Wakacje 2010
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Na 736 przegubBernard pisze:Dwa lata temu też były cięcia na 723, 731 i 801. Wyglądało to tak: Wszystko szczyt - 20 min., międzyszczyt - 30 min. DS bez zmian. 723 i 731 obcięto po dwa dodatki natomiast 801 jeden. Teraz pewnie będzie tak samo.
Jeśli chodzi o 736 to w zeszłym roku na wakacje była tylko korekta godzin odjazdów. Jeśli chodzi o obsługę pojawiła się jedna całka wysoka i jeden poranny dodatek przegubowy.
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
Zawieszone 23, 13 - na Bemowo, a po wakacjach 20-ka z Boernerowa na Stalową? To mi się podoba. Jeśli tak, to szacun dla ZTM dla szanowanie boernerowskiej tradycji.pawcio pisze:Więcej. Żegnamy definitywnie linię 41, na Żerań wybranymi kursami pojedzie 1. Oprócz tego zawieszonych jeszcze 8, 16 i 23. Ale śmiesznie się zacznie robić w drugiej połowie lipca i w sierpniu, gdy na całego ruszy sezon remontowy.Georg pisze:A co z tramwajami?
Pewnie jak zwykle zawieszone będzie 46. Czy coś jeszcze?
41 - ten dziwoląg z dwoma kursami na podstawowej trasie i niepooznaczonymi wzdłuż Broniewskiego na zjazdowej, a wcześniej krążący w dwóch wariantach i zapychający przejazd na wprost al. JPII - już dawno powinien wylecieć.
Dlaczego jednak znika 8-ka z unikatową relacją na Grochowie?
A co z 16-ką? Może na zawsze, a wtedy 18-ka co 5 min, bo to się b. dobrze sprawdza i to na całym odcinku (może poza żerańskim w dni wolne od pracy - tam z każdą częstotliwością woziłaby muchy).
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
stale 18 co 5 - ok, tylko co po wakacjch? 41 z Brodna na JP2? Mnie pasuje. Tylko co wtedy z 14 i 44?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Też bym się z tego ucieszył, tylko obawiam się, że prędzej wróci 23, niż 20. Poza tym to nie aż takie proste - linia z Bemowa jest za silna dla Kawęczyńskiej, więc raczej 13 na Stalową, a 20 na Kawęczyńską, jeśli już...osa pisze:Zawieszone 23, 13 - na Bemowo, a po wakacjach 20-ka z Boernerowa na Stalową? To mi się podoba. Jeśli tak, to szacun dla ZTM dla szanowanie boernerowskiej tradycji.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Petroniusz
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja się powoli przekonuję do wizji:Glonojad pisze:stale 18 co 5 - ok, tylko co po wakacjch? 41 z Brodna na JP2? Mnie pasuje. Tylko co wtedy z 14 i 44?
- silna 18,
- silna 10,
- silna 15 z Okęcia lub Banacha na Marymont,
- słaba 19 z Nowego Bemowa przez Broniewskiego i Stawki,
- 44 bez zmian,
- 4, 14, 35 i 36 do piachu.
Tyle, że to dopiero po otwarciu nie tylko Mickiewicza (15), ale i II linii metra (4). Coraz bardziej mi się wydaje, że Puławska poradziłaby sobie nawet tylko z dwiema silnymi liniami, a jeszcze 19 z Centrum...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Petroniusz
- Bastian
- Sułtan Maroka
DWZ - WILANÓWPetroniusz pisze:Bastianie, a co w tej koncepcji z 14? Jako słaba, czy do odstrzału?
A na razie oczywiście odstrzał by był - umknęła mi, już uzupełniłem
Ósemki w jej obecnym kształcie - jak najbardziej. A w przyszłości - wcale by mnie nie zaskoczyła 8 z Ochoty na Wolę jako dowóz do ronda Daszyńskiego. W każdym razie w perspektywie tramwaju na Gocław i centralnego odcinka II linii metra 8 broni się najsłabiej...Petroniusz pisze:Poza tym czy silna 10 nie pogrzebie kawałka ósemki?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Całkiem nijak.
Ale ja na to szans nie widzę...
Ale ja na to szans nie widzę...
4-kę bym jednak zostawił. zresztą do otwarcia II linii metra to jeszcze ho-ho. Dlatego 10-ka co 10 min. 8-ka docelowo (tak chyba pisałem już na blogu) z Metra-Młociny przez Bemowo, Jelonki i Wolę na pl. Narutowicza/Banacha. Wtedy (a może już teraz w wakacje) 22 zamiast na Żerań FSO - z al. Zielenieckiej w Grochowską do Wiatracznej.
Popieram 15-kę (Marymont - Okęcie), 19-kę (Piaski - Stawki - Wyścigi), likwidację 35 i 36. Gdyby zlikwidować 14-kę, byłoby trochę za rzadko na Filtrowej i Nowowiejskiej. Może przerobić ją na szczytówkę lub całodzienną w dni powszednie. 44 przydałoby się zmienić w 48.
Popieram 15-kę (Marymont - Okęcie), 19-kę (Piaski - Stawki - Wyścigi), likwidację 35 i 36. Gdyby zlikwidować 14-kę, byłoby trochę za rzadko na Filtrowej i Nowowiejskiej. Może przerobić ją na szczytówkę lub całodzienną w dni powszednie. 44 przydałoby się zmienić w 48.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No przecież silna 15 dałaby tyle samo kursów, co obecnie 14 i 35osa pisze:Gdyby zlikwidować 14-kę, byłoby trochę za rzadko na Filtrowej i Nowowiejskiej.
No wiesz, moja ulubiona liniaosa pisze:4-kę bym jednak zostawił.