Flixbus (d. PolskiBus)
Moderator: JacekM
Co kto lubi, ja tam wolę autobus - dla mnie wygodniej, taniej i lepiej - choć akurat do Zakopanego jest bezpośredni PKS po północy z Radomia 
Co nie zmienia faktu, że jak ktoś chce, to może sobie pojechać pociagiem - jego sprawa.
Co nie zmienia faktu, że jak ktoś chce, to może sobie pojechać pociagiem - jego sprawa.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Dantte pisze:No, to zaczęli z grubej rury. Przelot 1:45 / 2 godziny.
Może to i lepiej, bo da kierowcom możliwość omijania korków w razie uzasadnionej potrzeby. A to przecież linia ekspresowa, więc bez przesady...Wolfchen pisze:Właśnie, brakuje przystanków na Okęciu
Ja liczę natomiast w tej sytuacji na to, że po wejściu PolskiegoBusa na trasę Radom-Warszawa pojawią się jakieś promocje w przelotowych PKS-ach na tym odcinku. Obecnie średnia cena biletu normalnego na kursy pospieszne to 22 złote. Ja i tak pewnie pozostanę właśnie przy tym środku transportu. Po pierwsze - jest więcej kursów (w niektórych okresach nawet co kwadrans), a po drugie - tu zawsze mogę wpaść na dworzec w ostatniej chwili i kupić bilet u kierowcy. Przeważnie trudno jest zaplanować konkretną godzinę powrotu, więc jazda PKS-em zapewnia pod tym względem dużą elastyczność.
A ja liczę na to że PB wykosi część busiarstwa na trasę Radom-W-wa i moze jakis nowy przewoźnik przeniesie sie dzięki temu na trasie W-wa-Mszczonów. Coraz częsciej się zdarza że tu trzeba w busie podróżować na stojąco bo miejsc siedzących brakuje w 20 czy 25 osobowych busach.MZ pisze: Ja liczę natomiast w tej sytuacji na to, że po wejściu PolskiegoBusa na trasę Radom-Warszawa pojawią się jakieś promocje w przelotowych PKS-ach na tym odcinku.
- fik
- Naczelne Chamidło
Zwłaszcza, jak na drugim ktoś siedzi. Zresztą, umówmy się, porównywanie komfortu spania na dwóch siedzeniach w autobusie z wbijającym się w plecy zapięciem od pasów (jechałem, próbowałem, 10h nie zmrużyłem oka) do kuszetki jest naprawdę idiotyczne.Rosa pisze:W PB dosyc wygonie mozna spac na dwóch siedzeniach
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
viewtopic.php?p=772265#772265 Odkopię więc właściwszy temat 
Tabor na P9 to prawdopodobnie Van Hool Altano. 
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Studencki Wolfchena nie obejmujefik pisze:Studencki Radom-Zakopane na kuszetę to 55 PLN. Nocny PB do Zakopca niżej 40 nie schodzi do końca sierpnia.
[ Dodano: Pon 23 Lip, 2012 19:47 ]
Z twojej strony te słowa mnie zaskakująRosa pisze:W PB dosyc wygonie mozna spac na dwóch siedzeniach,
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Jeszcze obejmuje, zaś jak by nie obejmował, zawsze mógłbym mieć jeszcze 1096 (50%).KwZ pisze:Studencki Wolfchena nie obejmuje![]()
Nie da rady - jest przystanek Postępu po drodze jeszcze.MZ pisze:Może to i lepiej, bo da kierowcom możliwość omijania korków w razie uzasadnionej potrzeby.
Wiesz, że porównywanie ceny biletu normalnego do ulgowego nie jest obiektywne?fik pisze:Studencki Radom-Zakopane na kuszetę to 55 PLN. Nocny PB do Zakopca niżej 40 nie schodzi do końca sierpnia.