SławekM pisze:Jak nie, jak jest.
Mapa komunikacji miejskiej
A ja w ogóle mam nadzieję, że ta szara mapa to rozwiązanie tymczasowe. Czekam na prawdziwy plan. Skalowalny, z wyszukiwaniem ulic, "klikalnymi" przystankami prowadzącymi do odpowiedniego rozkładu, wyświetlający każdą linię z osobna na żądanie itp.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
To mogę dziś zrobić dla ZTM od ręki, gdyby tylko ZTM tego chciał. Nie ingeruje to zupełnie w pliki graficzne.TGM pisze:"klikalnymi" przystankami prowadzącymi do odpowiedniego rozkładu,
To na upartego tez ale więcej robotyTGM pisze:wyświetlający każdą linię z osobna na żądanie itp.
Każdy oparty o technologię FLASH zabije ten plan.TGM pisze:Skalowalny
To można zrealizować już teraz.TGM pisze:z wyszukiwaniem ulic,
Pierwsza rzecz jaką należało by wykonać to utworzenie jednego wielkiego pliku mapy miejskiej i podmiejskiej i "oprogramowanie go". Była by tez wersja offline by mapę można było pobrać tylko raz, a przy skorzystaniu następowało by łącznie z serwerem i sprawdzenie czy jest nowa mapa i pobranie jej nowszej wersji za zgodą użytkownika.

Oo, to by było bardzo wygodneTeokryt pisze:Była by tez wersja offline by mapę można było pobrać tylko raz, a przy skorzystaniu następowało by łącznie z serwerem i sprawdzenie czy jest nowa mapa i pobranie jej nowszej wersji za zgodą użytkownika.
To zrób dla dobra ojczyznyTeokryt pisze:To mogę dziś zrobić dla ZTM od ręki, gdyby tylko ZTM tego chciał.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
Ojczyzna zapłaciTo zrób dla dobra ojczyzny

MZ pisze:1. Numery linii w Alejach Jerozolimskich przy Niemcewicza zlewają się z torami. Można je dać pod Alejami zamiast nad nimi.
2. Napis DW. PKS W-WA ZACHODNIA został przykryty torami kolejowymi, przez co nie widać jego fragmentu.
3. Południowa jezdnia Alej Jerozolimskich obok wiaduktu nad rondem Zesłańców Syberyjskich jest zaznaczona cienką linią.
Na tym schemacie nie zaznaczono wariantowego podjazdu 727 do Władysławowa.
- Solaris U10
Ja również dziękuję za uwzględnienie moich uwag. Dorzucam jednocześnie kilka dopiero co zauważonych drobnych błędów:
1. na przystanku Wawelska brakuje 521 w spisie linii niezatrzymujących się lub zbędne jest 404 (obydwie jeżdżą w tej samej relacji; arkusz centrum)
2. cienka linia na ul. Spychowskiej (arkusz 4),
3. kraniec linii 704 (PKP Halinów) znajduje się poza niebieskim polem (schemat podmiejskich)
4. na przystanku Na Skraju zamiast "linii podmiejskich" powinno być "linii strefowych" zgodnie z obecnym nazewnictwem
Takie pytanko na koniec: czy 404 i 414 jeżdżą estakadą nad Górczewską?
1. na przystanku Wawelska brakuje 521 w spisie linii niezatrzymujących się lub zbędne jest 404 (obydwie jeżdżą w tej samej relacji; arkusz centrum)
2. cienka linia na ul. Spychowskiej (arkusz 4),
3. kraniec linii 704 (PKP Halinów) znajduje się poza niebieskim polem (schemat podmiejskich)
4. na przystanku Na Skraju zamiast "linii podmiejskich" powinno być "linii strefowych" zgodnie z obecnym nazewnictwem
Takie pytanko na koniec: czy 404 i 414 jeżdżą estakadą nad Górczewską?
-
solarman15