy może tutaj też się mylę?
Świetnie. Mnie to czeka już... 26 majaGrzesiek pisze:Tymczasem, kiedy wszyscy zajmowali się angielskim, ja wygadałem prezentację z polskiego na 19/20 punktów
Chyba osobiście ukręcę łba temu, kto wymyślił taki natłok egzaminów. Angielski od 9 do 18 z dwoma przerwami to jakaś totalna porażka, szczególnie po dwóch dniach innych matur. U mnie wygląda to tak: wtorek, środa, czwartek 2x, piątek, poniedziałek, wtorek. Potem nieco więcej luzu. Jestem już po prostu zmęczony.
noidea