[Hydepark] Tramwaje Warszawskie
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Znaczy ponieść jeszcze większe koszty, żeby móc dalej skomplikować eksploatację. Wspaniałe.MeWa pisze:Zdanie logicznie sprzeczneGlonojad pisze:nie dość, że trzywagonowce się marnują pracując na 1/8 etatu, to wyposażmy wagony w dodatkowy sprzęt, żeby można się było w rozłączanie i złączanie pobawić.to drugie ma służyć wszak wyeliminowaniu tego pierwszego.
Wręcz przeciwnie, aczkolwiek byłem pewien, że tak napiszesz - szkoda, że tego w żaden sposób tego nie uzasadnisz.Sorry, bez porównania inna sytuacjaGlonojad pisze:Swoją droga mam własny genialny pomysł - a gdyby tak wypinać na weekend po 2 wagony środkowe z pociągów serii 81 - w końcu już tak jeździły i "nie ma obiektywnych przesłanek", żeby tego nie robić
No proszę, a ktoś tu przed chwilą pisał "rozmawiamy o tramwajach"Może się mylę, ale wydaje mi się, że kiedyś coś podobnego postulowałeś przy przewoźnikach kolejowych w komunikacji aglomeracyjnej i regionalnej.Glonojad pisze:Czy to się w ogóle praktykuje w jakichś sensownych zakładach komunikacyjnych? Mam wrażenie, że genialność tego pomysłu jest znacząco przeszacowana - jakoś wszyscy kupują jednak składy jednoprzestrzenne.
Wszystko po to, by uzasadnić wysoce wątpliwe latanie potrójniakami przez cztery godziny dziennie - a trzeba po prostu poprawić jakość przesiadki z pociągów do tramwajów na Służewcu i problem przeładowania - w dosłownie kilku chwilach zresztą - zmaleje.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
Bo to nie ten temat (w końcu w tytule "Tramwaje Warszawskie") i argumentacja "a u Was Murzynów biją" jest bez sensu.Glonojad pisze:Wręcz przeciwnie, aczkolwiek byłem pewien, że tak napiszesz - szkoda, że tego w żaden sposób tego nie uzasadnisz.
I co - nie znalazłoby się w ogóle wolnych i dobrych wagonów?Glonojad pisze:Znaczy ponieść jeszcze większe koszty, żeby móc dalej skomplikować eksploatację. Wspaniałe.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Pozwól, że moderację zostawimy Tramlogowi. Zwłaszcza, że sam wyciągnąłeś koleje.MeWa pisze:Bo to nie ten temat (w końcu w tytule "Tramwaje Warszawskie") i argumentacja "a u Was Murzynów biją" jest bez sensu.Glonojad pisze:Wręcz przeciwnie, aczkolwiek byłem pewien, że tak napiszesz - szkoda, że tego w żaden sposób tego nie uzasadnisz.
Nie rozumiem - postulujesz masowe odczepianie drugich wagonów na pozaszczyt czy co? Ponawiam zatem prośbę o podanie przykładu miast stosujących takie rozwiązanie powszechnie...I co - nie znalazłoby się w ogóle wolnych i dobrych wagonów?Glonojad pisze:Znaczy ponieść jeszcze większe koszty, żeby móc dalej skomplikować eksploatację. Wspaniałe.Żadnych solówek, które w szczycie nie są potrzebne?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
Nie, tam mają oddzielne solówki na noc.px33 pisze:A w Częstochowie czasami nie ma podobnego motywu (z drugim, nie trzecim wagonem oczywiście)?Glonojad pisze:Ponawiam zatem prośbę o podanie przykładu miast stosujących takie rozwiązanie powszechnie...
Robienie z potrójniaków składu dwuwagonowego i solówki. Czy gdzieś to się stosuje? Nie wiem, nie interesowałem się tym tematem wcześniej poza tą dyskusją.Glonojad pisze:Nie rozumiem - postulujesz masowe odczepianie drugich wagonów na pozaszczyt czy co?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie tylko na noc, także na sporą część kursów "2". Bez wątpienia pracują w ciągu tygodnia dłużej, niż nasze trójskłady 
Wagony z rozszabrowanymi kabinami nie mogą jeździć po mieście. Kabina musi być użyteczna i umożliwić bezpieczną obsługę pojazdu w przypadku awaryjnego sprowadzania.px33 pisze:Wtedy w 2. wagonie może nie być kabiny (albo może być rozszabrowana i bez sterowników)
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Przeczytaj uważnie:konri pisze:A w parówach to co jest? Chyba wszystkie nie mają kabin w drugim wagonie i jest tak od bardzo dawna
Nie chodzi o wydzielenie powierzchni w wagonie, tylko o funkcjonalność. Ma się dać sterować. Do tego np. sterownik kasowników również potrzebny nie jest, więc na pewno go w drugim wagonie nie znajdziesz.MisiekK pisze:Kabina musi być użyteczna i umożliwić bezpieczną obsługę pojazdu w przypadku awaryjnego sprowadzania.
-
Michalk001
W przypadku posiadania nawrotnika i elementarnej wiedzy nt prowadzenia wagonu 13N da się bez problemu z niej ruszyć, bo osprzęt jest kompletny.konri pisze:A w parówach to co jest? Chyba wszystkie nie mają kabin w drugim wagonie i jest tak od bardzo dawna
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- MeWa
- Cukiereczek
To od jakiegoś czasu w takim razie. Kiedyś jak jeździłem do rodziny, to solówki tylko w nocy były. W ciągu dnia - tylko składy na obu liniach (a raczej na półtorej liniiGlonojad pisze:Nie tylko na noc, także na sporą część kursów "2". Bez wątpienia pracują w ciągu tygodnia dłużej, niż nasze trójskłady
Wrzuciłem na YouTube filmik z wagonami 105Na jeżdżącymi po Warszawie. Ujęcia z lat 2011-2012 w pełnym HD.
https://www.youtube.com/watch?v=CbGi6g0mgg0
https://www.youtube.com/watch?v=CbGi6g0mgg0
http://www.youtube.com/user/esbek2
Filmy "tramwajowe" i nie tylko.
http://www.film.tramwaje.eu
Linki do filmów tramwajowych sortowane w/g krajów i miast
Filmy "tramwajowe" i nie tylko.
http://www.film.tramwaje.eu
Linki do filmów tramwajowych sortowane w/g krajów i miast