Toteż porównuję ceny dwóch biletów ulgowych dla jednej z ważniejszych grup docelowych.Wolfchen pisze:
Wiesz, że porównywanie ceny biletu normalnego do ulgowego nie jest obiektywne?![]()
Flixbus (d. PolskiBus)
Moderator: JacekM
fik pisze:Wychodzę z założenia, że człowiek pracujący i zarabiający ma jednak wyższe możliwości finansowe i to student oszczędza każdy grosz. Zazwyczaj.
Dlatego porównywałem ceny biletów normalnych. Widzisz Fiku, bo ci zaraz Rosa przyjdzie i powie, że on nie chce, żeby za jego podatki sponsorować konkurencję kolei z PB.Wolfchen pisze:Wiesz, że porównywanie ceny biletu normalnego do ulgowego nie jest obiektywne?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Płacą już (viaTOLL, winiety niegdyś). Inna sprawa, że w Polsce jest (moim zdaniem) patologiczna sytuacja, gdzie infrastruktura kolejowa należy do spółki prawa handlowego, a nie do agencji rządowej.fik pisze:Też uważam, że przewoźnicy autobusowi powinni płacić za dostęp do infrastruktury.
Mimo wszystko nie porównywałbym kolejowego miejsca siedzącego (brak regulacji, trafiają się "ławy") do autobusowego, gdzie w dodatku nigdy nie siedzisz tyłem.fik pisze:I robię to jeszcze na niekorzyść kolei, bo porównuję miejsce leżące z siedzącym.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Stanowiąca ułamek kosztów. O mojej wizji opłat napisałem w stosowniejszym wątku.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Jeszcze zapominacie jaki procent kosztów pokrywać ma Viatoll, a jaki Opłata za dostęp do infrastruktury. W przypadku 3000KM linii opłata za dostęp pokrywa 100 i więcej procent kosztów funkcjonowania, a w przypadku dróg, ze względu na dofinansowanie z UE jest to chyba max 15% i tu jest różnica.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.