Dyskusja o 521
Moderator: Wiliam
że tak odgrzeję temat 125... ta linia jest wyjątkowo niesforna w godzinach szczytu. Zastanawiam sie czy nie lepiej byłoby okroić jej kursowanie do międzyszczytu, późnego wieczora i dni wolnych, a w godzinach szczytu w DP skrócić do Wiatracznej, najlepiej jeszcze ze skomunikowaniem na 521 które by się wzmocniło. Plus taki sam manewr na drugim końcu trasy.
- Aleksander2560
- (Aleksander2634)
Nie przejdzie to.jasiu pisze:że tak odgrzeję temat 125... ta linia jest wyjątkowo niesforna w godzinach szczytu. Zastanawiam sie czy nie lepiej byłoby okroić jej kursowanie do międzyszczytu, późnego wieczora i dni wolnych, a w godzinach szczytu w DP skrócić do Wiatracznej, najlepiej jeszcze ze skomunikowaniem na 521 które by się wzmocniło. Plus taki sam manewr na drugim końcu trasy.
Miejskie Zakłady Autobusowe m. st. Warszawy
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
521 zostanie tu i ówdzieprzesunięte - zapewne na stałe
Mnie osobiście szkoda 521 bo w niektórych porach dnia jest alternatywą do wlokących się tramwajów na odcinku MUZEUM NARODOWE - WIATRACZNA
Co z tego ze tramy są często jak są powolne. 521 można zyskać nawet 8 minut czasu. Bronic na wszystkie storny nie będe bo dubel, choć szybki, może jakaś linia ekspresowa? o małej pojemności i częstotliwości, ale jako uzupełnienie, niby mógłby to być rodzaj muchowozu ale czy nie warto dawać szybkiej alternatywy? Takie E-9 DWC
MARYSIN? Na wielu ciągach tramwajowych jest ekspres który dubluje tramwaje. Na Waszyngtona nie ma korków wiec komunikacja autobusowa nie jest zła, sa wygodne przesiadki.
Mnie osobiście szkoda 521 bo w niektórych porach dnia jest alternatywą do wlokących się tramwajów na odcinku MUZEUM NARODOWE - WIATRACZNA
Co z tego ze tramy są często jak są powolne. 521 można zyskać nawet 8 minut czasu. Bronic na wszystkie storny nie będe bo dubel, choć szybki, może jakaś linia ekspresowa? o małej pojemności i częstotliwości, ale jako uzupełnienie, niby mógłby to być rodzaj muchowozu ale czy nie warto dawać szybkiej alternatywy? Takie E-9 DWC

- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
... a jeszcze więcej na dojścia do pomijanych przez 521 przystanków...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A jak by napisał że to tramwaj dubluje E-5 ?Wtedy byłoby prościej?
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Oczekiwania? sprawdzam o których jest 521 i wybieram co zaraz będzie. Jak na 521 trzeba czekać >10 minut to idę na tram. (przejście obok lub przez jedno przejście dla pieszych.Fikander pisze:...tyle samo tracąc na oczekiwaniu na nie w międzyszczycie.
I o to chodzi by 521 było szybkie a nie zatrzymywało się na np. PARK SKARYSZEWSKI (ten przystanek doprowadza mnie do szału). Kilka przystanków ekspresowo Dworzec Centralny, Centrum, Muzeum Narodowe, R. Waszyngtona, Kinowa lubinż. Glonojad pisze:... a jeszcze więcej na dojścia do pomijanych przez 521 przystanków...
Grenadierów, Wiatraczna, Pl.Szembeka, Gocławek, Płowiecka, Łysakowska, Marysin.
11 przystanków o największym wykorzystaniu. i dogodności przesiadkowej.
Ekspres - chodziło mi o wszystkie "czerwone" linie. a takie 520...solaris8315 pisze:Jakoś długo nie dublują...

Na Waszyngtona to i nie ma korków-ale od Ronda Waszyngtona dalej to kooooooorek aż miło patrzeć.Teokryt pisze: Na Waszyngtona nie ma korków wiec komunikacja autobusowa nie jest zła, sa wygodne przesiadki.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
Ważne żeby dotoczyło się do Centrum, dalej nikt normalny (np ja) z 521 nie korzysta, chyba ze jedzie sie przy krańcach szczytu lub w DSrufio198 pisze:ale od Ronda Waszyngtona dalej to kooooooorek aż miło patrzeć.
Dlatego można wykorzystać niekorkujący się kawałek na Waszyngtona na ekspres i alternatywę dla tramwaju który naprawdę potrafi się wlec przez mnogość przystanków, przjesc dla pieszych, czy przystanków za skrzyżowaniem (owy park skaryszewski)
Może jakby powstała linia tramwajowa przyspieszona... marzenie