(!) Tramwajem na Tarchomin
Moderator: Wiliam
Przepraszam, ale piszesz głupoty. Skoro można odzyskać dwie brygady to jest to zysk. A z 709 możesz prosić - gmina Piaseczno płaci to ma, tutaj mamy większe pole manewru.
to sobie odzyskuj z linii typu 521 które dublują tramwaj na 70% trasy czy innych wynalazków.Domas pisze:Przepraszam, ale piszesz głupoty. Skoro można odzyskać dwie brygady to jest to zysk. A z 709 możesz prosić - gmina Piaseczno płaci to ma, tutaj mamy większe pole manewru.
Cały czas odwracasz kota ogonem. Rozmawiamy o 511, a nie o 521 czy 709.
511 w obecnej formie jest już praktycznie czarne.Wolfchen pisze:(...) ponadto Modlińską powinna obsługiwać silna i częsta linia czarna, a nie przyśpieszona...
Czarne? Pomija osiem ZP, zatrzymuje się na jedenastu. Jak dla mnie, jak na warszawską linię przyspieszoną to całkiem dobry wynik.sprinter pisze:511 w obecnej formie jest już praktycznie czarne.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Akurat w kwestii Piaseczna problemem jest kiepska infrastruktura kolejowa (brak możliwości odwrócenia składu i brak slotów) oraz brak woli politycznej do wprowadzania rozwiązań nieco bardziej radykalnych, niż ogólnie przyjęte za standard.Domas pisze:Cały czas odwracasz kota ogonem. Rozmawiamy o 511, a nie o 521 czy 709.
Przystanki: Aluzyjna,Dąbrówka Szlachecka,Winnica,Drogowa,Podróżnicza,Obrazkowa,Kanał Żerański, EC. Żerań generują znikomy ruch pasażerów.Vilén pisze:Czarne? Pomija osiem ZP, zatrzymuje się na jedenastu. Jak dla mnie, jak na warszawską linię przyspieszoną to całkiem dobry wynik.sprinter pisze:511 w obecnej formie jest już praktycznie czarne.
I to by był argument za uczynieniem 186 naprawdę silną linią o bardzo dużej częstotliwości (5/7,5/10). Na pewno Al. AK i Al. Prymasa Tysiąclecia by się nie obraziły za coś takiego. Gdyby jeszcze zrobić Os. Potok jakąś częstą linię (pewnie 112) na Bródno, to można pomyśleć o likwidacji 414. Jaka, Waszym zdaniem powinna być trasa 112 po otwarciu tramwaju na Powstańców Śląskich?emyl pisze:PodbijamWolfchen pisze:Modlińską powinna obsługiwać silna i częsta linia czarna, a nie przyśpieszona...Ale co do podziału obsługi na Modlińską południową i północną - mam wątpliwości... Zwróćcie uwagę, że przenosząc 511 na Młociny opieracie spory kawałek wyłącznie na 186.
Chyba bardziej Nowe Bemowo. Gdzie na Chomiczówce wciśniesz 112?
112 nie zmieni trasy po otwarciu tramwaju na powstańców śląskich. Jedynie do wywalenia jest 184 z ewentualnym wydłużeniem 167 do młocin. Ale i likwidacja 184 nie jest pewna przed wyborami samorządowymi, chyba, że ten tramwaj uruchomią już po bo wiele na to wskazuje.Georg pisze:Chyba bardziej Nowe Bemowo. Gdzie na Chomiczówce wciśniesz 112?
Po rozpoczęciu przebudowy mostu Grota też byłem za przeniesieniem 511 na Młociny, ale biję się w pierś, że źle rozumowałem i to byłby błąd (szczególnie rano). Czas jazdy wydłużył się nieznacznie, a jadąc do Metra Młociny, też rano często tworzy się spory korek, nawet nie raz sięgający Pułkowej. Nie wiem, z czego to wynika, że w niektóre dni jest korek a w inne nie, i to nie są te same dni tygodnia, czysta loteria.Domas pisze:511!
Dlaczego? Wg mnie to najlepszy kandydat, zaraz po 184...marko80 pisze:112 nie zmieni trasy po otwarciu tramwaju na powstańców śląskich.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Czemu niby 112 ma wylatywać? Zupełnie nie rozumiem. Już o 184 podejrzewam, że będą wojenki a co dopiero gdybyś chciał też zabierać 112. 167 moim zdaniem od skrzyżowania conrada/powstanców slaskich powinien pojechać aleją reyomonta i kasprowicza zastępując na tym odcinku 184. Coś z rejonu alei reyomonta do bazarku na wolumienie powinno być, tym bardziej, że tam dużo starszych ludzi porusza się w tym kierunku.Wolfchen pisze:Dlaczego? Wg mnie to najlepszy kandydat, zaraz po 184...marko80 pisze:112 nie zmieni trasy po otwarciu tramwaju na powstańców śląskich.
Bo będzie dublował tramwaj na odcinku Al. Reymonta-Hala Wola (5,7 km). 184 oczywiście jest pierwsze w kolejności, bo dublowałoby tramwaj na odcinku Reduta Wolska-Al. Reymonta (8,6 km).