Oczywiście, już poprawioneMichał J pisze:Co to jest zwiększenie kolejności? Masz na myśli częstotliwość?
Warszawska Kolej Dojazdowa
Moderator: JacekM
Sprawa wygląda w ten sposób, że zwiększenie częstotliwości i zakup nowych wagonów planowany jest po zmianie napięcia. Dzięki temu kolejne zakupione pociągi będą mogły być tańsze, bo nie potrzebna będzie zmieniać napięcia. A i podniesienie częstotliwości będzie łatwiejsze, bo podstacje będą bardziej efektywne.MichalJ pisze:Obiecywali parę lat temu, że po zakupach będzie więcej kursów. A 15 to jest zaledwie odtworzenie obecnego stanu EN94 (30), nie mówiąc o pierwotnym (40)...
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Obiegów jest: 5 w DS i 12 w DP(12 obieg to ten o 7:40 z Grodziska, 9:05 z Warszawy, 9:48 z Komorowa i 10:35 z Warszawy i jest on tylko w zm. A,bo potem maszyista przechodzi na manewry)Michał J pisze:.
Obiegów teraz jest chyba 5 w dni wolne i święta, oraz 11 w powszednie.
Nic mi o ty nie wiadomo, żeby EN97-002 wyechała. EN97-001 jeździła tylko do 17:17 w Grodzisku gdzie nastąpiła wymiana jednostek na EN94-16+19. Wczoraj to jeździła EN95 i EN97-001.Michał J pisze:
A tak na marginesie, to dziś były dwie EN97 w ruchu
- kulikowski
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wiele już napisano o niskiej sensowności tej inwestycji.BJ pisze:Czemu?Bastian pisze:I oby donikąd nie dotarły
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdyby nie dzień 1.04, to można byłby to uznac za prawde. Jednak jeśli byłby to inny dzień tej wiadomości, to którędy miałaby prowadzić jej trasa? W Michałowicach byłaby odnoga czy w Opaczy?kulikowski pisze:ruszają prace projektowe linii WKD do Janek.
Wtedy na zwiększenie częstotliwości na trasie Podkowa Lesna Główna - Warszawa Śródmieście można by było pomarzyć.
Zamiast projektować linie do Janek, to czas najwyższy położyć trakcje i drugi tor do Grodziska Mazowieckiego.
"Livin' On A Prayer"
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
EN97-002 to może i wyjechała, ale na jazdę próbną, ale nie było jej w ruchu liniowym, bo jak by była to by jeździła codziennie a nie jeździ. Z tego co wiem to przygotowują jej wyjazd na święta.Michał J pisze:Ale mi wiadomo i jestem na 100% pewny tej informacji.Walas pisze: Nic mi o ty nie wiadomo, żeby EN97-002 wyechała.
Wiem co widziałem. 30 marca były dwie EN97 w ruchu. Nie wiem czy przez cały dzień, czy na jeden kurs, ale jechał liniowo, a nie technicznie.Walas pisze: EN97-002 to może i wyjechała, ale na jazdę próbną, ale nie było jej w ruchu liniowym, bo jak by była to by jeździła codziennie a nie jeździ. Z tego co wiem to przygotowują jej wyjazd na święta.