Może tak jak do Krakowa czasem będą jeździć przez Piaseczno?Wolfchen pisze:Właśnie, brakuje przystanków na Okęciu![]()
Flixbus (d. PolskiBus)
Moderator: JacekM
- vernalisadonis
- fik
- Naczelne Chamidło
Ej, to prawie tyle, ile w jednym pociągu!Rosa pisze:Na razie 12 kursów to podaż ponad 800 miejsc dziennie
W weekendy połowa kursów, target jest ewidentny.
[ Dodano: Pon 23 Lip, 2012 14:40 ]
Z Marynarskiej?KwZ pisze:Może tak jak do Krakowa czasem będą jeździć przez Piaseczno?![]()
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
W jedną stronę Rzymowskiego, w drugą PostępuKwZ pisze:Mowa była o ZP Rzymowskiego...
Dokłądnie tak samo, jak zmieszczenie ludzi z 3 Alpino do przegubowego Ikarusa trzy razy rzadziejfik pisze:Ej, to prawie tyle, ile w jednym pociągu!
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
I zapewne duzo luźniej niz do tej pory bo przyklad Gdanska pokazuje że PB zapewne wylapie sporo pasażerów innym, w tym koleifik pisze:No i dlatego wciąż będę korzystał z pociągu, który jest częściej i szybciejWolfchen pisze:
Dokłądnie tak samo, jak zmieszczenie ludzi z 3 Alpino do przegubowego Ikarusa trzy razy rzadziej![]()
- fik
- Naczelne Chamidło
Rosa pisze: I zapewne duzo luźniej niz do tej pory bo przyklad Gdanska pokazuje że PB zapewne wylapie sporo pasażerów innym, w tym kolei![]()
Zdecyduj się.Rosa pisze:Na razie 12 kursów to podaż ponad 800 miejsc dziennie i troche im pewnie zajmie przyciągnięcie tylu pasażerow.
To zależy - teoretycznie przy cenie 4 zł dziennie, to i miesięczne kolejowe nie mają szansy. Ale też nie będzie w nieskończoność takich cen.
Tak czy inaczej, na ósemce jest mało pociągów, którymi da się normalnie jechać (mam na myśli Bombki). Bo kiblem tłuc się 2 godziny, to nie dla mnie, zdecydowanie (ale to już inny temat)
Tak czy inaczej, na ósemce jest mało pociągów, którymi da się normalnie jechać (mam na myśli Bombki). Bo kiblem tłuc się 2 godziny, to nie dla mnie, zdecydowanie (ale to już inny temat)
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Jeśli z jakiegoś pociągu porządnie ściągną pasażerów, to najprędzej z rzeźni kołobrzeskiej, bo jest bardzo dobre połączenie: P9 21:30 - 23:15 + P1 23:30 - 05:15.
Z ósemki zauważalnie pasażerów nie odciągnie - w każdym razie teraz, bo przy KKZ, to różnie może być.
A prawdę mówiąc, to najbardziej zagrożone są busy, bo ich pasażerowie są przyzwyczajeni do wcześniejszych rezerwacji.
Z ósemki zauważalnie pasażerów nie odciągnie - w każdym razie teraz, bo przy KKZ, to różnie może być.
Pisałem że NA POCZĄTKU musza zbierac klientów, podobnie zreszta było rok temu na trasie do Gdanska. Jak juz sie ludzie przyzwyczają, pewnie tak jakos wrzesien, październik to autobusy sie zapelnia, ceny wzrosną a pasażerowie skąds się wezma, po czesci z busiarstwa, po częsci z kolei.
I nie jest to ZALEDWIE 800 miejsc. Gdyby w kazdym pociągu z Radomia wykorzystywana była choc spora część teoretycznego oferowania to kolej nie miałaby problemów z ciągłym "brakiem oplacalności".
Ale nie ma co się powtarzać, ta sama dyskusja była rok temu, jakies 50 stron temu o trasach do Gdańska i Lublina.
I nie jest to ZALEDWIE 800 miejsc. Gdyby w kazdym pociągu z Radomia wykorzystywana była choc spora część teoretycznego oferowania to kolej nie miałaby problemów z ciągłym "brakiem oplacalności".
Ale nie ma co się powtarzać, ta sama dyskusja była rok temu, jakies 50 stron temu o trasach do Gdańska i Lublina.
- fik
- Naczelne Chamidło
Oczywiście, że jest.Rosa pisze:I nie jest to ZALEDWIE 800 miejsc.
A, to dobrze, bo tam PB nie odciągnął znaczącego procenta pasażerów.Rosa pisze: Ale nie ma co się powtarzać, ta sama dyskusja była rok temu, jakies 50 stron temu o trasach do Gdańska i Lublina.
Aczkolwiek na Gdańsk autobusy pełnefik pisze:A, to dobrze, bo tam PB nie odciągnął znaczącego procenta pasażerów.
Świetny rozkład, szczególnie jak sobie rozpisać przesiadki - szykuje się szczególnie piękna alternatywa dla zapchanego, drogiego i wolnego pociągu do Trójmiasta przez Dęblin, Toruń.
Rozkłady dla P9 (zrobiłem rzecz jasna po swojemu):

Bardzo mi pasują nocne przesiadki, wreszcie nie będę musiał kombinować z transportem Zachodni - Południowy na czas