Zamknięcie metra w rejonie stacji Świętokrzyska: wiosna 2012

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Pagan

Post autor: Pagan » 15 mar 2012, 19:24

KwZ pisze:Pagan napisał/a:
Ja się grzecznie pytam... Po co 500 skierowali na pl. Bankowy z ominięciem Dw. Gdańskiego?
Żebyś pojechał na Bankowy, a nie przesiadał się do metra na Gdańskim. Ale dlaczego nie do Centrum, tego nie wiem.
Toć można by się na Gdańskim przesiąść w Z-1, które ma przystanek przy dworcu... Do Centrum (al. JP2) byłoby lepiej, ale pewnie by utknęła w korkach.
Oj, ta 500 mogłaby już tak na zawsze zostać (-o<
Nie!!!!! Veto!!!!!
.: !Perkunu Yra Dang! :.
Obrazek

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 15 mar 2012, 19:32

Rozumiem, że to taki patent, żeby mnie przekonać, że metro jest mi jednak osobiście potrzebne - bo bez metra nie może być silne 1. 8-(

No, ale na muchowoza nr 16 to się brygady znalazły... ](*,)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 15 mar 2012, 19:36

Pagan pisze:Toć można by się na Gdańskim przesiąść w Z-1, które ma przystanek przy dworcu... Do Centrum (al. JP2) byłoby lepiej, ale pewnie by utknęła w korkach.
Przecież Z-1 jedzie wiaduktem! Chcesz ludziom oferować niewygodną przesiadkę?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 15 mar 2012, 19:52

MichalJ pisze: A Banacha traci pół jedynki i całą 14.
Oraz jednoperonowość kursów w kierunku Politechniki.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 15 mar 2012, 19:59

KwZ pisze:Ale dlaczego nie do Centrum, tego nie wiem.
Pętli brak.
MichalJ pisze:Za to zakładano wyłączenie W ZESZŁYM ROKU. Rozumiem, że ktoś miał nadzieję, że przyschło i się upiecze? Jak dzieci...
Zeszłoroczne rozkłady są w tej chwili bezużyteczne.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 15 mar 2012, 20:03

Glonojad pisze:No, ale na muchowoza nr 16 to się brygady znalazły... ](*,)
Muchowozem to będzie jak 17 zacznie kursować co 4 minuty w szczycie. Naprawdę uważasz, że wystarczą same 17+33 dla ludzi, którzy zamiast przesiadek wybiorą podróż bezpośrednio przez JPII? A widząc pielgrzymki od Gdańskiego do Arkadii idę o zakład, że tacy będą.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 15 mar 2012, 20:19

Nie wiem, co ile będą tramwaje na Marszałkowskiej, a to jest w tym momencie kluczowe, ale nie widzę też absolutnie uzasadnienia dla cięcia tramwajów na Ochocie, a zwłaszcza 1, które może przejąć część podróży z Ochoty na północ dotąd odbywających się 7/9/25 + metro. W tym kontekście odjazdy na Marszłkowską z Naruciaka z trzech różnych przystanków wydają się jeszcze bardziej kuriozalne.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 15 mar 2012, 20:22

pawcio pisze:
Pętli brak.
No tak, na Waryńskiego cudowna pętla jest.
MichalJ pisze:Za to zakładano wyłączenie W ZESZŁYM ROKU. Rozumiem, że ktoś miał nadzieję, że przyschło i się upiecze? Jak dzieci...
Zeszłoroczne rozkłady są w tej chwili bezużyteczne.
Przecież nie chodzi o to, żeby dziś wyciągać rozkłady sprzed roku, tylko o to, żeby na bieżąco aktualizować plan objazdów, skoro wiadomo, że kiedyś objazdy będa musiały być. Plan, bez szczegółowego rozkładu, ale z układem linii i liczbą brygad.
A poza tym - cóż takiego się od zeszłego roku zmieniło? Żadnej nowej trasy tramwajowej...

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 15 mar 2012, 20:30

MichalJ pisze:E? Co ma plac Narutowicza do Banacha?
Sama pętla Banacha to sorry, jest nieistotna. Począwszy od BW1920 trzeba będzie podjechać do pl. Narutowicza i się przesiąść. Owszem pewne utrudnienie, ale znośne.
MeWa pisze:No tak, tylko wtedy problem jest z JPII i brak czasu na jakieś obsuwy (weźcie pod uwagę, że mówi się nie o 20 dniach, a o około 20 dniach).
Ale ktoś proponował zamknięcie metra i JPII na raz? Nie. Nic nie stało na przeszkodzie, żeby ZTM utworzył plan na zamknięcie toru metra bez zamykania JPII.
fraktal pisze:To rozniosą te autobusy w perzynę, bo będzie w nich mniej miejsca niż w tramwaju. A tak w ogóle to Z-1 winno jeździć do M Marymont,
Właśnie, najbardziej ciekawi mnie, co ile będzie to Z-1. Wychodzi mi jakieś 40 kursów/h w szczycie (ze 30 brygad) :-k
Do M Marymont pewnie nie będzie dojeżdżać właśnie dlatego, że to tyle autobusów.
fraktal pisze:bo jak się trafi ktoś na wózku z 508, to ciekawe, jak się dostanie do komunikacji zastępczej dla niego dostępnej.
Zostaną dla niego Swingi na 17. Trudno.
pawcio pisze:
Pętli brak.
Przecież palcem pokazałem piękny kawałek buspasa. To pokażę jeszcze raz. Przy okazji ci ludzie by schodzili mniej obciążonym zejściem do metra.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 15 mar 2012, 20:33

KwZ pisze:
MeWa pisze:No tak, tylko wtedy problem jest z JPII i brak czasu na jakieś obsuwy (weźcie pod uwagę, że mówi się nie o 20 dniach, a o około 20 dniach).
Ale ktoś proponował zamknięcie metra i JPII na raz? Nie. Nic nie stało na przeszkodzie, żeby ZTM utworzył plan na zamknięcie toru metra bez zamykania JPII.
Nie, ale co to ma do rzeczy? Ty proponowałeś kolejną obsuwę terminu.
KwZ pisze:Do M Marymont pewnie nie będzie dojeżdżać właśnie dlatego, że to tyle autobusów.
Autobusy będą pełniły funkcję dodatkową. Główną rolę pełnić mają tramwaje. Wcześniej Franków mówił, że na samej tylko Słowackiego częstotliwość łączna co trzy minuty, na Marszałkowskiej odpowiednio częściej.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 15 mar 2012, 20:33

KwZ pisze:
MichalJ pisze:E? Co ma plac Narutowicza do Banacha?
Sama pętla Banacha to sorry, jest nieistotna. Począwszy od BW1920 trzeba będzie podjechać do pl. Narutowicza i się przesiąść. Owszem pewne utrudnienie, ale znośne.
Zwłaszcza trzy perony do wyboru są znośnym utrudnieniem.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 15 mar 2012, 20:34

KwZ pisze:Przecież palcem pokazałem piękny kawałek buspasa. To pokażę jeszcze raz. Przy okazji ci ludzie by schodzili mniej obciążonym zejściem do metra.
A autobusy nie utkną na skrętach przy Dmowskiego, gdzie wszystkie lewoskręty są osygnalizowane i obciążone? Zresztą stacja Centrum i tak będzie bardzo obciążona - w prozpocyji ZTM-u potok może się na dwie stacje rozłożyć.

[ Dodano: Czw 15 Mar, 2012 ]
Glonojad pisze:
KwZ pisze: Sama pętla Banacha to sorry, jest nieistotna. Począwszy od BW1920 trzeba będzie podjechać do pl. Narutowicza i się przesiąść. Owszem pewne utrudnienie, ale znośne.
Zwłaszcza trzy perony do wyboru są znośnym utrudnieniem.
Gdyby wreszcie ktoś postawił tablice-wyświetlacze na pętlach...

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 15 mar 2012, 20:36

KwZ pisze:Począwszy od BW1920 trzeba będzie podjechać do pl. Narutowicza
Pociętą jedynką, czy niezabieralną dziewiątką?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Os0

Post autor: Os0 » 15 mar 2012, 20:38

Moi koledzy z akademików PW na Naruciaku już rower sobie przywożą z domów, będzie prościej i zdrowiej :P
:mewa: 2 17 211 509 511 516 723 731 N03 N63
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88

MichalJ

Post autor: MichalJ » 15 mar 2012, 20:40

MeWa pisze:
KwZ pisze:Przecież palcem pokazałem piękny kawałek buspasa. To pokażę jeszcze raz. Przy okazji ci ludzie by schodzili mniej obciążonym zejściem do metra.
A autobusy nie utkną na skrętach przy Dmowskiego, gdzie wszystkie lewoskręty są osygnalizowane i obciążone?
A na Waryńskiego to postój na środkowym pasie czy gdzie?

ODPOWIEDZ