Władze Warszawy - wybory, kandydaci itp.
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
Co jest fatalnego na Spacerowej? Rower jest pojazdem i powinien mieć dla siebie prostą drogę wykrojoną z jezdni, a nie wijący się jak żmija pasek zabrany pieszym, przeplatający się 20 razy z chodnikiem.
Ja się zawiodłem na niej na całej linii, bo zapowiadała się ciekawie. Myślałem, że ma mądrzejszych doradców. Tymczasem jej program to wór populizmu i bredni.Wiliam pisze:W całokształcie p.Erbel jest chyba za infantylna, ale trochę pozytywnego fermentu może wprowadzić do debaty publicznej.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
To, że na łuku autobus może zawadzić rowerzystę. Oznacza to, że do momentu pokonania zakrętu nie ma możliwości wyprzedzić takowego. Ponadto od kiedy wprowadzono pas rowerowy na Spacerowej pojawiły sę korki.MichalJ pisze:Co jest fatalnego na Spacerowej? Rower jest pojazdem i powinien mieć dla siebie prostą drogę wykrojoną z jezdni, a nie wijący się jak żmija pasek zabrany pieszym, przeplatający się 20 razy z chodnikiem.
A przeplot z ruchem pieszym na całym odcinku byłby 1, a nie 20, gdyby trasę poprowadzono od ścieżki w Ujazdowskich.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Korki są z powodu braku ślimaków na Trasę Ł, pas rowerowy nie ma tu nic do rzeczy.
Tu: http://goo.gl/maps/MMt4i chcesz zmieścić ścieżkę na chodniku?
Tu: http://goo.gl/maps/MMt4i chcesz zmieścić ścieżkę na chodniku?
Nie, po drugiej stronie ulicy.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ale pozaglądać im do łóżek można na wielu innych portalach!MichalJ pisze:Nie rozumiem - to nie jest wątek służący do tego, żeby dyskutować o kandydatach do władz?
Poza tym chodzi o sposób. Yavorius nie napisał, że niepokoi/mierzi/zachwyca go życie prywatne kandydatki/kandydata, bo może to o tym i o tym świadczyć (i wtedy można dyskutować nad argumentami Yavoriusa, bo jest nad czym), ale zamiast tego rzucił nędzną aluzyjkę w stylu "Komoruski POjechał" i bijcie się narody. Nazwałbym to "zatrutą strzałą". Nie cierpię takiego stylu dyskursu publicznego, nie akceptuję go i nie życzę go sobie na forum komunikacyjnym. Teraz jasne?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Chciałbym zauważyć, że ten dział a zwłaszcza ten wątek jest mocno niekomunikacyjny.Bastian pisze:nie życzę go sobie na forum komunikacyjnym. Teraz jasne?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Pasy 2,5m są dobre ale można je stosować w układzie mieszanym czyli jak mamy drogę 2x2 to może być 2,5 + 3,25. Pas dla autobusów/śmieciarek - jest.
Jełśi mamy układ pasów 1x2 można stosować ,5 w każda stroną brakujące 75cm przeznaczyć na strefę wyłączoną z ruchu, inna nawierzchnie czy coś w tym guście. śmieciarka/autobus sobie poradzi. W rejonie przejść dla pieszych zwężenie do całkowite 2,5 na pas. Np bardzo nie lubię jeździć samochodem przez ul. rozbrat. Dużo przyjemniej by mi sie jechało jełśi droga była by zweżona i zastosowano by antyazyl dla pieszych bym ich dobrze widział(w tej chwili kryją sie za samochodami)
Swoją droga kto wpadł na arcygenialny pomysł nieosygnalizowanego przejścia dla pieszych przez 4 pasy? Wczoraj wracałem w nocy i nie pamietam już gdzie to było ale byłem delikatnie mówiąc skonfudowany.
Jełśi mamy układ pasów 1x2 można stosować ,5 w każda stroną brakujące 75cm przeznaczyć na strefę wyłączoną z ruchu, inna nawierzchnie czy coś w tym guście. śmieciarka/autobus sobie poradzi. W rejonie przejść dla pieszych zwężenie do całkowite 2,5 na pas. Np bardzo nie lubię jeździć samochodem przez ul. rozbrat. Dużo przyjemniej by mi sie jechało jełśi droga była by zweżona i zastosowano by antyazyl dla pieszych bym ich dobrze widział(w tej chwili kryją sie za samochodami)
Swoją droga kto wpadł na arcygenialny pomysł nieosygnalizowanego przejścia dla pieszych przez 4 pasy? Wczoraj wracałem w nocy i nie pamietam już gdzie to było ale byłem delikatnie mówiąc skonfudowany.

Zasadniczo nie obchodziłoby nas to, gdyby nie to, że pani Erbel sama się z tym obnosi, uważam zatem, że można o tym wspomnieć. Żeby nie było, że to "aluzje Yavoriusa", tu link.Bastian pisze:Co was to, do jasnej anielki, obchodzi?!
Ostatnio widziany 12.04.2018 w 522
Ten świat się kończy. Już na pewno na nią nie zagłosuję...
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
U ciebie to, czy poprzesz kogoś na stanowisko stricte polityczne, jest uzależnione od tego, z kim i w jaki sposób sypia kandydat? Fajnie masz.
To o czym piszemy, jest częścią większej całości wizerunku pani Joanny.
Osoby, dla której w programie nie ma miejsca na żłobki i przedszkola, ale jest miejsce na wspieranie przez miasto komercyjnych klubokawiarni dla rodziców z dziećmi.
Osoby, która twierdzi, że "dla rodziców różnica w opłatach między przedszkolem publicznym a prywatnym nie jest wcale aż taka duża" (za prywatne przedszkole płacę 1500 zł miesięcznie, państwowe kosztuje, podejrzewam, że coś koło 300-400 zł).
Osoby, która chce biletu jednorazowego za 2 zł i zwężenia pasów ruchu do 2,55 m, a twierdzi że "Program transportowy konsultowałam z osobami związanymi z ekspercką organizacją, jaką jest SISKOM" itd. itp...
Osoby, dla której w programie nie ma miejsca na żłobki i przedszkola, ale jest miejsce na wspieranie przez miasto komercyjnych klubokawiarni dla rodziców z dziećmi.
Osoby, która twierdzi, że "dla rodziców różnica w opłatach między przedszkolem publicznym a prywatnym nie jest wcale aż taka duża" (za prywatne przedszkole płacę 1500 zł miesięcznie, państwowe kosztuje, podejrzewam, że coś koło 300-400 zł).
Osoby, która chce biletu jednorazowego za 2 zł i zwężenia pasów ruchu do 2,55 m, a twierdzi że "Program transportowy konsultowałam z osobami związanymi z ekspercką organizacją, jaką jest SISKOM" itd. itp...
Ostatnio widziany 12.04.2018 w 522
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ty czepiasz się merytorycznie i nie o ciebie mi chodziło. Reserved odniósł się do tematyki nie mającej nic wspólnego z urzędem, na który pani Erbel kandyduje. I to mnie zdziwiło, że nie brednie wypowiadane przez kandydatkę, a to, z kim sypia, w oczach Reserveda okazały się decydujące.
- a/p TALENT
Wiele hałasu o nic. Cztery lata temu była lekko skandalizująca aferka przed wyborami samorządowymi z niejaką Saramay. Skończyło się śladową ilością głosów.
Idiokracja nas otacza
Tak. Są pewne rzeczy, które rzutują na mój brak zaufania do konkretnej osoby.Szeregowy_Równoległy pisze:Ty czepiasz się merytorycznie i nie o ciebie mi chodziło. Reserved odniósł się do tematyki nie mającej nic wspólnego z urzędem, na który pani Erbel kandyduje. I to mnie zdziwiło, że nie brednie wypowiadane przez kandydatkę, a to, z kim sypia, w oczach Reserveda okazały się decydujące.