Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W przeliczeniu na 10 tysięcy kilometrów oczywiście. Toż to podstawowy parametr eksploatacyjny tramwajów.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Na plus 6 par drzwi w części niskopodłogowej. Wózki Jacobsa w niskopodłogowcu to jednak niespotykane rozwiązanie - pytanie czy i jak się to sprawdzi. Druga problem to cena - wg prasy czeskiej wynosi ok. 68 mln koron za wagon, czyli ponad 9,6 mln zł/szt (i to przy hurtowym zamówieniu na 250 szt.).TLG pisze:A jak byście widzieli na warszawskich torowiskach Skodę 15T.
Tak, ja widzę chyba pierwszy raz coś takiego. Swoją drogą ciekawe jak dokładnie rozwiązano ten problem.mkm101 pisze:Wózki Jacobsa w niskopodłogowcu to jednak niespotykane rozwiązanie
Ale brak jest drzwi w częściach skrajnych, co wobec przyzwyczajeń pasażerów w Warszawie mogłoby się okazać pewnym minusem.mkm101 pisze:Na plus 6 par drzwi w części niskopodłogowej.
Skody w ogóle do tanich nie należą (wskazuje na to dosyć wysoka cena wrocławskich Skód).mkm101 pisze:Druga problem to cena - wg prasy czeskiej wynosi ok. 68 mln koron za wagon, czyli ponad 9,6 mln zł/sz
Jednak postanowiłem pokazać ten tramwaj jako ciekawostkę.
Kyrie eleison! Apokalipsa!chruscik pisze:ja chce hipolita
15/12/2005-12/7/2019
Bardzo to przypomina jakieś ezt lub pociąg metra
A ten przedni wózek jak w parowozie. Swoją drogą ostatnio nurtuje mnie pytanie, dlaczego większość autobusów ma w miarę konwencjonalny wygląd, a z tramwajów muszą robić jakieś zwierzęta lub dinozaury 
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
Raczej jak w Eurotramie.piotram pisze:A ten przedni wózek jak w parowozie.
Myślę, że tu nie ma co rzucać. Tramwaj dla Warszawy powinien być - moim skromnym zdaniem - być tej klasy co 120N (przy czym niekoniecznie musi to być 120N, gdyż do dyspozycji jest jeszcze Cityrunner, Citadis 300 czy - w przyszłości - Gecko 32). Drobne poprawki powinny dotyczyć jedynie aranżacji wnętrza.solaris8315 pisze:Walnij klątwę
15/12/2005-12/7/2019
- a/p TALENT
- a/p TALENT