Nie policzyłeś kabla z Bemowa na Boernerowoness pisze:Czyli te 13-15 mln in plus.
Eksploatacja jednotoru na Boernerowo
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Chyba wiecej niz mln taka zabawa nie kosztuje.
Skablowanie (czyli schowanie linii napowietrznej) 110kV kosztuje ok mln za km (bez slupow i osprzetu liczac - sam kabel wykopanie rowu czy jakis przelotek pod ulicami).
W przypadku 15kV powinno byc znaczniej taniej.
Ile byloby do podciagniecia? Ze 2 km?
Skablowanie (czyli schowanie linii napowietrznej) 110kV kosztuje ok mln za km (bez slupow i osprzetu liczac - sam kabel wykopanie rowu czy jakis przelotek pod ulicami).
W przypadku 15kV powinno byc znaczniej taniej.
Ile byloby do podciagniecia? Ze 2 km?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Po taniości, czyli podpinając się do innych podstacji a nie RPZ, wychodzi ze 2 km do Wrocławskiej i ze 3 do Gen. Maczka (krócej, jeśli przekonać wojskowych do przekopania terenu przy hangarach lotniskowych). Pod warunkiem, że istniejąca linia zasilająca Wrocławską da radę.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Skąd wiesz, że bez powodu?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
Wyłączyło się napięcie. Napięcie powinno się wyłączyć w wyniku przełamania się blokady (czyli wjazdu tramwaju na sygnał zabraniający lub przy braku sygnału) - jako zabezpieczenia w sytuacji zagrożenia w celu zapobieżenia kolizji na odcinku jednotorowym.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- MeWa
- Cukiereczek
no jak tramwaj jechał normalnie i motorniczy nie złamał zasad, to wtedy się sama przełamujeMichalJ pisze:Nie "przełamania się blokady", tylko "przełamania blokady przez tramwaj". Sama siebie blokada nie przełamuje.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
Jak widać projektowanie sygnalizacji nie jest proste. Pytanie jest czy winny jest projekt czyli algorytmy sterowania w połączeniu z lokalizacją detektorów lub innych urządzeń łącznie z określeniem warunków logicznych lub czasowych czy problem jest w złym programowaniu urządzeń i błędach w wykonawstwie?
Oni w sygnalizacji nie grzebią.Websterek pisze:Dodam tylko, że w miejscu były 2 radiowozy NR TW.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.