Napisz w tej sprawie do UD oraz ZTMBudzisz pisze:W związku ze zmianami jakie ZTM proponuje odnośnie przebiegu linii 210, chciałbym zabrać głos. Proponowany nowy przebieg linii na odcinku Ursynowskim (jak i obecny przebieg) w bardzo dużej części dubluje się z trasą linii 136 (w proponowanych zmianach obie linie mają kończyć na tym samym krańcu). Chciałbym zaproponować następujący przebieg linii 210 (na odcinku Ursynowskim): Al. Ken - Beli Bartoka - Jastrzębowskiego - Al. KEN - Ciszewskiego - Roentgena - Płaskowickiej - Natolin Płn. Taki przebieg linii pozwoli na zastąpienie likwidowanego 195, na ulicy Beli Bartoka, dzięki temu mieszkańcy ulicy Jastrzębowskiego nie stracą jedynej linii, a także nie będzie się ona dublowała ze 136.
Co w dzielnicy Ursynów piszczy
Moderator: Wiliam
Przeczytaj dokładnie, nigdzie nie napisałem, że 136 ma podobną trasę jak 195, bo kończą na jedynym krańcu. Odnosiłem się do zmiany jaką proponuje ZTM w przebiegu linii 210. Po co 210 ma jechać po tej samej trasie co 136 przez połowę trasy (na ursynowskim odcinku) skoro może pojechać po części Ursynowa, słabiej skomunikowanej (od ulicy Beli Bartoka).emyl pisze:136 ma podobną trasę do 195, ponieważ kończą na jednej pętli? I don't get it
Napisałem już w tej sprawie do ZTM oraz Urzędu Dzielnicy.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Proponowany nowy przebieg 210 na Ursynowie jest taki sam, jak dzisiejszego 195, zatem pytam, co 195 ma wspólnego ze 136 oprócz krańca? Zgadzam się, że ów proponowany przebieg 210 jest bez sensu i powinno nim pojechać 185, ewentualnie 166, ale nadal nie czaję, jaki to ma związek ze 136. Ulica Beli Bartoka ma z jednej strony linię M1, a z drugiej będzie miała częstsze 503. Ewentualnie, jak komuś mało, ma jeszcze 179, które załatwia wszystkie relacje wewnątrzdzielnicowe. Jedyną sensowną przyszłością dla linii 210 jest jej transfer do krainy wiecznych objazdów, a nie krańcowanie na Natolinie.
Za to uniemożliwi zastąpienie na Surowieckiego, Romera i Herbsta.Budzisz pisze:Chciałbym zaproponować następujący przebieg linii 210 (na odcinku Ursynowskim): Al. Ken - Beli Bartoka - Jastrzębowskiego - Al. KEN - Ciszewskiego - Roentgena - Płaskowickiej - Natolin Płn. Taki przebieg linii pozwoli na zastąpienie likwidowanego 195, na ulicy Beli Bartoka
Na Bartoka mają 209, znacznie bardziej atrakcyjne niż 210, bo przynajmniej wiadomo, kiedy przyjedzie. Poza tym to twoje 210 wiozłoby do Reala w przeciwną stronę niż częste 179. Biorąc pod uwagę, jak marną punktualność ma 210 z centrum, okazałoby się, że nikt by tym nie jeździł. A tak mogłoby chociaż zbierać niedobitki ze 179.
Co nie zmienia faktu, ze 210 jest na Ursynowie zbędne, a zastępstwo za zlikwidowane 195 powinno być zapewnione przez 185.
Dzikie tłumy nią tam jeżdżą.dzięki temu mieszkańcy ulicy Jastrzębowskiego nie stracą jedynej linii
A na kiedy taka komunikacja jest planowana i czy przy okazji nie ma jakichś planów komunikacji na Krasnowolskiej?Bastian pisze:planowanie pod komunikację autobusową ciągów Poloneza oraz Zatorze - Hołubcowa
- Bastian
- Sułtan Maroka
O Krasnowolskiej to się mówiło ze dwa lata temu, ale potem jakoś sprawa przycichła. OIDP rzecz zależała w zasadzie wyłącznie od dzielnicy.
Funkcją planów zagospodarowania nie jest określanie terminów realizacji, tylko rezerw na przyszłość. Trzeba by poszukać w zadaniach inwestycyjnych, ale wątpię, czy coś konkretnego odnośnie tego obszaru się znajdzie...
Odpowiedź brzmi: nie dotyczyPiter232 pisze:A na kiedy taka komunikacja jest planowana
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Nie no, tyle to ja wiem i rozumiem, ale myślałem, że może za ciosem jakieś konkretne plany poszły... no nic, dzięki za zabicie nadzieiBastian pisze:Funkcją planów zagospodarowania nie jest określanie terminów realizacji, tylko rezerw na przyszłość.
Czyli nic się nie ruszy. Szkoda, bo tamta okolica jest wyjątkowo wrednie odcięta od autobusów.Bastian pisze:OIDP rzecz zależała w zasadzie wyłącznie od dzielnicy.
Tak z samej ciekawości:
Linia 195. Autobus 4732. Dzisiaj tj. 09.04.2013r. Przystanek Stryjeńskich do Uniwersytet. Odjazd 7:55
Odjazd z przystanku ///// Ile pasażerów w autobusie
STRYJEŃSKICH 9
PILECKIEGO 13
URSYNÓW ZACH. 10
MAKOLĄGWY 12
CENTRUM ONKOLOGII 10
URSYNÓW PŁD. 10
METRO STOKŁOSY 13
DUNIKOWSKIEGO 16
PIĘCIOLINII 23
MEGASAM 29
KOŃSKI JAR 29
METRO URSYNÓW 30
URSYNÓW PŁN. 28
NOWOURSYNOWSKA 27
DOLINA SŁUŻEWIECKA 27
WARNEŃSKA 27
TOR STEGNY 28
KOSTRZEWSKIEGO 35
DOLNA 32
SPACEROWA 34
ŁAZIENKI KRÓLEWSKIE 34
PL.NA ROZDROŻU 40
PIĘKNA 38
PL.TRZECH KRZYŻY 32
FOKSAL 46
ORDYNACKA 46
Linia 195. Autobus 4732. Dzisiaj tj. 09.04.2013r. Przystanek Stryjeńskich do Uniwersytet. Odjazd 7:55
STRYJEŃSKICH 9
PILECKIEGO 13
URSYNÓW ZACH. 10
MAKOLĄGWY 12
CENTRUM ONKOLOGII 10
URSYNÓW PŁD. 10
METRO STOKŁOSY 13
DUNIKOWSKIEGO 16
PIĘCIOLINII 23
MEGASAM 29
KOŃSKI JAR 29
METRO URSYNÓW 30
URSYNÓW PŁN. 28
NOWOURSYNOWSKA 27
DOLINA SŁUŻEWIECKA 27
WARNEŃSKA 27
TOR STEGNY 28
KOSTRZEWSKIEGO 35
DOLNA 32
SPACEROWA 34
ŁAZIENKI KRÓLEWSKIE 34
PL.NA ROZDROŻU 40
PIĘKNA 38
PL.TRZECH KRZYŻY 32
FOKSAL 46
ORDYNACKA 46
-
Robert 514
195 ma z jednej strony bardzo nierówne zapełnienia, ale z drugiej ma też wiernych pasażerów. Dwa lata temu jeździłem prawie codziennie kursem 7.24 z Końskiego Jaru w kierunku centrum - regularnie widywałem te same twarze.Lukasz436 pisze:Tak z samej ciekawości: