Trasa Łazienkowska i nie tylko
Moderator: Wiliam
-
Krzysiek_S
Czyli ostatecznie, wg koncepcji Pawcia, wyglądałoby to tak (zakładając, że wszystko dobrze zrozumiałem):
183 WIATRACZNA - ... - Grzybowa - trasą 514 - WOLA GRZYBOWSKA
401 URSUS N. - ... - Korkowa - Wspólna - Grzybowa - NOWY REMBERTÓW
514 likwidacja
i w roli lokalnego połączenia 196.
Teraz jednak pytanie: czy w takim ukladzie Wesoła i reszta nie będą krzyczeć, że nie ma bezpośredniego połączenia z centrum? Może 514 jednak zostawić?
514 likwidacja
Teraz jednak pytanie: czy w takim ukladzie Wesoła i reszta nie będą krzyczeć, że nie ma bezpośredniego połączenia z centrum? Może 514 jednak zostawić?
117 119 130 138 167 168 174 210 318 504 N36 N37
Zmienianie komunikacji miejskiej należy zacząć od zmieniania ZTMu.
-
Krzysiek_S
Ja myślałem (czy też raczej rzuciłem myśl) tak:
183 Wola Grzybowska - Zielona - Nowy Rembertów - Wiatraczna
401 ... - Marsa - Ilskiego - Nowy Rembertów
514 do piachu.
183 Wola Grzybowska - Zielona - Nowy Rembertów - Wiatraczna
401 ... - Marsa - Ilskiego - Nowy Rembertów
514 do piachu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Rozumiem. Tak też jest ok, Marysin może spokojnie żyć bez 401 na Korkowej.
Ale nie zmienia to mojego pytania: czy 514 nie może zostać? Myślę, że Wesoła krzyczała by w niebogłosy po stracie bezpośredniego połączenia z centrum (tylko nie mówcie, że jest pociąg - bo to nie wystarczy)
Ale nie zmienia to mojego pytania: czy 514 nie może zostać? Myślę, że Wesoła krzyczała by w niebogłosy po stracie bezpośredniego połączenia z centrum (tylko nie mówcie, że jest pociąg - bo to nie wystarczy)
Heja, fakt, że skrytykowałem Twoje brednie na temat TŁ, nie oznacza jeszcze, że możesz zarzucać mi rzeczy niezgodne z prawdą. Spadajness pisze:Moze wreszcie panstwo moderatorzy skoncza dzien dziecka dla tow. emdeggera i zaczna wymagac od niego przy publikacji prodzektow tego czego wymagaja od wszystkich
Trasy były podawane, resztę masz w uzasadnieniu.ness pisze:Zmiany tras - dokladnie co z czym i z tego co zostaje, a nie to sie z tym polaczy na odcinku domyslcie sie jakim.
Nie wyciąlem żadnych relacji, co jeszcze bardziej uświadcza mnie w przekonaniu, że piszesz o czymś co ma z prawdą wspólnego tyle samo co niegdysiejsza "Prawda" ze znaczeniem tego słowa.ness pisze:Zastapienie wycietych relacji albo dlaczego tego brak
Pytanie ile i dlaczego tak długo jest błędem logicznym w świetle tego, że uzasadniałem swoje pomysły.ness pisze:Czasy przelotu - ile i dlaczego tak dlugo, a nie no przeciez tylko 25 min z marysina
Ok. plus 4 brygady, to też napisałem.ness pisze:Bilans brygadowy - z gumy turbo
Im więcej stron w tym temacie, tym bardziej będziesz miał pojęcie dlaczego w ogóle w nim zabierasz głos. Skoro implementacja jakieś wersji jest niemożliwa, o czym donoszą inni userzy (np. nie Tyness pisze:Co strone to inna wersja.
Kraniec Nowy Rembertów jest jeszcze gorszym krańcem niż Marysin. Albo AON, albo Kolonia, takie są fakty. A 196 to przepraszam, co miałoby w takim układzie robić?pawcio pisze:Na mój gust fajnie by było dociągnąć 401 do zespołu PKP Rembertów najlepiej unikając przejeżdżania samego przejazdu. Zastanawiam się, czy dla Nowego Rembertowa do zaakceptowania byłby układ: linia lokalna ze Starego Rembertowa na Marysin/Brata Alberta + 401 do krańca Nowy Rembertów + 183 (co jakieś 10/15/120 gdzieś z Wesołej do Wiatracznej wraz z kasacją 514.
To też prawda.Andrzej pisze:W DS ubyłoby jednego kursu na Okularową/Płowiecką. W DS za mało, w DP za dużo.
Ja proponuję za tym, żeby układ rembertowski zreorganizować. 401 na Kolonię (ale ścięte do co 12) plus linia z TŁ, 215 na MŁ, 143 do AON-u. Linia z TŁ oczywiście wchłania 408.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
Nad wymienionymi przez Ciebie ma jedną zaletę. czy też nie ma jednej wady. Przejazdu w Rembertowie. A 196 niech robi sobie co chce. Ono w samym Nowym Rembertowie ma znikome znaczenie.emdegger pisze:Kraniec Nowy Rembertów jest jeszcze gorszym krańcem niż Marysin. Albo AON, albo Kolonia, takie są fakty. A 196 to przepraszam, co miałoby w takim układzie robić?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Nie, mówię prawdę.mariow pisze:mowiac że 401 jest dla 100 K mieszkańców Rembertowa, Wawra i Wesołej robisz z niej niemal metro
Ho, czekaj na kolejne niespodziankipawcio pisze:Nawet jeżeli pomysły emdeggera są czasami mocno odjechane, to traktuję je jako ciekawostki, które bardzo ożywiają dyskusje (
[ Dodano: |14 Kwi 2009|, 2009 19:50 ]
Niom, i jakieś połowe mniejsze potoki.pawcio pisze:Nad wymienionymi przez Ciebie ma jedną zaletę. czy też nie ma jednej wady. Przejazdu w Rembertowie.
No to jeszcze bardziej rozdrabniasz. Jeśli NR to tylko jako tranzyt, nie pętla docelowa. Ale to, jak się okazało odpada.pawcio pisze:A 196 niech robi sobie co chce. Ono w samym Nowym Rembertowie ma znikome znaczenie.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
Oczywiście, że będą krzyki. Dla użytkowników, na przykład biletów jednorazowych to nie będzie przyjemne. Poza tym, jakby były naprawdę silne linie z okularowej to jeszcze da się to przeżyć.rosier pisze:Czyli ostatecznie, wg koncepcji Pawcia, wyglądałoby to tak (zakładając, że wszystko dobrze zrozumiałem):
514 likwidacja
http://www.youtube.com/watch?v=4iSwjKupCO0
CAŁA PRAWDA O LEWAKACH
CAŁA PRAWDA O LEWAKACH
Masz na myśli, że na wysokości Okularowej? Tam będzie silne 183.rafalzag pisze:Poza tym, jakby były naprawdę silne linie z okularowej to jeszcze da się to przeżyć.
- Bastian
- Sułtan Maroka
To jakie mają 183 i 514, skoro mają niższe napełnienie? Jeśli nie wierzysz - zapraszam jutropawcio pisze:A 196 niech robi sobie co chce. Ono w samym Nowym Rembertowie ma znikome znaczenie.
[ Dodano: Wto 14 Kwi, 2009 20:33 ]
Kolej jest. I akurat na tyle przyzwoita kolej, że Wesoła z niej korzysta.rosier pisze:Wg mnie kłopot byłby z brakiem bezpośredniego połączenia Wesołej z centrum
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Kolej nie wystarczy. Musi być jeszcze połączenie z Ostrobramską/al.Stanów Zjednoczonych, z CH "Promenada" itd. Przykładem jest Stara Miłosna, która coprawda nie miała kolei bezpośrednio, ale miała 502 przez Gocław b.szybko do centrum, ale bez połączenia z Ostrobramską. Mieszkańcom Starej się to nie podobało i dlatego 502 wróciło na starą trasę. Ba, woleli 502 Ostrobramską co 30 min niż 502 przez Gocław co 15 minBastian pisze:Kolej jest. I akurat na tyle przyzwoita kolej, że Wesoła z niej korzysta.
Ja bym zostawił 514 co 30 min, połączenie z Ostrą dla Wesołej musi być.