Komunikacja podmiejska
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Zastanawiam się czy gmina Nieporęt będzie miała kiedyś nocny autobus. Linia N14 kończy trasę na Brzezinach, więc jest w miarę niedaleko od Nieporetu. Wystarczyło by wydłużyć 2-3 kursy z Pętli Brzeziny do UG Nieporęt. Myślę że nie byłoby to kłopotliwe bo przejazd z Pętli Brzeziny w nocy do pętli np przy UG Nieporęt trwałby max 15 min, więc nie było by to kłopotliwe dla ZTM w kwestii np rozkładów i wozów. Dzięki temu ul. Płochocińska (duża jej część leży jeszcze w Warszawie i miejscowości gminy Nieporęt bardzo by skorzystały na takim rozwiązaniu. Co o tym myślicie?
[ Dodano: 2008-04-22, 23:03 ]
Aha i ciekawe ile ZTM by zażądał za takie połączenie?
[ Dodano: 2008-04-22, 23:03 ]
Aha i ciekawe ile ZTM by zażądał za takie połączenie?
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
Tylko ZTM zapewne policzyłby sobie za te kursy jak za zboże
Ale nawet dwa lub trzy kursy można by spróbować puścić w okresie letnim (czerwiec-wrzesień) żeby sprawdzić jaka byłaby opłacalnośc tej linii...
No to w okresie letnim kursy wydłużone do Białobrzegów (pętla 705), a poza kursy tylko do UG Nieporęt. W okresie letnim na pewno byłoby wystarczające obłożenie ze względu na Zalew Zegrzyński
Nie każdy ma samochód. Wychodząc z takiego założenia można polikwidować wszystkie linie. Poza tym ci co mają samochody też czasem sobie lubią odstawić samochód żeby się móc napićNie ma nic bez zgody gminy. Zresztą gmina Nieporęt to w 95% zabudowa jednorodzinna i założę się, że conajmniej 80% ma samochody. Nie wiem czy byłby popyt.
[ Dodano: 2008-04-22, 23:20 ]
ZTM na pewno się nie zgodzi na takie rozwiązanieWydłużyć kursowanie 705.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Dlaczegozeus pisze:ZTM na pewno się nie zgodzi na takie rozwiązanieWydłużyć kursowanie 705.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- R-9 Chełmska
Ta linia jest dla Nieporętu więc spokojnie można ją wyrzucić z ul. Parkowej i skrócić do Mickiewicza.
Solaris U10 pisze:jak na 'zapchajdziurę' linia ma zdecydowanie zbyt słabą częstotliwość, więc w sumie chyba by ją można skrócić.
Skrócenia nie będzie i tyle w tym temacie.storna urzędu mista Legionowo pisze:Od poniedziałku 21 kwietnia br. ruszy nowa linia podmiejska 804 z Warszawy Żerania do Legionowa. Ma ona zapewnić połączenie między miejscowościami pozbawionymi do tej pory wygodnej komunikacji a Starostwem Powiatowym w Legionowie oraz Warszawą. Nowa linia została wprowadzona w wyniku analizy dotychczasowej sieci połączeń komunikacyjnych, zmodyfikowanej we wrześniu ub. Trasę 804 opracowano z myślą o tych mieszkańcach Legionowa, którzy dotychczas nie mieli możliwości korzystania z usług ZTM.
Nie. Na ulicy stoją znaki zakazu wjazdu pojazdów powyżej 3,5 tony bez jakiejkolwiek tabliczki pod spodem o dopuszczeniu pojazdów komunikacji publicznej więc wjeżdżający tam autobus łamie przepisySolaris U10 pisze:Czy ulica Wrzosowa spełnia w ogóle parametry ZTM?
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9